VV Avereest boekt overwinning in matige wedstrijd.

Na een 0-2 ruststand boekte VV Avereest vanmiddag een 2-4 overwinning bij BZSV de Blauwwitters.

Na een vrije zaterdag stond voor de tricolores van VV Avereest vandaag de (verre) uitwedstrijd tegen de Bornse Zaterdag Voetbal Vereniging Blauwwitters op het programma. De mannen uit Borne maken, na een redelijke start, een moeilijke 2e seizoenshelft door. Blessures spelen de sympathieke vereniging danig parten. Ook vanmiddag kon de negatieve spiraal niet worden omgebogen.

VV Avereest had een goed gevoel overgehouden aan de overwinning op DKB en wenste dit goede gevoel ook om 16.30 uur vast te houden.

Onder prima weersomstandigheden, een heerlijk zonnetje en weinig wind, gaf om iets na 14.45 uur scheidsrechter Hoogerwaard uit Enschede het signaal om de bal de eerste omwentelingen te laten maken. Avereest nam, zoals wel vaker, direct het initiatief en wenste de blauwwitten uit Borne direct duidelijk te maken dat er weinig eer te behalen viel tegen Avereest deze middag.

Avereest had veelvuldig balbezit zonder direct kansen te creëren. In de 12e minuut verzond Jeroen Dijk een mooie pass op Niek Kuiper. Kuiper kon alleen op de keeper af, maar doelman vd Pol redde knap met zijn voet. In de 16e minuut ging Jurgen Visscher een één-twee aan met Jeroen Dijk in het strafschopgebied van de Blauwwitters. Jeroen nam de bal in één beweging mee en plaatste hem keurig in de verre hoek: 0-1.

Avereest bleef de ploeg met het meeste balbezit en de Blauwwitters kregen ook geen enkele kans op een doelpunt. Veel goed bedoelde pogingen werden door de verdedigers van VVA in de kiem gesmoord. In de 26e minuut schakelde VVA snel om van verdediging naar aanval en Kevin Buiter stuurde Jurgen Visscher de diepte in. Jurgen lobde de bal keurig over de uitgekomen doelman heen. De bal stuiterde helaas via de paal weer het veld in.

In de 41e minuut speelde René Koster direct in op Kevin Buiter. Kevin zag uit zijn ooghoeken Niek Kuiper vertrekken en de pass was op maat. Niek behield het overzicht en bediende Jurgen Visscher bij de tweede paal: 0-2. Een doelpunt uit het beroemde boekje.

Met een 0-2 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Trainer Lamberink was tevreden over de stand, maar werd niet heel enthousiast van het baltempo van zijn spelers. Een aantal puntjes werden op de i gezet en vol goede moed werd aan de 2e helft begonnen. Het moet gezegd; het 1e kwartier van de 2e helft was, voetballend gezien, het beste gedeelte van de wedstrijd van VVA kant. Positioneel stond men goed en er werd vroeg druk gezet. Combinatie verliepen soepel en de spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden.

In de 50e minuut gaf Jurgen Visscher een heerlijk steekpassje op Niek Kuiper en Niek bedacht zich geen moment en schoot de bal met zijn linkervoet hard achter de kansloze doelman vd Pol: 0-3.

Het was voor de trouwe aanhang van Avereest en voor de spelers zelf, jammer dat men niet op deze manier door voetbalde. Er sloop een bepaalde gemakzucht in de ploeg. Er werden nog diverse kansen gecreëerd, maar de stand onderging geen verandering. Kopballen van Bernhard Binnendijk en Marcel Baas mistten de juiste richting. Ook een prachtige combinatie over verschillende schijven had een beter lot verdiend, maar de inzet van Yorick Bonen werd door doelman vd Pol prima uit de kruising geranseld. Trainer Lamberink besloot zijn wisselspelers speeltijd te geven om zodoende voor nieuw elan te zorgen. De invalbeurt van Nick vd Belt (na een periode van afwezigheid) was fijn om te zien!

De wedstrijd leek rustig naar zijn einde te hobbelen. Niets was minder waar. In de 85e minuut veroverde Marcel Baas de bal en vertrok richting het doel van de Blauwwitters. Marcel was niet zelfzuchtig en zag Jurgen Visscher vrij staan. De bal werd breed gelegd, maar Jurgen zag Niek Kuiper (nog) vrijer staan. De bal werd nog een keer breed gelegd en Niek schoot de bal onberispelijk en diagonaal in de kruising: 0-4. Hiermee leek het klaar.

In de 90e minuut werd een bal hard richting het doel van VVA geschoten. Dani Docter draaide weg van de bal, maar kreeg ‘m op zijn arm. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip (de vraag blijft waar een speler zijn arm moet houden om niet geraakt te worden op een dergelijke, korte, afstand). Een zware straf, maar het cadeautje werd keurig binnengeschoten: 1-4. De Blauwwitters putten hier blijkbaar moed uit want men trok in de 95e minuut nogmaals ten aanval. De bal werd breed gelegd en vanaf de 16 meter lijn, laag en hard in de hoek geschoten: 2-4. Hierna floot de veelvuldig pratende scheidsrechter Hoogerwaard voor het einde van de wedstrijd.

De stand kan doen vermoeden dat er sprake was van een spannende wedstrijd. Dit was echter geenzins het geval. Een meer dan verdiende overwinning voor de mannen uit Balkbrug. Ook mindere wedstrijden winnen is een kwaliteit zullen we maar zeggen.

Volgende week worden door VV Avereest de, spreekwoordelijke, sportieve (voetbal)degens gekruist met SC Lemele. Om 14.30 uur zal, onder leiding van de heer Wolterink, worden afgetrapt op Sportpark de Balk.

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, René Koster (Nick vd Belt), Bernhard Binnendijk (Nick Jonkman), Dani Docter, Niek Kuiper, Kevin Buiter, Leyon Courtz, Jeroen Dijk, Yorick Bonen (Marcel Baas), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor foto’s.