Vrijdag 25-11-2016, 18.00uur Lief Dagboek

Ik ben ziek. Erg ziek. Mijn lichaam wil niet. Zweten, snot en een opgeblazen hoofd. Morgen voetballen. Ach, dat komt wel goed. Ik ben nog jong. Nu even op de bank met een dekentje en dan kan ik morgenmiddag prima 90 minuten als laatste man voetballen.

Vrijdag 25-11-2016, 21.00 uur

Lief Dagboek

Het gaat niet beter! Wat is dit?! Ik ben misschien al wel bijna 52, maar normaal gesproken voel ik me 18. Janet kwam net thuis. Ze had onze Grote Leider gesproken. Die gaat er vanuit dat ik er gewoon ben en 90 minuten lang zijn rots in de branding ben. Ze was boos op mij. Ze vindt dat ik hem een bericht moet sturen dat het niets wordt. Ze vindt dat ik te ziek ben. Dat is niet waar. Ik kan morgen gewoon voetballen. Ik ben jong.

Zaterdag 26-11-2016, 03.15 uur

Lief Dagboek

Het wordt erger. Wat is dit? Ik ben toch niet oud? Ik word toch niet echt ziek ofzo. Ik kan niet slapen. Ik voel me slap. Ik heb het warm en koud. Ik heb hoofdpijn. Janet was ook klaar met me. Ik maakte teveel lawaai. Roggelen en zo. Ze is op de bank gaan slapen. Ze is voornamelijk kwaad op me, omdat ik mijn verantwoordelijkheid niet heb gepakt en mijn grote leider nog niet heb ingelicht over mijn situatie.

Weet je wat het is. Krijg allemaal maar de …. Ik ben niet ziek. De wedstrijd is over elf uur. Dan ben ik wel weer beter. Ik ga straks lekker 90 minuten voetballen en ik ga er voor zorgen dat we punten pakken tegen OZC.

Zaterdag 26-11-2016, 09.00 uur

Lief Dagboek

Janet is er echt helemaal klaar mee. Ik moet me gedragen als een volwassene schreeuwde ze me toe. Dat wil ik niet. Ik voel met niet volwassen. Ik ben jong. Wat ik me ook voel is ziek. De trap naar beneden oelde vanoachtend alsof ik de complete Himalaya was afgedaald. Kan ik dan echt niet voetballen? Ach als ik mijn grote leider nu eens app of ik een uurtje kan voetballen? Dat moet wel lukken toch?

Zaterdag 26-11-2016, 09.15 uur

Lief Dagboek

Oke ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga de grote leider appen dat ik niet kan voetballen. Ik vind van wel, maar Janet heeft net gedreigd bij me weg te gaan Als ik mijn verantwoordelijkheid niet pak en het team vertel dat ik niet kan voetballen. Het moet dan maar. Ik ben echt oud blijkbaar. Ben ik dan echt 52?

Zaterdag 26-11-2016, 10.00 uur

Ik heb de grote leider geappt. Hij was kort in zijn reactie. Ik proefde zijn teleurstelling. Ik kan wel janken. Ik laat hem en het team volledig in de steek. Hier kan hij natuurlijk nooit meer op reageren. En dat tegen OZC. Wat ben ik ook een… Ik moet me realiseren dat ik geen 18 meer ben. Ik ben 52. Vanmiddag gaan de kids naar Sinterklaas. Misschien moet ik Sinterklaas worden. Da past meer bij mijn echte leeftijd.

VVA 3 – OZC 5

De derby tegen het 5e van OZC. Volgens veel andere teams de gedoodverfde titelkandidaat. Waar wij zelf dachten dat Nieuwleusen fluitend kampioen moet worden, schijnt OZC volgens andere teams juist het elftal te zijn dat in onze klasse met de schaal aan de haal moet gaan. Voor onze Grote Leider een signaal om a la Jose Mourinho een volle bak ‘Park The Bus’ opstelling te maken in de hoop punten te pakken.

