VV Avereest en BSVV delen de punten.

Voor het keurkorps van VV Avereest stond vandaag de uitwedstrijd tegen BSVV (Bovensmilde) op het programma. Voor de tricolores één van de verste uitwedstrijden. Na een 0-1 ruststand eindigde wedstrijd in 2-2.

Na het verdienstelijke punt van vorige week was het nu zaak voor de Louwdijk-Rooth formatie om 3 punten bij te schrijven. Voor trainer Stef Lamberink was het een tegenvaller dat jongeling Sander Hoeve niet kon spelen vandaag. De jonge verdediger is een vaste waarde geworden in het elftal van de tricolores. Meevaller was dat René Koster weer aan de aftrap kon verschijnen.

De jeugdige scheidsrechter Nigro mocht vanmiddag de wedstrijd in goede banen proberen te leiden. Het deed dit met verve. Dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die de taak van scheidsrechter op zich willen nemen is al een compliment en respect waard. De beste stuurlui (scheidsrechters) staan vaak aan de kant. En dat was deze middag niet anders. Op de vraag om dan zelf de fluit te gaan hanteren wordt vaak negatief gereageerd. En zonder scheidsrechter is een wedstijd spelen erg lastig! Misschien goed om ons dat allemaal te realiseren voor we commentaar hebben of opmerkingen maken. Natuurlijk is voetbal emotie, maar alles heeft grenzen.

Op het echte gras in Bovensmilde gaf de heer Nigro om 14.30 uur het sein om te beginnen. De omstandigheden waren best pittig. Een redelijk ‘zware’ en natte grasmat. Avereest nam direct het initiatief en was in de beginfase ook de bovenliggende partij. Er werd redelijk goed gecombineerd en de eerste speldenprikjes werden uitgedeeld. In de 19e minuut speelde Jurgen Visscher zich in kansrijke positie. Hij werd echter onderuitgehaald en de terecht toegekende strafschop werd door Kevin Buiter feilloos benut: 0-1. Een mooie opsteker voor de mannen uit Balkbrug. Avereest bleef goed doorgaan en het wachten was op een tweede treffer. Niek Kuiper had iets teveel tijd nodig om tot een doelpoging te komen en Sven Joosse koos voor eigen succes waar breed leggen waarschijnlijk een betere optie was geweest. Maar ook hier staan de beste stuurlui aan de wal. BSVV stelde daar tot op dat moment niet veel echte kansen tegenover. Men kwam wel op de helft van Avereest, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet. Dit veranderde vlak voor de rust. Aanvoerder de Groot kwam in een één op één situatie met doelman Reinier Zwijns. Die kwam echter als winnaar uit de strijd. Met de 0-1 werden de warme kleedkamers opgezocht.

Helaas voor Avereest moest aanvoerder René Koster in de rust gewisseld worden. Nick Buiter verving hem. Nick komt terug van langdurige blessure en het was mooi om te zien dat hij zijn eerste officiële minuten weer kon maken. De tweede helft begon rommelig aan beide kanten. Na een paar minuten was er een kort opstootje waarbij Niek Kuiper (blijkbaar) een trappende beweging maakte. De scheidsrechter toonde hem de rode kaart en Avereest moest met 10 man verder. En dat met nog een helft voor de boeg. BSVV rook dat er meer in zat en koos vaak voor de hoge bal in het 16 meter gebied voor doelman Zwijns. In plaats van voor de voetballende oplossing te kiezen, zoals in de 1e helft, ging Avereest mee in deze manier van voetballen. In de 55e minuut ging de deze middag erg actieve Sven Joosse, achter een dieptepass aan. De verdediger van BSVV reageerde niet heel alert en Sven schoof de bal beheerst langs de doelman: 0-2. Toen Sven in de 58e minuut opnieuw dreigde te vertrekken richting vijandelijk doel werd hij gevloerd . En ook nu kon de scheidsrechter niet anders dan de rode kaart tonen. Met weer een gelijk aantal spelers en de voorsprong leek er niets aan de hand voor Avereest. Niets bleek minder waar. Wat er gebeurde zal altijd een raadsel blijven, maar er sloop onrust in het team en BSVV kwam steeds dreigender en opportunistischer naar voren. In de 62e minuut een misverstand tussen doelman en verdediging en de attente spits de Groot maakte gebruik van dit buitenkansje: 1-2.  De wedstrijd bleef rommelig en de grasmat werd steeds zwaarder. De onvermoeibare Maarten Pol schoot nog een keer hard op het BSVV doel, maar de doelman tikte de bal prachtig onder de lat vandaan. De ook niet geheel fitte Jurgen Visscher en de licht aangeslagen Sven Joosse werden nog vervangen door resp. de jonge Nick Oosterveen en Leyon Courtz. In de 85e minuut kreeg BSVV een  vrije trap op ca. 20 meter van het Avereest doel. Thomas Klein Bramel schoot de bal prachtig in de bovenhoek: 2-2. Scheidsrechter Nigro besloot niet teveel blessuretijd bij te trekken en zo werd de strijd afgesloten met een 2-2 eindstand.

Er had deze middag meer ingezeten voor Avereest. Men had de wedstrijd in de 1e helft kunnen en moeten beslissen. En dan gaan de  aloude voetbalwetten wel op. Als jij het niet doet dan maakt de  tegenstander er gebruik van. De eerste helft en een hopelijk volgende week geheel fitte selectie, bieden voldoende aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat met de betrokken in Bovensmilde en was het tevens een gezellig weerzien met oud-trainer van Avereest, Ben Batterink. Hij is nu de trainer van de geelzwarten.

Volgende week zaterdag, 9 oktober, speelt VV Avereest een thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld. Om 14.30 uur zal er onder leiding van de heer Strampel worden begonnen op sportpark de Balk. We rekenen op de steun van de supporters om tot een goed resultaat te komen.

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Bart Koster, Ramon Katoele , Wouter Nouwels, René Koster ( Nick Buiter), Maarten Pol, Kevin Buiter, Niels Redder, Sven Joosse (Leyon Courtz), Niek Kuiper, Jurgen Visscher (Nick Oosterveen).

Klik HIER voor de foto’s