VV Avereest 1 verliest derby van SV Nieuwleusen

Na een half jaar geen competitieverplichtingen gehad te hebben stond als seizoenopening direct de derby tegen SV Nieuwleusen op het programma. Normaal zijn dergelijke derby’s altijd goed voor redelijk wat bezoekers maar vreemd genoeg was dit keer de 1,5 meter geen probleem zeg maar gerust.

Zowel SV Nieuwleusen als VV Avereest begonnen onrustig aan de wedstrijd en het was Nieuwleusen, in de persoon van Reinier Meijerink, die in de 6de minuut de eerste echte kans wist te noteren. Zijn schot in de korte hoek vanaf rand 16 werd echter keurig gepareerd door zijn naamgenoot, keeper Reinier Zwijns van VVA. Beide teams kwamen niet echt lekker in hun spel en Nieuwleusen moest het vooral hebben van de gevaarlijke corners. In de 19de minuut draaide een corner prachtig in bij de eerste paal maar wist Maarten Pol de bal via de lat weg te koppen, een geluksmoment voor VVA. Avereest stelde daar een paar speldenprikjes tegenover en na een half uur spelen leek er een echt grote kans aan te komen. Jurgen wist een lange bal goed te controleren en draaide fraai bij zijn directe tegenstander weg waarna de weg richting goal volledig open lag. De verdediger gebruikte zijn laatste redmiddel, trok aan de noodrem en wist met handen en voeten Jurgen neer te leggen. Het was minimaal geel maar de inconsistent fluitende scheidsrechter beoordeelde het tot een ieders verbazing anders en hield het bij een vrije trap.

De 2de helft startte VVA erg sterk en binnen 10 minuten had VVA al 2 prachtige kansen waarbij de keeper tot het uiterste moest gaan om de goal leeg te houden. Het eerste kwartier uit de 2de helft was VVA volledig de bovenliggende partij en speelde zich voornamelijk af op Nieuwleusens grondgebied. Echter na dat kwartier wist Nieuwleusen uit het niets de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en in de 63ste minuut resulteerde dat in een prachtige schot vanaf zo’n 20 meter waarbij de onderkant van de lat keeper Zwijns assisteerde. Nieuwleusen rook bloed en zo’n 10 minuten viel de haast onvermijdelijke 1-0. Een voorzet kwam via via terecht bij Meijerink en deze haalde verwoestend uit vanaf een meter of 10. Voor Nieuwleusen was het nog niet genoeg en wist VVA steeds verder terug te dringen waarbij VVA er amper meer aan te pas kwam. Het resulteerde in een aantal kansjes voor Nieuwleusen maar gescoord werd er niet. VVA kwam er zeer moeizaam uit en wist zelfs nog te scoren maar deze goal werd helaas afgekeurd i.v.m. buitenspel. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het op basis van met name het laatste half uur ook iets teveel van het goede zou zijn.