Voorbeschouwing ZZVV-VV Avereest 1

Na een zaterdag geen verplichtingen te hebben gehad staat a.s. zaterdag 23 november de derby tegen onze Drentse buren op het programma. De laatste wedstrijd van VVA ging tegen Achilles verloren, de donderdag er na liet VVA zien dat het snel hersteld was van deze nederlaag. In een oefenduel tegen SV Dedemsvaart werd er door beide trainers flink geëxperimenteerd en trok VVA de wedstrijd duidelijk en verdient naar zichzelf toe met een mooie 2-6 overwinning als gevolg.

ZZVV is, met 4 nederlagen, 2 gelijke spelen en 2 overwinningen, voor hun doen matig begonnen dit seizoen en vindt zichzelf 1 positie boven Avereest terug op de ranglijst met maar 1 punt verschil. Opgetekend moet worden dat ze onlangs wel keurig met 2-0 van Nieuwleusen wisten te winnen. Afgelopen zaterdag is ZZVV uitgeschakeld in de beker tegen 4de klasser zondag Steenwijkerwold middels de bekende strafschoppen.

Voor VVA is het nodig tijd om het goede spel te belonen met een mooie driepunter om uit die onderste regionen te komen. De onderste 9 teams staan binnen 5 punten dus het kan wat dat betreft nog alle kanten op in deze klasse. We praten dus weer eens van een ouderwetse 6 punten wedstrijd met deze derby die opvallend genoeg eigenlijk niet als derby ervaren wordt. Vorig seizoen wist VV Avereest de 3 punten mee te nemen uit Zuidwolde, daar tegenover staat dat ZZVV dit omgekeerd ook deed.