Vroomshoopse boys VR 1 – VVA VR 1

Zaterdag 23 maart stond de wedstrijd tegen Vroomshoop op de planning. Ik kan me de wedstrijd thuis nog goed herinneren, met veel gescheld en getier, en een 10 – 1 overwinning. Aangezien de omstandigheden van de thuiswedstrijd, waarbij niet werd gewaardeerd dat er actiefoto’s werden gemaakt, omdat ze hier geen toestemming voor hadden gegeven. Dacht ik lief te wezen, en mijn camera dit keer maar thuis te laten. Toen ik eenmaal op het sportpark van Vroomshoop kwam, en de spelregels las. Begon ik toch enigszins te gniffelen. Hierop stond dat actiefoto’s waren toegestaan, dus waar de commotie de vorige keer over ging, geen idee. 1 ding was zeker, het eerste lachertje van de dag was binnen.

De wedstrijd begon stipt om half 3, waarbij de opstelling van de tegenpartij eigenaardig was. Blijkbaar waren ze de vorige keer zo geschrokken dat ze volledig verdedigend speelde. Ze waren vastberaden dat we deze keer niet de dubbele cijfers zouden halen. Onze opstelling was dit keer ook anders dan normaal, omdat er heel wat dames afwezig waren. Hierdoor stonden sommige op een plek die voor hun onbekend terrein was. In het begin was het dan ook af en toe zoeken, maar niet getreurd, de eerste helft speelden we bijna alleen maar op hun helft. Soms had ik het idee dat ik meer naar een potje pingpong zat te kijken, dan naar een potje voetbal. Vroomshoop was chaotisch aan het voetballen, en dit werkte aanstekelijk bij ons.

Af en toe passeerde we 5 man tegelijk, en creëerde we kansen. Helaas gingen deze kansen er niet in. Na ongeveer 15 minuten gaf Ruth een mooie voorzet op Tess, en deze maakte hem af. 0-1. Hoppaaa! De rest van de eerste helft hadden we nog een paar mooie kansen, maar ook deze gingen er niet in.

In de kleedkamer sprak Johan ons toe, we moesten ons eigen spel blijven spelen. En ons niet laten afleiden door de tegenstander. Druk blijven zetten en vol in de aanval. Met vol goede moed, gingen we dan ook weer het veld in. Blijkbaar had de trainer van Vroomshoop precies hetzelfde in gedachten, want na een paar minuten van de 2de helft werd de 1-1 gescoord. Gelukkig herpakte onze dames zich weer snel, en niet veel later werd de 1-2 gescoord. Deze werd magistraal mooi ingeschopt door onze kleine Anouk, dankzij een mooite voorzet van Tess.

De Vroomshoopse dames kregen wederom nog 1 kans, en dit resulteerde in de 2-2. Maar niet getreurd, dit was dan ook wel hun allerlaatste kans. Onze dames hadden goed geluisterd naar Johan en er werd druk gezet en fanatiek gevoetbald. Tess scoorde hierna nog 2 doelpunten, alleen werd er helaas 1 afgekeurd. Volgens de scheids was het buitenspel, maar langs de kant was er wel enige twijfel of dit de waarheid was. Ruth wist ook nog 2 keer te scoren, waarbij er weer bijna 1 werd afgekeurd. De bal rolde duidelijk over de lijn, de scheids probeerde hij hem in eerste instantie af te keuren. Maar na enige twijfel wist hij ook wel, dat hij er niet om heen kon, en dit toch echt een doel punt was.

De eindstand van deze wedstrijd was dan ook 2-5. En gingen we met de 3 punten en het 2de lachertje naar huis!
Women of te match was dit keer Tessa Pielman.