VV Avereest 2 weet weer niet te scoren tegen OZC 3

Ha, machtig mooi. Het publiek snapte maar weinig van de verbroedering nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Na 90 minuten knokken, sliden, duels aangaan en bovenal niet inhouden stond er 1-1 op het scorebord. Voor VVA2 het tweede puntverlies van de competitie, wederom tegen de Ommenaren. Het was een verhitte burenruzie, maar alles bleef heel op een veter na.

De eerste competitiewedstrijd van 2017 werd afgespeeld op het goede kunstgrasveld van sportpark de Balk. Helmich moest maar zes spelers teleurstellen en iedereen had het al een tijdje over de kraker van afgelopen zaterdag. Winst betekende een goed gevoel, wederom een stap richting de titel en een appeltje richting OZC. Die hadden we nog met ze te schillen. Helmich koos voor de volgende elf: Rein; Haas, Ramon, Hunter en Nick Jonkman; Kloet, Baas en Mostert ©; Pascal, Beun en Sander Buijs. Bankie: Noef, Sven, Hein, Dani en Leyon.

Avereest begon voortvarend aan de wedstrijd. OZC kon het spelletje op het middenveld nog niet echt vinden, passlijnen werden vrij gemakkelijk dichtgelopen en aan de zijkanten waren Haas en Jonkie uitmuntend. De welbekende Veen zat diep in de broekzak en Niek zette het middenveld keer op keer goed neer. Toch kreeg OZC de eerste grote kans van de wedstrijd. Baas kon zijn man niet volgen en hij stond ineens voor Beer. Gelukkig heeft Beer klauwen als verhuisdozen en kon hij vrij gemakkelijk pareren. Even later zette VVA2 zich als eerste op het scorebord. Sander, gevaarlijk in de diepte, werd gelanceerd aan de linkerkant. Zijn voorzet bereikte Beun, die al zijn gewicht naar voren verplaatste en de bal binnen wilde snoekduiken. Een vergeten geknipt haartje raakte de bal nog aan, maar de linkerverdediger was zo aardig om hem binnen te werken. 0-1, jawel!

Ook hierna kregen we goede kansen om de score uit te breiden. Tegenwoordig neemt Kloet ook corners met de wreef en deze gigantische strepen konden binnengekopt worden door Marcel Baas. Jammer genoeg kopte hij twee keer net over, maar het is al knap te noemen dat hij de bal überhaupt wist te raken. Ook Sander Buijs werd bijna in stelling gebracht en Erik kon net niet binnentikken. Eigenlijk had VVA de voorsprong moeten verdubbelen, maar dat lukte dus niet. Ondertussen werd er flink geduelleerd, had Kloet het al meerdere malen met zijn tegenstander aan de stok en was laatste man Bas van OZC vrolijk aan de babbel met van alles en iedereen.

In de tweede helft wisselde VVA vooralsnog niet. OZC had het betere van het spel en was nog niet klaar met deze pot. De kansen waren niet eens zo groot, maar de spanning nam wel toe en OZC hield de bal wat beter in de ploeg. Ondertussen kwamen Dani, Sven, Leyon en Jasper in het veld. De scheidsrechter had zijn handen vol aan alle spelers en kreeg iemand van OZC geel nadat hij natrapte. De scheids wist het allemaal niet meer, twijfelde nog zes keer wie er nou tien minuten uit moest maar uiteindelijk ging de juiste nummer 4 met witte schoenen naar de kant. In deze periode kreeg OZC haar beste kansen. Nouja, kansen. De rechtsbuiten Veen werd prachtig gelanceerd, zijn aanname was goed maar het duwtje van Dani was zacht. Toch ging hij gewillig naar de grond (‘’Tien man en wat contact, ik probeer het gewoon’’) en ware het niet dat iedereen dacht dat dit ook een penalty werd. De arbiter floot resoluut, wees met zijn hand naar de stip maar toch werd het een achterbal. Hè? Okeuj, mooi. Blijkbaar is het zo dat de scheids met een hoek van 18.4 graden naar de stip wijst en met een hoek van 14.6 graden naar de achterlijn. OZC kreeg geen penalty. Even later was het dan toch raak. Een corner werd weggewerkt door Yorick, maar aan de rechterkant kon de bal toch weer voor worden gebracht. De bal ging tergend langzaam, maar gemikt naar de hoek. Rein kon er echt niet bij en het speeltuig hobbelde binnen.

Toch kreeg VVA nog goede mogelijkheden voor een nieuwe voorsprong. Erik klapte er heerlijk in bij de laatste man en via Sven en Yorick kon Leyon aannemen en schieten. Hij koos echter voor het passje naar Noef, waar zelf schieten beter was geweest. Ook Noef en Sven hadden nog wat kunnen betekenen, maar slaagden daar niet in. Kloet kreeg nog geel na zijn 36e overtreding en VVA vond het eigenlijk wel goed geweest. De scheids ook, hij floot af terwijl iedereen nog wel wat meer speeltijd had verwacht. Toch was het ineens afgelopen.

De strijdbijl werd begraven en met een pilsje buiten de kleedkamer werd alles rustig doorgesproken. Conclusie: VVA staat nog altijd eerste, maar de competitie ligt weer open. OZC kan het kampioenschap wel vergeten, ze staan nu negen punten achter. Ikzelf concludeer dat ik echt eerder mijn verslagen moet schrijven. Het was een enerverende zaterdagmiddag.