De Grote Leider had 16 namen geselecteerd, maar Pavement vond het ‘s ochtends om negen uur nog nodig zich af te melden. Hoewel hij ook wel wist dat dit veel te laat was, kwam de innovativiteit van The Special One hiermee toch weer naar boven. Hij regelde De Beer. Sinds onze oud-aanvoerder doelverdediger van het Tweede is geworden, is hij dankzij inactiviteit al minimaal 27 kilo aangekomen. Die dikzak heeft echt niets meer te doen, omdat het Tweede het zo goed doet en mensen claimen al dat hij misschien de oude groene broek van zijn vriendin maar eens aan moet doen (een grapje voor ingewijden).

Hoe dan ook Reinier Zwijns kwam ons versterken. De Grote Leider had een super slimme 4-5-1 taktiek bedacht, waarbij onze spits niet hoefde te voetballen, maar alleen maar vet hard hoefde te rennen. Van linksback naar rechtsback om daar druk te zetten. De 5 a 6 keer dat we dan konden counteren moesten de tien, de acht en de twee buitenspelers dan volle bak gas naar voren geven in vlijmscherpe counters. Omdat Strik Veters rennen vet leuk vindt en hij het ook nog eens goed kan, mocht hij de ondankbare taak als spits invullen.

De volledige opstelling: Oublie in de goal. Laatste man Joost van der….. Owhnee. Joost was er niet. Euh. Oke. Dan Bonemens maar laatste man en aanvoerder. Bollema voor hem als voorstopper. Helaas haakte Mengsmeer in de warming up af. Daarom Kocksie als linksback. Ecke als vertrouwd op de rechterflank. Linkshalf was voor spieker. De twee controleurs op het midden waren De Beer en Pinkel. En rechts, enigszins verrassend, Baard. De knul had twee keer goed getraind en werd daarom door de Grote Leider met een basisplek beloond. Mark laat je… stond op tien en voor hem stond dus Strik Veters. Kale Pirlo mocht de vlag hanteren. Verder zaten Blub, Dolf en een van een storingdienst terugkerende Skippie op de bank.

Wat waren we goed de eerste helft. In de rust complimenteerde The Special One ons. We voerden zijn taktiek tot in de perfectie uit. Zoals hij al voorspelt had: als we precies zouden doen wat hij zei, zouden we geen kans tegen krijgen en zelf vijf a zes kansen creeeren. Helaas ging er hiervan maar 1 in, maar toch, volle tevredenheid. Een paar minuten voor rust werd de bal naar voren gerost. Baard nam de bal perfect aan. Ecke kwam er keurig overheen en slingerde bal prima voor. Iedereen, waaronder onze Strik Veters mistte die bal. Gelukkig mistte Strik, want achter hem stond Spieker. Die had de tijd om de bal nog negen keer hoog te houden. Gelukkig deed hij dat niet en nam hij de bal aan en deponeerde hij hem in de lege goal.

De tweede helft was zwaarder. OZC had het de eerste helft ernstig moeilijk met onze taktiek, maar pakte dat de tweede helft beter op. We kregen het lastiger. Toch bleven we uitstekend verdedigen. Blubsie en Skippie kwamen er in voor Mark laat je… en een blessure van Kocksie. Niet veel later kwamen Dolf en Kale Pirlo voor een moegestreden Baard en Spieker.

Helaas kregen we toch een doelpunt tegen. Uit een soort van scrimmage na een corner prikte OZC raak. Gelukkig raakten we niet van de kaart en bleven we de taktiek prima uitvoeren. Soms iets te ver naar voren, maar toch ging het aardig. OZC creeerde nog wel wat kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet echt.

