VV Avereest ontvangt VV Bruchterveld voor subtopper

Avereest is 2018 zeer goed begonnen. Er werden negen punten gehaald uit drie wedstrijden en hierin werd twaalf keer gescoord en hoefde VVA geenéén tegentreffer te incasseren. Wel mag gezegd worden dat de tegenstanders de nummer laatst, één-na laatst en nummer acht waren. Toch blijft het een prima prestatie om ook tegen de ‘minder moeilijke’ tegenstanders met deze cijfers de volle buit te halen. Jurgen Visscher staat nog steeds tweede op de topscoorders lijst, nu met 16 goals en Yorick is met 14 goals gestegen naar de derde plek. Avereest heeft inmiddels een fraai doelsaldo: 34 voor en 13 tegen. Deze cijfers en de tweede plek op de stand zijn mooi, maar helaas is er nog een behoorlijk gat naar koploper PH: acht punten. PH heeft al zijn elf wedstrijden gewonnen en heeft een doelsaldo maar liefst: 84-10.

Vorige week zaterdag speelde Avereest ook thuis en boekte een zakelijke overwinning op Daarlerveen, het werd 5-0. Vanaf komende zaterdag heeft Avereest een zwaarder programma: Bruchterveld thuis (nr. 4), Rijssen Vooruit uit (nr. 6) en DKB uit (nr. 3).

De tegenstander van zaterdagmiddag, VV Bruchterveld, heeft drie punten minder dan Avereest en qua doelsaldo scheelt het 10 goals. Bruchterveld verloor eind januari met 2-0 in De Krim van DKB, maar haalde vorige week uit met een oorwassing op De Blauwwitters. In Bruchterveld werd het maar liefst 9-0!

Dit seizoen hebben de teams van komende zaterdag de degens nog niet eerder gekruisd. Vorig seizoen bleef in Bruchterveld de stand steken op 0-0 en in Balkbrug gingen de gasten met de drie punten aan de haal. In een matige wedstrijd wist Bruchterveld toen zakelijk met 0-2 te winnen. Deze zaterdag gaat de selectie van Stef Lamberink er vol voor om ditmaal wel de drie punten aan De Balk te houden.