VV Avereest komt valse start niet meer te boven.

Op de eerste zaterdag zonder maatregelen, wist Avereest een valse start in de derby tegen buurman SV Nieuwleusen niet meer te corrigeren. Na een 3-0 ruststand stond er na 90 minuten een duidelijke 6-0 op het denkbeeldige scorebord.

De voortekenen leken positief voor de tricolores. En goed resultaat tegen DVC en nu de derby tegen onze goede buren uit Nieuwleusen. De maatregelen waren opgeheven, veel publiek, prima weersomstandigheden en de wetenschap dat SV Nieuwleusen de laatste jaren lastige wedstrijden speelt tegen Avereest. Om het programmaboekje te citeren: “de bescheiden buurman wist al menig punt van de Nieuwleusenaren af te snoepen”.  Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot voetbal met misschien wel een resultaat tegen favoriet en kampioenskandidaat SV Nieuwleusen.

Hoe anders zou het allemaal gaan en worden. De overvloedige regenval had er voor gezorgd dat er niet op het hoofdveld gespeeld mocht worden. En de vele toeschouwers konden dus ook niet plaatsnemen op de prachtige tribune. Er moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Trainer Lamberink kon deze middag (opnieuw) niet beschikken over een aantal vaste basisspelers.

Om 14.30 uur werd er door voorzitter Erwin van Leussen een waardig en respectvol In Memoriam voorgelezen in verband met het overlijden van Klaas Spijker, gevolgd door een minuut stilte.

Scheidsrechter van der Lei gaf hierna het sein om de wedstrijd te beginnen. Wat er de daaropvolgende 5 minuten is gebeurd zal voor menig toeschouwer een raadsel blijven. De normaal gesproken sterke punten (concentratie en inzet) van Avereest waren blijkbaar ergens blijven liggen.

De oranjehemden starten fel en gedreven aan deze wedstrijd en na 3 minuten schoot Randy Vink de 1-0 achter doelman Reinier Zwijns. Direct na de aftrap weer een aanval van Nieuwleusen en René Koster vloerde in het strafschopgebied zijn directe tegenstander. Reinier Meijerink schoot de strafschop feilloos binnen: 2-0. De toeschouwers wreven zich eens in de ogen en niemand wist waar dit  toe zou leiden. Aan Nieuwleusen kant had men goede moed en aan Avereest kant zat de schrik er goed in!

SV Nieuwleusen liet in het eerste halfuur zien dat men over een prima uitgebalanceerd team beschikt met veel snelheid, technisch vermogen en het tactische vermogen om de tegenstander de wil op te leggen. Binnen het halfuur schoot Bas Evenboer, na een aanval uit het boekje, de 3-0 kiezelhard achter een kansloze doelman Zwijns.

Het mag gezegd worden dat Avereest bleef proberen om de voetballende oplossingen te zoeken en men bleef strijden voor een meer gelijkwaardige wedstrijd. Kansen kregen de tricolores nauwelijks, een paar mogelijkheden waren aan de voorwaartsen ook niet besteed.

Het rustsignaal kwam voor de mannen van de Louwdijk-Rooth formatie dan ook als geroepen.

Na rust bleef de geblesseerde Jai Rijpers in de kleedkamer achter en maakte Joost van den Bosch zijn opwachting bij VV Avereest. Joost speelt normaal gesproken in de O-19 en mocht vandaag zijn eerste minuten in het eerste elftal maken. Dit deed hij meer dan verdienstelijk en hij liet verschillende momenten zien een toevoeging voor het team te kunnen worden.

Als er sprake zou kunnen zijn of worden van een wedstrijd, dan was een treffer van Avereest  voorwaarde één. Als de tricolores deze gedachte al hadden, dan maakte Roy Bollemaat daar binnen 5 minuten een einde aan. Hij kopte een corner prima binnen: 4-0.

In de fase die hierop volgde liet Avereest bij vlagen zien ook prima te kunnen voetballen. En dat is een compliment waard. Niet bij de pakken neer gaan zitten. Nieuwleusen kreeg nog een aantal kansen en daarbij liet Reinier Zwijns zien niet voor niets tussen de palen te staan. Ook Robert Snijder maakte aan Avereest kant zijn debuut in het eerste elftal. Ook hij speelt in de O-19. Zijn snelheid kan in de toekomst zeker een extra wapen worden voor de tricolores. Avereest kreeg in deze fase ook een tweetal kansen waarbij doelman Tim Hoogenkamp nog een bal uit de kruising tikte. Jille Brinksma en Roy Bollemaat (uit een strafschop) tilden de stand uiteindelijk naar 6-0.

De prima fluitende scheidsrechter van der Lei trok niet veel blessuretijd bij en besloot na 90 minuten dat het goed was geweest.

Nieuwleusen was deze middag duidelijk de betere ploeg en is niet voor niets koploper en een titelkandidaat. Voor Avereest rest er niets anders dan de rug rechten en vooruit kijken. De valse start kon niet meer hersteld worden. Men liet echter de moed niet zakken en bleef werken voor een resultaat. Met de mentale weerbaarheid zit het goed en dat tekent de ploeg van trainer Lamberink. Het  geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Zaterdag 5 maart ontvangt VV Avereest een tegenstander die zich ook in de onderste regionen van de ranglijst begeeft. SVN’69 uit Nijeveen is dan de  tegenstander. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt op sportpark de Balk.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Sander Hoeve, Wouter Nouwels, Ramon Katoele (Nick Buiter), René Koster, Maarten Pol (Nick Oosterveen), Niels Redder, Jai Rijpers (Joost vd Bosch), Arjen Dunnink (Robert Snijder), Niek Kuiper, Jurgen Visscher.