VV Avereest boekt overwinning in Sibculo.

VV Avereest heeft met hard werken een overwinning behaald tegen SVV’56 in Sibculo. Na 90 minuten stond er 0-1 op het scorebord. Voor de tricolores uit Balkbrug stond vanmiddag de lastige uitwedstrijd in Sibculo tegen de plaatselijke trots SVV op het programma. De thuiswedstrijd was met ruime cijfers gewonnen, dus onderschatting lag op de loer. De weersomstandigheden waren prima, alleen de grasmat was dramatisch. Een hobbelig veld terwijl er ook een kunstgrasveld beschikbaar is….. Maar goed de regels schrijven voor dat op het hoofdveld gespeeld dient te worden.

Om 15.00 uur werd onder leiding van de heer Wessels begonnen aan de wedstrijd. VVA begon afwachtend en liet SVV het spel maken. Het eerste noemenswaardige feit kwam echter op naam van VVA. Sven Ester werd de diepte ingestuurd, zijn voorzet bereikte helaas geen medespeler. In de 10e minuut gaf de scheidsrechter een vrije trap aan VVA binnen het strafschopgebied van SVV in verband met een terugspeelbal op de eigen doelman. De inzet van Yorick Bonen werd echter gestopt door doelman Ekkel. Niet veel later de eerste doelrijpe kans voor SVV. De veel gezochte en gevaarlijke linksbuiten van SVV ging richting doelman Bunk, deze keerde zijn inzet echter prima. Kort daarop een gevaarlijke kopbal op het VVA doel; de bal verdween rakelings over de kruising.

VVA probeerde ondanks de moeilijk speelbare grasmat, te voetballen. Met verzorgd voetbal werd getracht het doel van SVV te bereiken. SVV hanteerde een meer opportunistische speelwijze. Vooral via de linkervleugel probeerde SVV gevaar te stichten. Het spel golfde op en neer met wat kansjes aan beide kanten. Maar om nu te spreken van oogstrelend voetbal, dat zou teveel eer zijn voor beide partijen. Met de beroemde ‘brilstand’ werden de mooie kleedkamers op het gezellige sportpark de Dubbeltreffer opgezocht.

VV Avereest begon voortvarend aan de tweede helft. In de 46e minuut werd een prima voorzet van Matthijs Platvoet door Yorick Bonen teruggelegd op de inkomende Sven Ester. In 2e instantie schoof Sven de bal in het doel: 0-1. VVA behield het betere van het spel. Na ruim een uur spelen een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied van de tricolores. Het leidde echter niet tot een doelpunt voor de oranjehemden uit Sibculo. Scheidsrechter Wessels had deze middag niet zijn beste dag. Zijn warrige manier van fluiten zorgde voor veel irritatie en gepraat. De heer Wessels trok vervolgens bijna voor iedere hoestbui, wat klonk als commentaar op zijn leiding, een gele kaart. Jammer en ook niet nodig gezien de verder sportieve wedstrijd.

VVA bleef de voetballende oplossingen kiezen en creëerde hiermee ook nog een tweetal kansen. Een geplaatst schot van Yorick Bonen belandde op de lat en een schot van René Koster verdween naast het SVV doel.

In de laatste 10 minuten volgde er een slotoffensief van SVV kant. Met lange ballen werd geprobeerd om de solide VVA achterhoede te verschalken. De hardwerkende formatie van trainer Mulder bleef echter overeind en trok de overwinning over de streep.

Vanmiddag werd wel duidelijk dat met hard werken resultaten worden behaald. Het voetbal kan misschien beter, maar gezien het veld verdienen de mannen een compliment voor de manier waarop voor iedere meter werd gestreden. De Louwdijk/Rabobank formatie mag weer drie punten bijschrijven en blijft op een keurige vierde plaats staan.

Volgend week komt Sportclub Rijssen naar Sportpark de Balk.

Om 14.30 uur zal onder leiding van de heer Zwakenberg worden begonnen aan de wedstrijd.

Opstelling VVA:

Dirk Bunk, Ronald Veldhoen (Matthijs Platvoet), Wouter Nouwels, Bernhard Binnendijk, Johan Tigelaar, Bart Koster , Marcel Dijk, Leyon Courtz, Kevin Buiter, Yorick Bonen en Sven Ester (René Koster)

Klik HIER voor de foto’s.