VV Avereest beloont zichzelf in de slotfase. 

In een wedstrijd waarin het voortdurend de bovenliggende ploeg was, scoorde Avereest pas in de slotfase. Na een 0-0 ruststand eindigde de wedstrijd in een verdiende 0-1 overwinning.

Voor VV Avereest stond vandaag de uitwedstrijd tegen SVBO uit Barger-Oosterveld op het programma. De thuiswedstrijd was met 3-1 gewonnen, maar in deze wedstrijd was al wel duidelijk geworden dat de geel-zwarten zeker niet onderschat mochten worden. Trainer Mulder stond vandaag voor een echte puzzel. Door verschillende oorzaken (blessures, ziekte en vakantie) ontbraken een vijftal spelers. Een groot voetballer heeft ooit de gevleugelde woorden gesproken: “ieder nadeel heeft z’n voordeel”. Het voordeel was vanmiddag dat andere spelers uit de selectie een kans kregen. En die kans hebben ze gepakt. Een mooie uitdaging voor trainer Mulder als de selectie weer compleet is.

Met een tweetal 17-jarigen en een tweetal 18-jarigen in de basis begon VV Avereest aan de klus tegen het fysiek sterke SVBO.

De jonge scheidsrechter Huizinga floot om 14.30 uur voor de aftrap op het gemeentelijk sportpark aan de parkstraat. Door de vele regenval in de afgelopen periode was het een zwaar bespeelbaar veld. VV Avereest kwam goed uit de startblokken en nam direct het initiatief. In de 5e minuut gaf Erik Wencker een prima voorzet op Jurgen Visscher. Zijn inzet werd knap gestopt door doelman Bruinewoud. In 2e instantie tikte Jurgen de bal binnen. Het doelpunt werd echter (terecht) afgekeurd omdat de doelman één hand op de bal hand liggen. De tricolores bleven de aanval zoeken en in de 15e minuut gaf Wencker een mooie steekpass op Niek Kuiper. Zijn strakke voorzet werd door Jurgen Visscher net naast gekopt. Tot dat moment was SVBO nog niet in de buurt van doelman Bunk geweest.

In de 20e minuut kregen de geel zwarten hun eerste mogelijkheid. Een hard schot vanaf 20 meter verdween over het VVA-doel. Kort daarna gaf de prima spelende Nick Jonkman een voorzet in het strafschopgebied. Uit de scrimmage die volgde kwam de bal voor de voeten van de (zoals altijd) heel ijverige Matthijs Platvoet. Het schot in de korte hoek kon door doelman Bruinewoud worden gered.

In de 30e minuut behield Sander Buijs, na een goede actie, het overzicht en speelde Matthijs Platvoet aan. Matthijs speelde direct door op Niek Kuiper. Niek kapte zijn directe tegenstander uit. Zijn schot met links verdween over de kruising. VV Avereest bleef doorgaan en gaf SVBO niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Afspraken werden goed nagekomen en de mannen trainer Mulder knokten voor elke meter. De beloning moest toch een keer komen,,,,,,,,

Na ruim een halfuur een vrije trap voor VVA. Jeroen Dijk gaf de bal prachtig voor. De mee opgekomen René Koster kopte (geheel vrijstaand) de bal echter ruim over.

VV Avereest moest echter wel alert blijven voor de counter van SVBO. De gevaarlijke spits Klingenberg heeft maar een klein kansje nodig. Vlak voor rust speelde Klingenberg zich knap vrij. Zijn harde schot werd prima gestopt door doelman Bunk. Dit was overigens het enige moment van de spits. Voor de rest zat hij in de spreekwoordelijke broekzakken van het verdedigingsduo Nick Buiter en René Koster. Nick speelde een goede en degelijke wedstrijd. En dat voor een 17-jarige, chapeau! Ook de beide buitenspelers van SVBO kwamen vanmiddag niet in het stuk voor. De beide backs, Bart Koster en Nick Jonkman stonden verdedigend hun mannetje en daarnaast schakelden ze zichzelf ook regelmatig aanvallend in.

Na 45 minuten gaf scheidsrechter Huizinga het signaal om een kop thee te gaan drinken. In de rust werden een aantal zaken doorgenomen en de opdracht: beloon jezelf nu met een doelpunt!

Avereest mocht de 2e helft aftrappen. René Koster gaf direct vanaf de aftrap een prachtige pass op Jurgen Visscher. Jurgen nam de bal in één vloeiende beweging mee en kwam oog in oog met doelman Bruinewoud. Die tikte de bal prachtig tot corner. Doelman Bruinewoud keepte een prima wedstrijd en de 0-0 op dat moment was volledig aan hem te danken. In de 55e minuut speelde Erik Wencker zichzelf prima vrij en gaf een goede voorzet die door de, zwaar gehinderde Jurgen niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd. In de 65e minuut werd een vrije trap van Jurgen door doelman Bruinewoud uit de kruising getikt. Om moedeloos van te worden…. Dat werden de tricolores echter niet! Men bleef als team strijden voor een overwinning. Kort daarna werd een schot van SVBO door doelman Bunk prima gepareerd.

In de 80e minuut negeerde scheidsrechter Huizinga het vlagsignaal van de grensrechter en mocht Sander Buijs richting het SVBO-doel vertrekken. Sander ging voor eigen succes en de bal werd (inderdaad!) gestopt door de doelman. Breed leggen op de meegekomen Niek Kuiper of Matthijs Platvoet was beter geweest. Maar ja, achteraf is makkelijk praten. Vijf minuten later gaf Jurgen een goeie pass op Erik Wencker. Erik controleerde de bal prima, zijn schot miste echter kracht. Dan de 88e minuut; Na een afgeslagen corner gaf Matthijs Platvoet de bal in de loop van Jurgen Visscher mee. Jurgen sneed naar binnen en schoot de bal prachtig in de verre hoek en dit schot was ook de doelman te machtig: 0-1 !! Een meer dan verdiende voorsprong.

De tricolores speelden de laatste minuten rustig uit en na ruim 5 minuten extra tijd, besloot de uitstekende scheidsrechter Huizinga om de wedstrijd van het laatste fluitsignaal te voorzien.

Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Mulder. Een teamprestatie van formaat. Er werd geknokt, voor elkaar gewerkt en dat werd beloond. Het zoet van de overwinning werd opnieuw geproefd en dat smaakt nooit verkeerd.

Volgende week staat voor VV Avereest de uitwedstrijd op het programma tegen NKVV uit Dalerpeel Om 14.30 uur zal worden afgetrapt op het sportpark aan de Nassaustraat.

Opstelling VVA:
Dirk Bunk, Bart Koster, René Koster, Nick Buiter, Nick Jonkman, Jeroen Dijk, Niek Kuiper (Wouter Nouwels), Sander Buijs, Matthijs Platvoet, Erik Wencker, Jurgen Visscher (Johan Tigelaar).

Klik HIER voor de foto’s.