Voorbeschouwing VV Avereest – VV Hoogeveen

Trainer Stef Lamberink liet in de Stentor optekenen dat er geen periodekoorts heerst bij VV Avereest. Het zou ook misplaatste arrogantie zijn, helemaal met de komende wedstrijden in het achterhoofd. Neemt niet weg dat VV Avereest een knappe serie heeft neergezet waarbij het in 5 wedstrijden ongeslagen bleef en ook in de oefenwedstrijden in de winterperiode heeft laten zien verder doorgegroeid te zijn. Het vertrouwen moet er dan ook zijn en we mogen dan ook wel eens afscheid nemen van het calimero gedrag wat wij als club soms vertonen. Wij laten als club zien verder gegroeid te zijn de afgelopen jaren en dat mogen we ook uitstralen op het veld. Juist in de wedstrijden dat er lef getoond werd en men de bal het werk liet doen zagen we de kracht van dit jonge team en liet men mooie dingen zien.

Aankomende zaterdag komt het geroutineerde VV Hoogeveen op bezoek. Hoogeveen staat gelijk met Nieuwleusen op de 2de plek en de nacompetitie lijkt het hoogst haalbare gezien de soevereiniteit waarmee koploper Achilles de wedstrijden wint en de voorsprong die het inmiddels heeft opgebouwd. Hoogeveen zal willen en moeten winnen bij Avereest om de druk er bij Nieuwleusen op te houden. Wellicht liggen hier dan ook de mogelijkheden voor VVA, in de wedstrijd in Hoogeveen had men zichtbaar moeite met het gegroepeerde spel van VVA en had men 85 minuten nodig om de winnende goal te maken.  De druk ligt dan ook volledig bij Hoogeveen en als VVA zonder het eerder genoemde calimerogedrag het veld op stapt kunnen er mooie dingen gebeuren.

De wedstrijd op Sportpark de Balk begint om 14:30 uur en scheidsrechter van dienst is de heer Tramper.