VV Avereest pakt zwaarbevochten overwinning op BSVV

VV Avereest heeft drie hele fijne punten bij mogen schrijven aan haar puntentotaal nadat er thuis van BSVV werd gewonnen met 2-1. Op de ranglijst kwam de gevarenzone wat dichterbij, plus het feit dat concurrent BSVV over VVA heen zou wippen als het won in Balkbrug. Een winderige wedstrijd maakte dat de ploeg met de wind in de rug het spel maakte, waarbij Avereest uiteindelijk het meeste afdwong.

De eerste helft was niet best aan Avereester zijde. De harde tegenwind was lastig, maar de thuisploeg speelde gewoonweg niet goed. BSVV leek het wat makkelijker te hebben, mede dankzij de wind, en kwam dan ook op voorsprong na een kwartiertje voetballen. De bezoekers speelden zich vrij aan de linkerkant en het speeltuig werd in de lange hoek geschoven. Na een half uur realiseerde Avereest zich dat het meer moest gaan doen met elkaar. Er werd beter druk gezet en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Eerst kopte Yorick Bonen een bal door, maar deze bal werd hoog weggewerkt. De bal bleef echter in de buurt van de zestien en Dani Docter won uitstekend het kopduel. Daarmee zette hij Jurgen Visscher voor de keeper. Hij schudde sterk zijn verdediger van zich af en werkte af met links. Het was direct rust, 1-1.

In de rust werden duidelijke woorden gesproken met elkaar, er moest meer worden afgedwongen. Met de wind in de rug startte VVA het tweede bedrijf nog wat warrig, maar begon het steeds beter te voetballen. Jurgen Visscher werd weggestuurd door Dani Docter en ging wederom op de keeper af. Hij bleef rustig en schoof binnen, maar helaas kwam de bal op de paal. Trainer Stef Lamberink wisselde tactisch en bracht Sven Joosse in voor Léyon Courtz. De veldbezetting veranderde en daar had BSVV het lastig mee. Bonen werd in stelling gebracht na een actie van Joosse, maar zijn inzet bij de eerste paal kon worden gekeerd. Erik Mostert verving Bonen even later.

BSVV kwam er niet meer uit, de tegenwind zorgde voor dezelfde problemen die VVA had in de eerste helft. Avereest bleef voetballen en kon de druk erop houden vanuit de verdediging en op het middenveld. De sterk spelende Wouter Nouwels kwam op via de rechterkant en daar kwam een aanval uit. De bal kwam terecht bij Jeroen Dijk en hij kreeg ruimte door de loopactie van Mostert naar links. Dijk drukte af van een meter of 18 en knalde het leer in de linkerhoek, 2-1!

Kevin Buiter werd gewisseld voor Job Lamberink, hij kon de bal een aantal keren oppikken na aanvallen van BSVV. De uitploeg schudde er een licht slotoffensief uit en werd geholpen door de wind. Een aantal corners en hoge ballen werden gevaarlijk voor het doel van Zwijns, maar er was maar een echt grote mogelijkheid voor BSVV. Een voorzet werd bij de tweede paal weer ingebracht en deze ging in de goal, maar sterkhouder Rene Koster voorkwam de gelijkmaker door de bal onder de lat weg te koppen. De overwinning kwam hierna niet meer in gevaar. Zwaarbevochten, maar uiteindelijk wel afgedwongen!

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter; Courtz (Joosse), M. Dijk, K. Buiter (Lamberink), J. Dijk; Visscher en Bonen (Mostert).

Klik HIER voor de foto’s.