Tot in de laatste minuut. Iedereen was verteld dat ze met de kont naar achteren moesten blijven. Vooral Ecke als rechtsback had hier wat moeite mee, aangezien hij altijd graag over de hele rechterkant wil dartelen. Zodoende was hij in de negentigste minuut lekker naar voren gegaan. Daar werd helaas balverlies geleden, waar een counter voor de Ommenaren uit ontstond. Toch was het Ecke die na een sprint van 70! meter uiteindelijk de bal over de achterlijn struikelde en zo een goal voor OZC in de weg stond. Uiteindelijk een punt tegen de nummer twee gepakt en wij waren daar zeer blij mee. Ook Nieuwleusen, dat met een half elftal was komen kijken, had een applaus voor ons over!! De ongeslagen thuisstatus in ieder geval verlengd.

Volgende week HHC 10 op Sportpark De Balk. Dat moet dan onze eerste driepunten in een lange tijd gaan worden.

Oublie: 8 Wat hij moest doen, deed hij. Zat één keer mis, maar toen hielp de verdediging hem uit de brand
Bonemens:        8 Zeer goede wedstrijd als laatste man. Had zelf nu de kop ook eens omhoog!
Bollema:           8 Veel beter dan vorige week. Had de vier keer grotere aanvalsleider van OZC prima in de tang. Lekker op zn rug klimmen enzo
Kocksie:            8 Prima potje. Lekker strak op de man. Jammer van de hamlap
Ecke:                8.5 Voornamelijk door de laatste sprint
Baard:               8 Een zeer goede zestig minuten en een prima pre-assist
Spieker            8 Soms een beetje moeite met het strakke tactische keurslijf, maar pakte een prima doelpuntje mee
De Beer          8  Minimaal acht kilo afgevallen na eindelijk weer eens gerend te hebben. Na de wedstrijd vond hij het knap dat zijn lichaam nog wist hoe dat moest.
Pinkel               8 Precies gedaan wat moest. Man uitgeschakeld. Stond positioneel super. Was een 8,5 geweest als hij nog een volley had gedaan. Die hebben we nu helaas gemist.
Mark Laat Je..    8 Zeer prima wedstrijd. Zorgde met zijn positionele lopen er voor dat Strik meer kon doen dan alleen dom lopen.
Strik Veter         8,5 Voerde de ondankbare taak die hij van de leider had gekregen tot in perfectie uit en deed dankzij Mark zelfs nog meer. Super
Skippie             7,5 Had iets meer moeite op de linksback dan Kocksie, maar na gewend te zijn aan de kou ging het beter.
Blubsie              7.5 Een beetje hoken en goan. Probeerde een teruggelegde bal van Strik op de goal te schieten. Mag gezegd worden: genant.
Dolf                  7,5 Pakte de linkerkant prima over van Spieker en zorgde ervoor dat er over OZC’s rechterkant niet heel veel kwam.
Kale Pirlo          7,5 in het veld. 10 als vlagger.
Mengsmeer        3,5 Wel een redelijke warming up. 0,5 punt hoger gepakt door het vlaggen van het laatste half uur
Pavement:         1 Duidelijk waarom toch?
The Special One 9,5. Briljante taktiek. Dankzij zijn spelinzicht en gave om zich in de tegenstander te verplaatsen een welverdiend punt gepakt. Geen tien, maar dat komt omdat perfectie niet bestaat

Met vriendelijke groet
Kale Pirlo

PS: Ik, Kale Pirlo vond het vlaggen echt geweldig. Bij deze dus ook een oproep of ik dit vaker mag doen. Ik ben er achter gekomen dat ik dit leuker vind dan voetballen en wil de vlag dus de rest van het seizoen hanteren.

PS 2: De Grote Leider appte mij net. Joost biedt nogmaals zijn excuses aan en heeft beloofd om volgende week na de wedstrijd tegen HHC 10 een rondje in te doen. Hij claimde ook dat hij heus nog wel 18 was. Waarom hij dat laatste appte weet ik niet.

Tot volgende week.