VV Avereest lijdt pijnlijke nederlaag tegen VV Sweel.

De competitieopening werd een desillusie. Na een 1-1 ruststand werd er met 2-4 verloren van VV Sweel uit Zweeloo.

Voor VV Avereest zal dit seizoen een verrassingstocht worden. Veel onbekende tegenstanders omdat men dit seizoen voor het eerst in de afdeling noord is ingedeeld. Deze zonnige zaterdagmiddag mochten we onze sportvrienden uit Zweeloo begroeten.

VV Avereest begon wat afwachtend, maar in de 3e minuut kreeg Jurgen Visscher al een prima mogelijkheid. Hij schoot de bal tegen de doelman aan. Het eerste kwartier verliep verder zonder al te veel bijzonderheden.  Jurgen Visscher kreeg opnieuw een prima mogelijkheid, maar nu ging de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de 16e minuut was het echter wel raak. Een pass van René Koster werd door Jurgen op de juiste waarde geschat en met een mooi lobje verschalkte hij doelman Haan: 1-0.

De tricolores bleven de bovenliggende partij en hadden ook het meeste balbezit. Erik Wencker speelde zichzelf prima, zijn schot miste echter voldoende kracht. Men moest echter wel alert blijven bij gevaarlijke uitvallen van Sweel. In de 38e minuut werd door VV Avereest goed druk gezet op de verdedigers. Er volgde een foutieve pass en Jurgen Visscher kon alleen richting het doel van Sweel vertrekken. De doelman tikte de bal echter op de binnenkant van de paal, de daaropvolgende corner leverde niets op. Direct daarna werd er slordig balverlies geleden aan VV Avereest zijde, gelukkig voor hen werd de bal echter slordig over geschoten. Vlak voor het rustsignaal volgde er een messcherpe counter en nu werd de voorzet prima afgerond door Lars Sikken: 1-1.

De beide ploegen zochten de kleedkamers op. Aan VV Avereest zijde werd de verdienstelijk spelende Niek Kuiper vervangen door Matthijs Platvoet. De plannen waren duidelijk: doorgaan op dezelfde voet. Het eerste kwartier na rust was Avereest de betere ploeg. De vrije man werd met goed combinatievoetbal gevonden. De laatste pass was echter te slordig en echt doelrijpe kansen leverde het niet op. Sweel was vooral gevaarlijk via de ingevallen Willy Lubowa. Met zijn snelheid en doelgerichtheid was hij een plaag voor de Avereest defensie. En ook de behendige Lars Sikken was een handenbinder. In de 62e minuut gaf Kevin Buiter een mooie steekbal en Erik Wencker rondde heel beheerst af: 2-1. Zijn eerste doelpunt voor VV Avereest. Dat er nog veel mogen volgen!

Wat er vervolgens gebeurde zal wel altijd een raadsel blijven. De tricolores gaven het initiatief volledig uit handen. Sweel voelde dat er meer te behalen viel aan de Balk en stroopte de mouwen nog eens op. De handige Lubowa kapte een verdediger uit en schoot de bal beheerst binnen: 2-2.

Avereest probeerde het initiatief weer in handen te krijgen, maar men miste de overtuiging van de 1e helft. Een vrije trap van Marcel Dijk werd door Jurgen Visscher net over het doel van Sweel gekopt. Dit was ook eigenlijk het laatste wapenfeit van Avereest kant.

In de 78e minuut koos men in de achterhoede van Avereest voor een voetballende oplossing waar rücksichtslos opruimen beter was geweest. Opnieuw Lubowa was er als de kippen bij en de 2-3 was een feit. Doelman Dirk Bunk redde nog een keer prima, maar het slotakkoord was voor Sweel. Lars Sikken strafte slordig uitverdedigen af: 2-4.

De prima leidende scheidsrechter Siertsema floot hierna voor het einde van de wedstrijd. Over het geheel gezien een terechte overwinning voor de bezoekers uit Zweeloo. De oranje-zwarten kunnen terugzien op een prima debuut in de 4e klasse. De tricolores voetbalden vooral grote gedeelten van de 2e helft tegen zichzelf. Als men echter het vertoonde spel van de 1e helft kan voortzetten dan komt het zeker goed.

Volgende week speelt VV Avereest een uitwedstrijd in Emmen tegen SC Angelslo. Ook een onbekende tegenstander voor de tricolores. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt op Sportpark Meerdijk Noord. Een prima gelegenheid om de valse start goed te maken.

Opstelling VVA:

Dirk Bunk, Bart Koster, Bernhard Binnendijk, René Koster, Wouter Nouwels, Johan Tigelaar, Marcel Dijk, Kevin Buiter, Niek Kuiper (Matthijs Platvoet), Erik Wencker, Jurgen Visscher.

Bekijk HIER de foto’s.