VV Avereest boekt verdiende overwinning in Beilen.

Na een niet al te hoogstaande wedstrijd boekten de tricolores een driepunter in Beilen tegen Fit Boys, Na een 0-1 ruststand, eindigde de wedstrijd in 0-3.

Na de toch wel (kleine) kater van vorige week tegen Hollandscheveld stond vandaag de ontmoeting met Fit Boys in Beilen op het programma. De hekkensluiter in de 3e klasse D met 0 punten. Avereest had in de eerste wedstrijden 2 punten verzameld. Op voorhand een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Aan Avereest zijde ontbrak Niels Redder en dat was een tegenvaller. Daartegenover stond de terugkeer van aanvoerder René Koster en dat was een meevaller. Leyon Courtz startte in de basisopstelling en hij speelde een verdienstelijke wedstrijd.

Op het mooie sportpark Noord-West in Beilen begon Avereest geconcentreerd aan de wedstrijd die onder leiding stond van de heer Fred Jansen. Fit Boys zakte vanaf het begin in tot op de 16 meter lijn en hoopte van daaruit in de omschakeling voor gevaar te kunnen zorgen. In de 10e minuut schoot Kevin Buiter van ruim 20 meter op het doel. De bal kon niet klemvast gepakt worden door doelman van der West. De terugspringende bal was echter niet aan de avereester voorwaartsen besteed. Na nog een paar kleine speldenprikjes van Avereest kant, liet de groen-gele formatie uit Beilen zich meer op de avereester helft zien. In de 30e minuut kreeg Fit Boys een grote kans. Het schot eindigde op de kruising en sprong het veld weer in. Avereest mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand stond. Men was weer bij de les en het initiatief kwam weer in handen van de formatie van trainer Lamberink. In de 40e minuut speelde de veelvuldig opkomende Maarten Pol de bal in de voeten van Jurgen Visscher en zijn voorzet was op maat voor Sven Joosse. Hij kopte de bal keurig binnen: 0-1.
Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug begon de 2e helft prima. Er werd direct druk gezet op de opbouw van Fit Boys en in de 51e minuut speelde Leyon Courtz zich in één beweging prachtig vrij en zijn pass op Sven Joosse was perfect. De mooie voorbereiding werd door Sven, de man in vorm, keurig afgerond: 0-2. Dit zorgde bij de vele meegereisde supporters wel voor een beetje rust. Avereest bleef de bovenliggende partij. Na een paar wissels aan Fit Boys zijde nam men het initiatief wat
meer in handen zonder dat dit tot echte kansen leidde. Niek Kuiper kwam aan Avereest kant in het veld voor de moegestreden Nick Oosterveen. De inbreng van Niek zorgde voor nieuwe energie en na een goede combinatie kreeg hij de kans om uit te halen. Zijn schot werd echter keurig geblokt door de Fit Boys verdedigers. De mannen uit Beilen konden hier niet veel tegenover stellen. Behoudens een paar corners ontstond er niet veel gevaar voor het doel van Reinier Zwijns. Wouter Nouwels kwam de geblesseerde Bart Koster vervangen en Jai Rijpers verving Leyon Courtz. Na een goede combinatie kreeg Maarten Pol een bijna niet te missen kans! Helaas schoot hij de bal net naast de kruising. Van een slotoffensief van Fit Boys kant was geen sprake en de tricolores lieten zich een aantal keren dreigend zien voor doelman van der West. De goed ingevallen Jai Rijpers zag en vond de opening aan de rechterkant bij Niek Kuiper en zijn voorzet werd in de rebound door Jurgen Visscher keurig binnen gekopt: 0-3. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er in de actie van Niek wel een overtreding gezien had kunnen worden. De prima leidende scheidsrechter Jansen oordeelde anders en de treffer telde. De wedstrijd was nu gelopen. In de overigens erg sportieve wedstrijd kreeg aanvoerder Julian Boom na zijn 2e gele kaart een rode kaart voorgehouden.

Na ruim 90 minuten eindigde de wedstrijd in 0-3 en mocht Avereest de drie punten meenemen en bijschrijven. Een verdiende overwinning voor de tricolores van trainer Stef Lamberink. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar de inzet aan Avereest kant was hartverwarmend. De echte vorm is er nog niet, maar hard werken en inzet tonen kan altijd! En dat heeft vanmiddag de punten opgeleverd.

Komende zaterdag 23 oktober staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Avereest reist dan af naar Klazienaveen om daar op sportpark de Planeet, onder leiding van de heer Vos, om 15.00 uur te spelen tegen de plaatselijke FC. We hopen ook dan op de steun van de supporters!

Opstelling VVA:
Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Wouter Nouwels), René Koster, Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter, Leyon Courtz (Jai Rijpers), Sven Joosse, Nick Oosterveen (Niek Kuiper), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s