VV Avereest 1 wint 6-puntenwedstrijd

Op zaterdag 30 november werd de 6 punten wedstrijd Avereest – Fit Boys gespeeld op sportpark De Balk.
Avereest kon op Lennard Schipper en Dani Docter na, volledig beroep doen op de selectie.
Het was qua omstandigheden een heerlijke voetbalzaterdag. De temperaturen en belang van de wedstrijd zorgde hiervoor.

Leuk detail is dat Jos Gruppen na lange tijd weer is in de basis kon beginnen. Gezien zijn blessureleed in het verdelen, toont dit veel op het gebied van veerkracht en heeft hij door zijn sterke ontwikkeling deze basisplaats afgedwongen.

Avereest begon de 1e 20 minuten goed. Het speelde zichtbaar aan de bal beter en dat resulteerde in enkele kansen. Daarin tegen zag je ook dat Fit Boys liet zien dat het echt aan het vechten was voor een overwinning. Momenten van pressie werd met veel overtuiging aan gegaan. Toch kwam Avereest na een paar omschakelmomenten in een dreigende overtal situatie, die aardig werd uitgespeeld en eindigde bij Jurgen Visscher die de bal ternauwernood opzij kon leggen naar Arjen Dunnink. Arjen kon de bal in vrijwel leeg doel kon intikken.

Daarna zakte gek genoeg Avereest terug. Waardoor dit kwam is gissen. Maar het feit was wel dat Fit Boys aanspraak maakte op de gelijkmaker en dit ook verdiende. Aan het eind van de 1e helft werd een corner door Fit Boys goed binnen gekopt en werd het een 1-1 ruststand.

De tweede helft stond vooral in het teken van hectiek. Goed voetbal was er niet of nauwelijks meer. Avereest had ook niet de power om meer aan te sluiten dan wel goed druk te zetten. Avereest kreeg wel wederom de beste kansen in letterlijk drie 1-1 op in situaties, die helaas niet werden verzilverd. Fit Boys blijf ook gedurende de hele wedstrijd inzet tonen, waardoor je weet dat het gevaarlijk blijft. Dit resulteerde voor Fit Boys in mogelijkheden door middel van voorzetten, maar kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen.
De wisseling van Rene Koster naar het middenveld en later Job Lamberink daarnaast, zorgden voor meer power en rust in aanvallend opzicht. Dit zorgde voor langer balbezit dan wel pressie op de helft van de tegenstander. Na onderschepping op het middenveld kon Niek Kuiper met een voorzet Jurgen Visscher in stelling brengen die zorgde voor 2-1 eindstand.

Een zwaar bevochten overwinning, maar dat zal snel worden vergeten. Want waar nog wel is de lof ontstond voor het energierijke spel, gaat het uiteindelijk om resultaat.

Volgende week volgt de uitwedstrijd naar CSVC en nieuwe uitdaging en zoals dit jaar is gebleken kan Avereest in goeden doen iedereen het moeilijk maken en strijden voor een overwinning in deze competitie.