VV Avereest en Hattem delen de punten.

De beginstand werd ook de eindstand in de wedstrijd tussen Avereest en Hattem: 0-0.

Na de uitschakeling in de beker stond voor de tricolores vandaag de thuiswedstrijd tegen VV Hattem op het programma. Deze ploeg had zich vorige week geplaatst voor de volgende ronde  van de beker door SV Nieuwleusen uit te schakelen. En dat mag met recht een uitstekende prestatie genoemd worden. Het team van trainer Oosterhaar kwam dan ook met het nodige zelfvertrouwen naar Balkbrug.

Trainer Magsino van Avereest kon over een redelijk fitte selectie beschikken. Sander Hoeve begon op de wissel en Bart Koster kon starten in de basis. Onder prima weersomstandigheden gaf scheidrechter van de Brug om 14.30 uur het sein om de wedstrijd te beginnen.

De tricolores begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Hattem liet bewust of onbewust het initiatief aan de Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug. De thuisploeg probeerde met verzorgd voetbal het doel van de ploeg uit Hattem te vinden. In de 15e minuut controleerde Jurgen Visscher een dieptepass prima. Doelman Alec van Dijk kwam echter snel uit zijn doel en keerde de inzet.

Hattem liet zich ook niet onbetuigd en zocht, waar mogelijk, de tegenaanval. Een aantal omschakelmomenten waren gevaarlijk en men kreeg dan ook een tweetal prima mogelijkheden.

Om toch maar een voetbalcliché te gebruiken: de verdedigers waren deze middag vaak de baas over de aanvallers. Na ruim een half uur verwachtte iedereen met een ‘VVA-bril’ een fluitsignaal voor een strafschop toen Nick Oosterveen gevloerd werd. De scheidsrechter gaf echter aan dat ook de bal werd gespeeld. En hoe lastig soms ook; hij beslist op zo’n moment.

De wedstrijd speelde zich verder veel  op het middenveld, maar was wel boeiend en zeker niet saai voor het publiek. De beide ploegen waren de eerste helft goed aan elkaar gewaagd.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Twee ploegen die probeerden met verzorgd voetbal tot kansen te komen. De gedachte dat de ploeg die zou scoren de wedstrijd zou winnen kreeg steeds meer de overhand bij de toeschouwers. Hattem liet zich wel steeds meer op de helft van de tricolores zien zonder direct tot grote kansen te komen.

Dit bood de tricolores echter wel de mogelijkheid om in de counter gebruik te maken van de snelheid van de ingevallen Dawit Baauw.

In de 80e minuut was Dawit sneller dan de laatste verdediger van Hattem en leek richting doelman van Dijk te gaan. Hij werd echter aangetikt en iedereen verwachtte ook nu een fluitsignaal van scheidsrechter van de Brug. Ook nu was de leidsman van mening dat de bal gespeeld werd……. Een discutabele beslissing.

In de laatste fase kreeg Avereest nog een tweetal goede mogelijkheden via Dawit Baauw en Jurgen Visscher. De ook nu weer goed spelende doelman van de Beld van Avereest pakte nog een hard schot van één van de voorwaartsen van Hattem en zo bleef de 0-0 gehandhaafd.

Gezien het gehele wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Het spel van de formatie van trainer Magsino was goed en geeft de ‘VVA-burger’ moed voor de komende weken.

Volgende week speelt Avereest de uitwedstrijd bij SC Lutten. Er zal om 14.30 uur onder leiding van de heer Letschert worden begonnen op Sportpark de Kei.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Bart Koster, Nick Jonkman (Sander Hoeve), Maarten Pol, Kevin Buiter, Joost van de Bosch (Niels Redder), Nick Oosterveen (Dawit Baauw), Sven Joosse, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.