VV Avereest laat de punten in Zuidwolde.

VV Avereest heeft de uitwedstrijd tegen ZZVV in Zuidwolde verloren. Na een 1-1 ruststand stond na 90 minuten een 3-1 eindstand op het scorebord.

Voor VV Avereest stond vandaag de uitwedstrijd tegen de buren uit Zuidwolde op het programma. De weersomstandigheden waren uitstekend en de ontvangst op het prachtig gelegen Woltingeslag was hartelijk. De nodige mooie en bijzondere anekdotes werden uitgewisseld. Normaal gesproken is er sprake van een derby als de afstand tussen beide sportparken minder dan 10 km bedraagt. Op papier dus een derby (de Reestderby?), in het veld was hier weinig van te merken.

Voor ZZVV was het vanmiddag zaak om de punten in Zuidwolde te houden. Dit met het oog op de 2e plaats op de ranglijst. De laatste weken melden zich meerdere clubs die voor deze klassering in aanmerking wensen te komen. De tricolores willen nog graag een aantal punten bijschrijven en tevens revanche nemen voor de nederlaag in de thuiswedstrijd.

Trainer Lamberink moest het deze middag (ook) doen zonder de geblesseerde Niek Kuiper. Hij werd vervangen door Leyon Courtz.
De pupil van de week gaf het goede voorbeeld en scoorde beheerst! Scheidsrechter van dienst, de heer Jarno Boers, gaf om 15.00 uur het signaal om de burenstrijd te beginnen.

Beide teams begonnen afwachtend. Het spel golfde wat op en neer zonder dat er kansen werden gecreëerd. Dit veranderde in de 10e minuut. ZZVV kreeg een niet te missen kans maar had buiten doelman Reinier Zwijns gerekend. Met zijn voet voorkwam hij een zeker lijkende achterstand.
In de 15e minuut won Jurgen Visscher een duel van zijn directe tegenstander en passeerde doelman Verburg van ZZVV. De toeschouwers (met een Avereest bril op) juichten al… echter via de binnenkant van de paal sprong de bal weer in het veld. Er ontspon zich een vermakelijk duel met bij vlagen goed voetbal. Jurgen kreeg nog een goede kans, doelman Verburg redde bekwaam.

Na ruim een half uur werd de bal van de doellijn van Avereest gehaald en bleef de 0 op het scorebord. In de 36e minuut gaf Jurgen Visscher een bal in de 16 meter van ZZVV en Sven Joosse schoot de bal van dichtbij op de lat! De rebound werd door Niels Redder op het doel gekopt en vervolgens door Sven alsnog over de doellijn gewerkt: 0-1.
ZZVV ging niet bij de pakken neerzitten en vooral via de goed spelende rechtsback werden regelmatig aanvallen opgezet. Na een blessurebehandeling van Nick Jonkman was de linkerkant van de Avereest verdediging onderbezet. Een verre ingooi (extra wapen van ZZVV) kwam voor de voeten van Bram Otten. Hij schoot de bal beheerst achter doelman Zwijns: 1-1. Een vervelend moment voor de tricolores zo vlak voor het rustsignaal. Met de 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Waar het spel in de eerste helft op en neer golfde, was ZZVV nu vanaf het begin de bovenliggende partij. Waarschijnlijk had men van trainer Slender de boodschap meegekregen dat er uit het beroemde ‘andere vaatje’ getapt moest worden.
Opnieuw werden vaak via de dreigende rechterkant aanvallen opgezet. ZZVV was in de eindpass (gelukkig voor Avereest) niet altijd heel nauwkeurig.
De Louwdijk-Rooth formatie kon hier weinig dreigends tegenover zetten. De voorwaartsen konden moeilijk bereikt worden en behalve een schot van Niels Redder en een poging vanuit een moeilijke hoek van Jurgen Visscher, kwam men niet. Het spel speelde zich met name af op de Avereest helft.
In de 68e minuut ontstond er een scrimmage voor het Avereest doel en in tweede instantie schoof Xander Adema de bal in de verre hoek: 2-1. Een verdiende voorsprong.

Om toch nog iets te forceren dirigeerde trainer Lamberink, laatste man René Koster naar de voorste linie. Met de bedoeling om met een opportunistischer spelwijze een resultaat te behalen. De ballen werden echter zelden bij de kopsterke Koster gebracht.
In de 86e minuut tikte Sander Hoeve een aanvaller van ZZVV lichtjes aan. Scheidrechter Boers wees direct naar de stip en voor Joël Huiskes was het een koud kunstje om de 3-1 op het scorebord te zetten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Avereest probeerde nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar moest wel alert zijn dat ZZVV in de omschakeling nog verder zou uitlopen.

Na ruim 90 minuten vond de goed fluitende Jarno Boers het wel prima en ging de sportieve wedstrijd met 3-1 de boeken in.
Verliezen van de nummer 2 van de ranglijst is niet uitzonderlijk. Toch blijft het een raadseltje waarom de 1e helft in evenwicht is en de 2e helft het initiatief zo wordt weggegeven door de tricolores. Een mooi uitdaging voor de mannen van Avereest om hier in de komende week een antwoord op te geven.

Volgende week speelt VV Avereest opnieuw een uitwedstrijd. Dan zal om 14.30 uur worden afgetrapt op sportpark de Oosthoek tegen VV Hollandscheveld.

Opstelling VV Avereest;
Reinier Zwijns, Nick Buiter, Sander Hoeve, Bart Koster, René Koster, Nick Jonkman, Kevin Buiter, Niels Redder (Arjen Dunnink), Leyon Courtz (Jai Rijpers), Sven Joosse en Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.