VV Avereest boekt zwaarbevochten maar verdiende overwinning tegen SC Angelslo.

Na de valse start van vorige week wonnen de tricolores, na een 0-1 ruststand, met 1-3.

Ook deze middag stond er voor VV Avereest een onbekende tegenstander op het programma. Men reisde af naar Emmen waar SC Angelslo de tegenstander was. De thuisploeg had vorige week ook verloren en was ook gebrand op een goed resultaat.
Na een allerhartelijkste ontvangst op het mooie sportpark Meerdijk Noord, werd de tactiek voor deze middag besproken. Vorige week was er weliswaar verloren, maar er werden wel diverse kansen gecreëerd en dat gaf de burger wel moed. Er was voor trainer Mulder dan ook geen aanleiding om het strijdplan te wijzigen.

Onder een stralende zon betraden de teams het veld en ok 14.30 uur gaf scheidsrechter Strating het signaal om de wedstrijd te beginnen. Avereest nam direct het initiatief en het leek erop dat Angelslo zich hier wel in kon vinden. In de 3e minuut werd een vrije trap van Jurgen Visscher door doelman Bosma met moeite tot corner verwerkt. Het was de opmaat voor een regiment aan 100% kansen voor de tricolores. Geconcentreerd werden de duels aangegaan en Angelslo kwam maar met moeite onder de druk vandaan. Om nu alle kansen in chronologische volgorde te gaan benoemen zou te veel leestijd vragen. Erik Wencker werd een aantal keren prima in stelling gebracht door o.a. Marcel Dijk en Kevin Buiter, maar creëerde ook zelf een paar prima mogelijkheden. Zijn drive om te willen scoren was geweldig, maar hij had ook een tweetal keren beter kunnen kiezen voor het afleggen naar een medespeler. Jurgen Visscher kwam ook een keer in een prima scoringspositie, maar waar hij normaal gesproken voor een doelpoging gaat, koos hij nu voor het afleggen naar Erik Wencker. Het leek alsof Erik hier niet op rekende, dus ook deze mogelijkheid ging verloren. Het moet gezegd: doelman Bosma van SC Angelslo verkeerde deze middag in een prima vorm, en hij voorkwam een handvol doelpunten. SC Angelslo loerde op de counter een kreeg ook een aantal prima mogelijkheden. René Koster en Wouter Nouwels voorkwamen met prima ingrepen zeker lijkende doelpunten. Een opmerkelijk moment volgde in de 30e minuut. Na geklungel in de achterhoede wees aanvoerder Marcel Dijk zijn medespelers op deze fouten. Hij gebruikte hier blijkbaar zodanige woorden voor dat de scheidsrechter hem hier op wilde wijzen. Marcel had echter geen idee dat de scheidsrechter hem riep (Marcel stond met de rug naar hem toe), maar kreeg vervolgens wel de gele kaart voorgeschoteld! Kort daarop werd Erik Wencker prima aangespeeld. Hij liet een tweetal tegenstanders achter zich en schoof beheerst de bal tegen de touwen: 0-1. Een meer dan verdiende voorsprong. Met deze voorsprong brak ook de rust aan. Trainer Mulder was niet heel erg te spreken over een aantal zaken en dat maakte hij de tricolores ook heel erg duidelijk.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. VV Avereest wat het initiatief had en een SC Angelslo wat op een kansje loerde. De kansen en kansjes die ook nu weer werden gecreëerd leverden geen doelpunten op. Dit zorgde ervoor dat Angelslo beter in de wedstrijd kwam. De mannen uit Emmen kwamen steeds vaker dreigend voor het doel van Dirk Bunk. Men had echter ook aan Angelslo kant het vizier niet op scherp staan. Maar de aloude voetbalwet liet zich ook nu gelden. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Een vrije trap werd in het strafschopgebied van Avereest gebracht. Doelman Bunk miste de bal en Ronny Mulder kopte de bal tegen de touwen: 1-1. VV Avereest was even van slag. Angelslo rook bloed en kreeg meer grip op de wedstrijd.

In de 70e minuut kwam debutant Nick Jonkman binnen de lijnen. Hij speelde mee alsof hij al meerdere wedstrijden in VVA 1 had gespeeld. Chapeau Nick! Een prima invalbeurt.
In de 80e minuut werd een doeltrap van Dirk Bunk prima doorgekopt door Jurgen Visscher op de, op het juiste moment, gestarte Jeroen Dijk. Hij omspeelde de doelman, maar schoot de bal op de onderkant van de lat. De bal sprong het veld weer in en kon weggewerkt worden, helaas.
VV Avereest leek wat wanhopiger te worden door het missen van alle kansen. Aanvoerder Marcel Dijk besloot in de 88e minuut het eens met een schot van ongeveer 16 meter te proberen. En dit schot was de doelman te machtig: 1-2.

Een paar minuten later werd, opnieuw, Jeroen Dijk de diepte ingestuurd. De verdediger koos er voor om Jeroen in het strafschopgebied vast te houden. De scheidsrechter weer resoluut naar de stip en Haso Garazlic kreeg de gele kaart. Hij was het hier niet helemaal mee eens (vreemd), en bleef doorpraten waarop de rode kaart volgde. Hij kon vertrekken. Erik Wencker nam plaats achter de bal en schoot de strafschop keurig binnen: 1-3. Direct daarop floot de heer Strating voor de laatste keer en kon VV Avereest de drie punten bijschrijven.

Een verdiende overwinning die moeizaam tot stand is gekomen. Maar ook minder wedstrijden winnen is een kwaliteit. We hopen dat deze overwinning de mannen van trainer Mulder over het beroemde dode punt heeft geholpen. Volgende week kunnen we dat zien op Sportpark de Balk. Tegenstander is dan SVBO uit Barger-Oosterveld. Opnieuw een onbekende tegenstander. De aftrap is om 14.30 uur.

Opstelling VVA:
Dirk Bunk, Bart Koster (Remon Pielman), Bernhard Binnendijk, René Koster, Wouter Nouwels, Johan Tigelaar (Nick Jonkman), Marcel Dijk, Kevin Buiter, Matthijs Platvoet (Jeroen Dijk), Erik Wencker, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.