Voorbeschouwing VV Avereest – SC Lutten

De eerste wedstrijd na de winterstop was de derby tegen SCD. Het was van beide teams niet echt hoogstaand maar spannend tot het einde en eindigde in de beginstand, 0-0. Zaterdag 2 februari staat de eerste thuiswedstrijd van 2020 op de rol, SC Lutten komt op bezoek.

VV Avereest draait een keurig seizoen en toont aan in stabiliteit gegroeid te zijn. Het aantal winstpartijen, gelijke spelen en nederlagen zijn in evenwicht en dat beeld zien we ook terug bij het doelsaldo. Voor de neutrale toeschouwer is het wat doelpunten betreft geen vetpot, gemiddeld scoorde VVA 1,1 doelpunt en kreeg het 1,2 doelpunt tegen per competitiewedstrijd.  Opvallend genoeg liggen de beide gemiddelden in oefenwedstrijden maar liefst circa 3 keer zo hoog! Gezien de gemiddelden kun je concluderen dat de wedstrijden van VVA1 altijd spannend tot het einde zijn.

SC Lutten wist vorige week Hoogeveen flink onder druk te zetten maar 10 slechte minuten einde eerste helft heeft hun de das om gedaan en men verloor met 2-3. We vinden ze terug op de 5de positie terug echter met maar 1 punt meer dan VVA. Bij winst kan VVA dan ook minimaal een plekje stijgen. De laatste winstpartij van VVA tegen Lutten dateert uit de 4de klasse periode dus er ligt een zware uitdaging voor de mannen van Stef Lamberink!

De wedstrijd op sportpark de Balk begint om 14:30 uur, scheidsrechter van dienst is dhr. Brouwer.