Voorbeschouwing VV Avereest – FC Klazienaveen 2-11-2019

Tegen Lutten kon trainer Lamberink geen beroep doen op de gebroeders Koster, een fikse tegenvaller. Gevolg was dat VVA startte met de 4 young boys in de basis waardoor de basis elf bestond uit 3 dertigers maar een gemiddelde leeftijd had van maar 22 jaar! Boven verwachting snel haken de overgekomen jongemannen aan en zorgen ze nu al voor een gezond stukje onderlinge concurrentie waarbij er gestreden moet worden om de beschikbare plaatsen.

Eerlijk is eerlijk, het was geen super wedstrijd tegen Lutten maar de statistieken hebben wel bewezen dat een gelijkspel tegen SC Lutten echt wel een knap resultaat genoemd mag worden. Dit gelijke spel betekende inmiddels het 3de gelijke spel van VVA dit seizoen wat nog maar 6 wedstrijden oud is. Het telt natuurlijk niet zo hard mee in de punten die gelijke spelen maar het geeft wel aan dat VVA stabieler lijkt te worden en dat zijn mooie stappen voor de toekomst.

FC Klazienaveen is een grote onbekende voor VV Avereest. Het is een club die in 2017 is ontstaan door een fusie tussen vv Zwartemeer en vv Klazienaveen. Het werd hiermee direct 1 van de grootste verenigingen uit Drenthe met maar liefst 17 seniorenteams die hun kunsten op zowel zaterdag als zondag vertonen. Men is gestart in de 2de klasse maar vorig jaar is het gedegradeerd waardoor het bij aanvang van dit seizoen qua grootte, ambitie en ervaring als 1 van de potentiele kampioenskandidaten werd gezien. Deze verwachting hebben ze tot op heden nog niet waar kunnen maken echter de nipte nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Achilles 1894 verraadt wel de aanwezige potentie van dit team.

Beide teams staan na 6 duels op 6 punten op 8ste en 9de positie echter de nummer 5 staat maar 3 punten boven beide teams en de nummer laatst maar 3 punten er onder. Een overwinning of een nederlaag maakt dus een groot verschil in dit 6 punten duel!

De wedstrijd op sportpark de Balk zal om 14:30 uur aanvangen, scheidsrechter van dienst is dhr. Brokelman.

U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!