VV Avereest laat de punten aan VV Hollandscheveld.

In een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft VV Avereest verloren van Hollandscheveld. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 1-3.

Op een zonovergoten sportpark de Balk stond vanmiddag de wedstrijd Avereest-Hollandscheveld op het programma. De bezoekers kennen een goede start van de competitie met 4 punten uit 2 duels. Avereest heeft er 2 bij elkaar gevoetbald. Hoewel de competitie nog lang is, zouden in dit stadium 3 punten voor de tricolores heel welkom zijn. Aanvoerder René Koster bleef uit voorzorg aan de kant. Daar tegenover stond de terugkeer van Sander Hoeve. Niek Kuiper was geschorst en daarom startte Nick Oosterveen in het basiselftal. De grasmat lag er uitstekend bij, oprecht een compliment aan de onderhoudsploeg in Balkbrug! Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalwedstrijd. De scheidsrechter van dienst, de heer Strampel uit Heerenveen, gaf om 14.30 uur het signaal dat de wedstrijd kon beginnen.

Avereest nam direct het initiatief en Hollandscheveld nam een afwachtende houding aan. De tricolores vonden elkaar redelijk gemakkelijk en de eerste mogelijkheden lieten dan ook niet lang op zich wachten. In de 13e minuut speelde Jurgen Visscher speelde de bal direct door op de opkomende Niels Redder en die bracht de bal voor het doel. Sven Joosse ronde de goede aanval in twee instanties af: 0-1. Hollandscheveld stelde hier weinig tegenover. Avereest zette direct druk op de opbouw van de gastheren en men veroverde ook vaak de tweede bal. In de 22e minuut bracht Jurgen de bal opnieuw voor het doel en de door Sven Joosse hard ingeschoten bal werd op miraculeuze wijze uit het doel gehouden. Niet veel later speelde Sven de bal prima in op Kevin Buiter en zijn harde schuiver verdween net naast het doel van Hollandscheveld. Het wachten was in deze fase op de tweede treffer. Wat er na ongeveer een half uur spelen precies gebeurde was voor niemand die de tricolores een warm hart toedraagt, duidelijk. Hollandscheveld kwam steeds vaker op de helft van Avereest. Men zocht vaker en sneller spits Roy Strijker. In de 33e minuut werd een vrije trap voor het doel van Avereest gebracht en spits Strijker had alle tijd om de hoek uit te kiezen: 1-1. Het restant van 1e helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en de kleedkamers werden dan ook met 1-1 opgezocht.

In de 2e helft startte Hollandscheveld overrompelend; men had waarschijnlijk de boodschap goed meegekregen en ook tactisch was er een omzetting geweest. Men combineerde vlot over de rechterkant en vrij voor doelman Zwijns werd de bal op de kruising geschoten. Wie had gehoopt en verwacht dat men aan Avereest kant nu ook wakker was, kwam bedrogen uit. De onrust nam toe en het vinden van de medespeler ging erg moeizaam. In de 57e minuut weer een vlot lopende aanval van de gasten in het mooie oranje-zwart. De vrije kopkans werd goed gered door doelman Zwijns. In een korte fase na deze kans namen de tricolores weer iets meer het initiatief. Een mooie volley van Niels Redder spatte op de paal uiteen! Hollandscheveld werd er zich steeds meer bewust van dat er meer te halen was deze middag. De inspeelpasses aan Avereest kant werden onzuiverder en hieruit konden de gasten regelmatig gevaarlijke tegenstoten plaatsen. Men kreeg een behoorlijk aantal corners en dit zorgde ook voor veel onrust. Met nog ongeveer een kwartier te spelen werd ook zichtbaar dat een aantal spelers van Avereest nog niet helemaal (weer) fit zijn. En dan laat een smalle selectie zich goed voelen. In de 78e en 81e minuut speelde Hollandscheveld zich keurig vrij voor het Avereest doel en beide keren stond Robin Bijl aan het einde van de aanval: 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Het geloof in een goed resultaat verdween en Hollandscheveld vond het allemaal prima. Na iets meer dan 90 minuten was scheidsrechter Strampel ook van mening dat het mooi geweest was.

Bijzonder om te zien dat een wedstrijd zulke verschillende gezichten kent. Over het geheel was de overwinning verdiend voor de gasten uit Hollandscheveld. De energie, een kenmerk van het keurkorps van trainer Lamberink, was er behoudens het eerste half uur niet vanmiddag. De nog niet geheel fitte selectie (spelers die terugkeren van blessures of met kleine kwetsuren kampen) herbergt teveel voetballend vermogen en positieve energie om bij de pakken te gaan neerzitten. Vanmiddag was het laatste uur niet goed van Avereest kant. Het mooie is dat het dan de volgende keer alleen maar beter kan zijn! Komende zaterdag is er weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Fit Boys is dan de tegenstander. De heer Jansen zal dan om 14.30 uur het startsein geven. We hopen dat de supporters het team komen steunen op het sportpark Noordwest in Beilen

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Jai Rijpers), Ramon Katoele (Wouter Nouwels), Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter, Niels Redder, Sven Joosse (Leyon Courtz), Nick Oosterveen, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.