VV Avereest en FC Ommen in evenwicht.

Na een moeilijk begin heeft VV Avereest een punt overgehouden aan de streekderby tegen FC Ommen. Na een 0-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 1-1.

Het was lang geleden dat het op zaterdagmorgen weer kriebelde bij de voetballiefhebbers. Voor het eerst een officiële competitiewedstrijd voor de Louwdijk-Rooth formatie van trainer Stef Lamberink. En dan direct een streekderby tegen FC Ommen. De fusieclub (OZC en OVC) wordt door velen getipt als een kanshebber voor een hoge positie op de ranglijst. De buren uit Ommen hebben een goede voorbereiding achter de rug met aansprekende resultaten. Bij de tricolores waren de resultaten en het vertoonde spel behoorlijk wisselend met een aantal stevige nederlagen. Op voorhand werd een moeilijke wedstrijd verwacht.

Onder leiding van de heer Geubels en begeleiding van ouderwets vuurwerk betraden de beide teams om 14.30 uur de prachtige grasmat van de Balk. Het zonnetje liet zich af en toe zien, en de omstandigheden waren prima. Voor VV Avereest was het een behoorlijke aderlating dat René Koster met een blessure aan de kant moest blijven. Hij werd prima vervangen door Wouter Nouwels.

FC Ommen maakte direct na de aftrap de bedoelingen van deze middag duidelijk. Voordat de vele toeschouwers met de ogen geknipperd hadden lag de bal al achter doelman Zwijns: 0-1. Damon Nouri reageerde attent en mag zich de eerste doelpuntenmaker noemen van FC Ommen in competitieverband. Een behoorlijke dreun voor de tricolores en de mannen uit Ommen bleven volop druk zetten op de defensie van Avereest. Verschillende aanvallen rolden richting doelman Zwijns.

Na een kwartier kon Avereest zich af en toe wat onder de druk uitspelen zonder zelf tot kansen te komen. Het spel golfde wat op en neer waarbij Ommen wel dreigender was. De eindpass was echter vaak te onzuiver of te gehaast. Ondanks een tegenstander die in deze fase beter was, knokten de mannen van trainer Lamberink zich terug in de wedstrijd. Er werd voor iedere meter gestreden en het gehele team werkte hard. En dat is zeker een groot compliment waard.

Na ruim een half uur kwamen de tricolores er een tweetal keren dreigend uit en er waren mogelijkheden voor Niek Kuiper en Jurgen Visscher. Het verdiende kwartiertje rust werd bereikt met een 0-1 stand.

De tweede helft was de wedstrijd duidelijk meer in evenwicht en waren de mannen van Avereest ook wat vaster aan de bal en zuiverder in de passing. En bij een 0-1 stand blijft het spannend. Een kans komt er meestal wel. En dat was ook nu het geval. Avereest kreeg een ingooi en Niek Kuiper gooide de bal ver richting Jurgen Visscher. Zijn aanname was goed en hij kon richting het doel van Ommen vertrekken. Jurgen bleef rustig en rondde keurig af: 1-1. De vreugde was groot aan Avereest kant. De irritatie aan FC Ommen kant nam toe en ook op het veld deden zich af en toe wat situaties voor die ook wel horen bij een derby. Het bleef allemaal keurig binnen de perken en dat is ook zeker de verdienste van scheidsrechter Geubels die rustig en consequent bleef fluiten.

Wie een slotoffensief van onze vrienden uit Ommen had verwacht kwam wel een beetje bedrogen uit. Aan beide kanten werden geen grote kansen meer gecreëerd en beide doelmannen hadden het dan ook relatief rustig. FC Ommen moest de laatste 10 minuten nog met een speler minder verder omdat Ramon Schuldink zijn tweede gele kaart kreeg.

Na ruim 90 minuten gaf de heer Geubels aan dat het mooi was geweest en voelde het voor de mannen van trainer Lamberink als een winstpunt en de spelers van trainer Yves Heskamp dropen teleurgesteld af. Men had waarschijnlijk een beter resultaat verwacht.

Na een stroeve voorbereiding, inclusief bekerwedstrijden, geeft deze wedstrijd de mensen die Avereest een warm hart toedragen moed voor de komende periode. Er werd samen gestreden en als het voetballend dan even iets minder is, dan is dat in ieder geval iets wat je kan doen. De tweede helft waren er voetballend ook weer goede dingen te zien.

Volgende week zaterdag reizen de tricolores af naar Bovensmilde. Om 14.30 uur zal er aan de Floralaan 2 begonnen worden aan de wedstrijd tegen BSVV. We hopen dat veel supporters het team komen steunen!

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Bart Koster, Ramon Katoele (Leyon Courtz), Wouter Nouwels, Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter (Thijmen Koes), Niels Redder, Sven Joosse, Niek Kuiper, Jurgen Visscher (Nick Oosterveen).

Klik HIER voor de foto’s