VV Avereest na winst in Enschede door in de beker!.

VV Avereest boekte na een 0-0 ruststand een verdiende 1-4 overwinning tegen SVV’91 in Enschede.

Het was een bijzonder affiche afgelopen zaterdag. Voor het eerst in de geschiedenis speelde VV Avereest in Enschede tegen SVV’91 (Surinaamse Voetbal Vereniging). Opgericht in 1991 speelde deze club met het eerste elftal tot 2019 op zondag. Daarna werd besloten om met het standaardteam op zaterdag te gaan spelen. Dit seizoen speelt men opnieuw in de 4e klasse G. Dat deze sympathieke vereniging in de poule bij VV Avereest, Mariënberg en MVV’69 was ingedeeld, was voor velen een verrassing. Zeker gezien de reisafstand en daarmee gepaard gaande reiskosten en reistijd.

Na een lange reis werden we gastvrij ontvangen op het Wethouder Horstman sportpark in Enschede. Op voorhand was het een interessant duel. SVV had de eerste twee wedstrijden gewonnen en had derhalve aan een gelijkspel voldoende om door te bekeren. Mocht VVA winnen dan was het afhankelijk van het resultaat tussen Mariënberg en MVV’69.

Onder leiding van scheidsrechter Everlo uit Hengelo begon de Louwdijk-Rooth formatie van trainer Magsino geconcentreerd en enthousiast aan het duel. De echte grasmat was prima en de weersomstandigheden waren goed (de meeste regen viel voor en na de wedstrijd).

VVA had direct vanaf het begin het meeste balbezit en de debuterende doelman van Avereest, Jorn- Jan van de Beld, kreeg bijna niets te doen behalve het verwerken van een aantal terugspeelballen. Jorn-Jan is dit seizoen overgekomen van VV Hoogeveen en is een welkome versterking voor de selectie van VV Avereest.

De tricolores, vandaag in het prachtige blauwzwarte uittenue, combineerden tot aan het strafschopgebied van SVV’91 prima, maar de laatste fase liet te wensen over. Het veldoverwicht werd niet omgezet in doelpunten. 100% kansen waren er voor Arjen Dunnink en Nick Oosterveen. Bij de meegereisde toeschouwers (geweldig om ze ook in Enschede te zien) ontstond het gevoel dat het een wedstrijd zou kunnen worden waarbij je beter bent en de tegenstander heel stiekem een doelpunt maakt. Alle aanvallen van SVV werden echter in de kiem gesmoord. De rust werd dan ook met een 0-0 stand bereikt.

VV Avereest begon heel voortvarend aan de 2e helft. Jurgen Visscher vertrok vanaf eigen helft richting het doel van SVV. Het speelde de bal keurig breed op de meegelopen Arjen Dunnink. Doelman Savasci bracht op wonderbaarlijke wijze redding met zijn voeten. De prima doelman bracht overigens vaker op onorthodoxe wijze redding bij doelrijpe kansen van de VVA voorwaartsen. Trainer Magsino bracht een aantal wisselspelers in en dat zorgde voor nieuwe energie.

De ingevallen Sven Joosse reageerde attent bij een te korte terugspeelbal en hij passeerde de doelman: 0-1. De tricolores bleven vervolgens de aanval zoeken. Niek Kuiper schoot vanaf de 16 meter lijn en zijn schot daalde op het laatst heel snel en viel precies onder de lat achter de kansloze doelman: 0-2. Een meer dan verdiende voorsprong en geheel in lijn met de spelverhoudingen.

De actieve Niek Kuiper bood niet veel later de mee opgekomen Nick Buiter een niet te missen kans en Nick scoorde dan ook beheerst: 0-3. Het eerste doelpunt van Nick voor VVA, waarvan akte!

Hiermee leek de wedstijd gespeeld. Avereest liet het initiatief wat meer aan de gasten uit Enschede. Ze bleken over een aantal prima, individuele, voetballers te beschikken. Doelman van de Beld moest een aantal keren handelend optreden en deed dit bekwaam. Uit een onoverzichtelijke situatie werd de bal op het VVA doel geschoten en de bal verdween achter de kansloze doelman van de Beld: 1-3.

De formatie van trainer Rico Magsino was weer wakker en nam het initiatief weer over.

Na prima voorbereidend werk van Niels Redder schoot de mee opgekomen Maarten Pol de bal keurig binnen: 1-4.

SVV’91 liet de hoop op een beter resultaat varen en de tricolores speelden de wedstrijd rustig uit. Na 90 minuten liet de uitstekend leidende en duidelijke (‘touché !) scheidsrechter Everlo aan iedereen weten dat het mooi was geweest. Een prima en meer dan verdiende overwinning voor de Louwdijk-Rooth formatie.

Na afloop werd duidelijk dat VV Avereest op doelsaldo de eerste plaats had bereikt in de bekerpoule! Na 16 jaar werd weer eens de poulefase van de beker doorstaan. Een uitstekend resultaat.

De voorbereiding is hiermee te einde en volgende week gaat het om de echte knikkers. VV Avereest is ingedeeld in een hele mooie, maar pittige competitie. Bekende maar ook nieuwe tegenstanders. Een prachtige uitdaging voor de mannen van VVA.

De eerste competitiewedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 24 september tegen Olympia’28 uit Hasselt. Voor VVA een nieuwe tegenstander in de competitie.

Er zal om 14.30 uur worden begonnen op Sportpark de Balk. De steun van de trouwe supporters is erg welkom!

Bij terugkomst werd duidelijk dat VVA 2 een mooie overwinning had geboekt op Berkum 5 en ook doorgaan in de beker! Geweldig en een felicitatie voor de manschappen van Raymon Spijkerman en Ginaldo van Blanken.

VVA 3 speelde een vermakelijke wedstrijd tegen FC Ommen die eindigde in 4-4. ‘Das dritten’ deed weer aan klantenbinding.

De dames van VVA onder leiding van trainer Marcel Schuur werden ook eerste in de bekerpoule. De overwinning op de dames van DVC Dedemsvaart 1 smaakt naar meer! Van harte dames!

Een prima begin van de verschillende teams wat hopelijk in de competitie kan worden voortgezet.

Opstelling VV Avereest;

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, Bart Koster, Sander Hoeve, Nick Jonkman, Maarten Pol, Kevin Buiter, Joost vd Bosch (Leyon Courtz), Jurgen Visscher (Niek Kuiper), Nick Oosterveen (Sven Joosse), Arjen Dunnink (Niels Redder).