VV Avereest laat de punten aan VV Heerde.

Op een zonnige zaterdag stond er na een 0-1 ruststand na 90 minuten 0-2 op het scorebord in het voordeel van VV Heerde.

Het was een bijzondere zaterdag voor VV Avereest. Voor het eerst kon gebruik maakt worden van de nieuwe kleedkamers. Na een aantal jaren van overleggen, tekenen en bouwen kunnen de voetballers in Balkbrug gebruik maken van een achttal prachtige nieuwe kleedkamers. Een compliment aan alle mensen die dit samen hebben mogelijk gemaakt.

Vandaag stond voor de mannen van trainer Magsino de wedstrijd tegen VV Heerde op het programma. De Heerdenaren waren vorige vrij en hadden de eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Voor Avereest is Heerde een vrij onbekende tegenstander.
Er mocht deze middag ook weer op het hoofdveld gespeeld worden. En dat is toch wel heerlijk. Voetballen op echt gras.

Bij VV Avereest mocht Dawit Baauw deze middag in de basis starten. Een mooie stimulans voor de talentvolle aanvaller. Niels Redder was afwezig en Maarten Pol startte ook in het basiselftal.
Scheidrechter Hoogerwaard gaf om 14.30 uur het sein om de wedstrijd te beginnen. De tricolores begonnen voorzichtig en lieten het initiatief aan de geel-zwarten uit Heerde. Vanaf het begin was duidelijk dat de Heerdenaren over veel voetballend vermogen beschikken. De ploeg uit Heerde had dan ook veel balbezit en Avereest verdedigde compact. Aan de kant van de gasten werd vooral de behendige Daan Nijmeijer veelvuldig gezocht.

Heerde kreeg een aantal prima mogelijkheden maar doelman Jorn Jan van de Beld redde een aantal keren uitstekend. Na ruim een kwartier kwam de Louwdijk-Rooth formatie iets beter in de wedstijd. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. In de 28e minuut caramboleerde de bal voor de voeten van Daan Nijmeijer en hij passeerde doelman van de Beld: 0-1. Heerde bleef de bovenliggende partij in deze fase. De tricolores kregen (onverwachts) een grote kans. Een te korte terugspeelbal werd door Dawit Baauw onderschept. Doelman Mosterd redde prima
Zonder noemenswaardige wapenfeiten werd de rust bereikt met de 0-1 stand.

De tweede helft begon aan Avereest kant met Nick Oosterveen in plaats van Dawit Baauw.
Avereest begon prima aan de hervatting. Men had meer balbezit en Heerde moest terug. In de 54e minuut werd Jurgen Visscher richting doelman Mosterd gestuurd. De doelman redde met een uiterste krachtsinspanning. Avereest bleef de aanval zoeken. Ook de Heerdenaren kwamen er af en toe snel en gevaarlijk uit. Ook nu was doelman van de Beld attent en voorkwam zo een grotere achterstand. In de 68e minuut speelde de actieve en goed ingevallen Nick Oosterveen zich vrij. Zijn uitstekende schot werd uit de kruising getikt door de doelman. De tweede helft waren sowieso de beide doelmannen de beste spelers op het veld.
In de 77e minuut kreeg Jurgen Visscher een goede mogelijkheid maar ook nu kwam doelman Mosterd als winnaar uit de strijd.

Laatste man René Koster werd ook mee naar voren gestuurd om de gelijkmaker te forceren. Achterin ontstond er zo meer ruimte voor de voorwaartsen uit Heerde. In de 86e minuut leidde dit tot een treffer van Raoul Wijenberg: 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Scheidsrechter Hoogerwaard trok niet veel extra tijd bij. Over het geheel gezien een terechte overwinning voor de gasten uit Heerde.

Op basis van de tweede helft hadden de mannen van Rico Magsino misschien wel een puntje verdiend. Voor de toeschouwers was het een vermakelijke wedstrijd en leuk om naar te kijken.
De energie, inzet en het voetballende gedeelte van vooral de tweede helft geeft iedereen die de tricolores een warm toedragen moed voor de komende wedstrijden.

Volgende week zal er worden gespeeld in en tegen de buren van FC Ommen. Om 14.30 uur zal er op Sportpark Westbroek worden afgetrapt onder leiding van de heer Beldman.
We hopen dat er veel mensen de tricolores komen supporten. Graag tot volgende week!

Opstelling VV Avereest;
Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Bart Koster, Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter, Joost vd Bosch, Dawit Baauw (Nick Oosterveen), Jurgen Visscher, Niek Kuiper.

Klik HIER voor foto’s.