VV Avereest boekt verdiende zege tegen CSVC.

Na een ‘van turenhoutje’ (0-0) bij rust stond er na 90 minuten een verdiende 0-3 winst op het scorebord voor VV Avereest.

Voor de tricolores stond er deze middag de uitwedstrijd bij CSVC Coevorden op het programma. Vrij recent werd er in de thuiswedstrijd een 4-1 overwinning geboekt. Dat het deze middag anders zou worden, daar was iedereen wel van overtuigd. De mannen uit Coevorden laten de laatste weken zien dat er regelmatig punten gehaald worden en het ontlopen van de nacompetitie behoort zeker tot de mogelijkheden voor de sympathieke vereniging uit Coevorden.

Ook in de wedstrijd aan ‘de Balk’ liet men bij vlagen goed voetbal zien. Voor de Louwdijk Rooth formatie van trainer Stef Lamberink was het zaak om de punten mee te nemen naar de Thuishaven en zo nasmaak van het puntenverlies van vorige week weg te spoelen.

De omstandigheden waren prima deze middag op Sportpark Klinkenvlier. Een heerlijk zonnetje en een echte grasmat. Scheidsrechter van dienst, de heer Vellinga, blies om 14.30 uur voor de eerste keer op zijn fluit. CSVC koos voor een wat behoudende tactiek en liet het initiatief aan Avereest. Men loerde op de counter om zo de tricolores pijn te kunnen doen. Veel doelrijpe kansen konden er niet worden genoteerd. Arjen Dunnink gaf een mooie steekbal op Jurgen Visscher die verzuimde om de score te openen. Een beter lot had ook het afstandsschot van Leyon Courtz verdiend. Na een goede combinatie schoot hij de bal van ruim 20 meter op het CSVC doel. Het mooie schot kwam op de lat en kon ook in de rebound niet worden verzilverd.

Opvallend was wel dat de mannen van Avereest in de eerste helft in balbezit slordig waren. Meer dan gebruikelijk waren er foutieve passes en keuzes te zien. De wil was er wel maar de uitvoering was wat minder. De wil was er ook zeker weer bij de actieve Nick Oosterveen. Hij bleef druk zetten en doorjagen op de verdedigers van de oranje brigade uit Coevorden. Met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de 2e helft namen de mannen uit Balkbrug direct het initiatief. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van CSVC. De combinaties liepen nu beter. In de 57e minuut besloot René Koster om het CSVC doel onder vuur te nemen. Het kiezelharde schot eindigde ook nu op de lat (wel mooi geluid overigens een van de lat spattende bal). Ook nu kon de rebound niet worden omgezet in een doelpunt. In de tegenaanval kreeg CSVC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. In plaats van voor eigen succes te gaan werd de bal breed gelegd en kon René Koster met een mooie sliding redding brengen. In de 67e minuut werd er door Nick Oosterveen, Niek Kuiper en Jurgen Visscher een hele mooie combinatie opgezet door het hart van de verdediging van CSVC. De eerst inzet werd nog gekeerd door de doelman, de rebound werd nu wel keurig binnengeschoten door Nick Oosterveen: 0-1. Een terechte voorsprong.

Avereest bleef de bovenliggende partij. In de 72e minuut besloot René Koster nogmaals om zijn geluk te proberen. Het prachtige afstandsschot sloeg als een granaat binnen: 0-2. CSVC gaf de moed nog niet op en bleef proberen om de aansluitingstreffer te forceren. Daarmee ontstond er wel meer ruimte achter de defensie van CSVC. Jurgen Visscher ging op avontuur, passeerde een aantal verdedigers maar schoot helaas naast.

Doelman Reinier Zwijns had niet heel veel te doen deze middag maar moest in de 85e minuut handelend optreden. Hij tikte een schot heel mooi uit de kruising. En ook de kopbal die volgde uit de corner was een prooi voor de doelman.

In de 88e minuut zetten de tricolores nog een aanval op. De prima ingevallen Dawit Baauw passeerde op snelheid zijn tegenstander en gaf de bal op maat voor. Niek Kuiper kwam prima voor zijn man en tikte bal heel beheerst binnen: 0-3. Niet lang daarna besloot de uitstekende leidende scheidsrechter Vellinga om de wedstrijd naar de geschiedenisboeken te blazen. Hij had geen kaarten nodig in deze uitermate sportieve wedstrijd. Een verdiende en overtuigende overwinning voor Avereest.

Dinsdagavond (!!) 10 mei staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. En wat voor een wedstrijd! Buurman SV Nieuwleusen komt op bezoek. Bij een gelijkspel of winst zijn onze goede vrienden uit Nieuwleusen kampioen. Avereest wil dit feestje natuurlijk graag nog een weekje uitstellen en ook revanche nemen voor de nederlaag in de uitwedstrijd. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een hele mooie wedstrijd. De weersomstandigheden lijken goed te worden en veel mensen uit Nieuwleusen en Balkbrug zullen deze wedstrijd willen meemaken.

Voor voetballers zijn dit natuurlijk de mooiste wedstrijden om te spelen. We hopen en verwachten dan ook een grote drukte op Sportpark de Balk. Er zal om 19.30 uur worden begonnen en we hopen veel toeschouwers te mogen verwelkomen.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Kevin Buiter, Bart Koster, René Koster, Sven Joosse, Arjen Dunnink (Sander Hoeve), Niels Redder (Ramon Katoele), Leyon Courtz (Dawit Baauw), Nick Oosterveen (Niek Kuiper), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.