VV Avereest roemloos ten onder in Klazienaveen.

VV Avereest is vanmiddag roemloos ten onder gegaan in Klazienaveen. Na een 2-0 ruststand stond er na 90 minuten 3-0 op het scorebord.

De formatie van trainer Stef Lamberink reisde vanmiddag af naar Klazienaveen, om de strijd aan te gaan met de plaatselijke FC. FC Klazienveen steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. De fusieclub (ontstaan in 2017) heeft als doel gesteld om binnen niet al te lange tijd hoger te spelen dan de huidige 3e klasse. Niet vreemd voor een dorp met 17000 inwoners. Daarom mag in deze jaargang gerust gesproken worden van een valse start. Na 4 wedstrijden slechts 3 punten. Hier wil men graag snel verandering in brengen en VV Avereest moest het eerste slachtoffer worden van deze dadendrang. Avereest had vorige week gewonnen en ging met een goed gevoel naar het

“BeWeRent Stadion” in Klazienaveen. Men heeft zelfs een stadionsponsor!

Het was een gezellig drukte op het mooie sportpark aan de Planeet 4. Veel ouders met jeugdspelers die i.v.m. de herfstvakantie een bijdrage leverden aan deze wedstrijd. De weersomstandigheden waren ook prima en dat voor eind oktober!

Iets voor 15.00 uur kwamen de teams, vergezeld door een groep jeugdspelers, en onder leiding van scheidsrechter Postma het veld op. Aan Avereest kant ontbraken Niels Redder en Bart Koster.

Voor dat er ook maar sprake kon zijn van een strijd stond de 1-0 al op het scorebord….. Een indraaiende vrije trap werd prima binnengekopt door Jesse Habing. Bij Avereest stond men elkaar wat beduusd aan te kijken en dat is eigenlijk de gehele verdere wedstrijd zo gebleven. Door de luidsprekers schalde het lied: “Je krijgt die lach niet van mijn gezicht”, en dat was zeker voor Klazienaveen van toepassing. Voor Avereest was misschien toepasselijker geweest: ‘huilen is voor jou te laat”, maar dat terzijde.

Hierna kenmerkte de wedstrijd zich vooral door veel kleine overtredingen aan beide kanten. Het was overigens absoluut geen onsportieve wedstrijd en de heer Postma floot een prima wedstrijd.

Na een misverstand tussen Rene Koster en Wouter Nouwels kreeg Klazienaveen een goede mogelijkheid, maar die werd ruimschoots naast het doel van Reinier Zwijns geschoten.

De Louwdijk-Rooth formatie herpakte zich na deze valse start enigszins en er kwamen mogelijkheden voor Sven Joosse (kopbal naast) en na een snelle omschakeling koos Sven voor het breed leggen van de bal, waar misschien een schot op doel een betere optie was geweest. Maar goed, de bekende beste stuurlui staan….

In de 23e minuut maakte Aaron Brinks vrij onverwachts de 2-0. Hij kreeg teveel ruimte aan de linkerkant en maakte de kans keurig af. Eigenlijk was op dat moment de wedstrijd al gespeeld. De goede bedoelingen aan Avereest kant waren er zeker, maar de echte overtuiging ontbrak. En dat zit het ook vaak niet mee. Uit een prima voorzet van Maarten Pol, kopte Jurgen Visscher de bal tegen de paal en de terugspringende bal kwam plotseling voor de voeten van Sander Hoeve. Die had hier helemaal niet op gerekend en de bal ging ruim over. In de 40e minuut was er een goede aanval over de linkerkant en de voorzet van opnieuw Maarten kreeg niet de beloning die het verdiende.

Vlak voor de theepauze redde doelman Zwijns nog een keer uitstekend op een harde inzet van de plaatselijke FC.

De 2e helft werd een kopie van de 1e helft. Aan goede bedoelingen geen gebrek aan Avereest kant, maar de zuiverheid in de passing en de overtuiging was deze middag waarschijnlijk in Balkbrug achter gebleven. FC Klazienaveen combineerde beter en was deze middag de betere ploeg. Vooral over de linkerkant via Danie Slip, kwamen de gastheren regelmatig dreigend voor het doel van Reinier Zwijns.

De tricolores kozen er hierna voor om Rene Koster meer door te schuiven naar het middenveld/aanval om zodoende een verandering in het spelbeeld te realiseren. Het beoogde effect bleef uit en het was aan het onzuivere vizier aan Klazienaveen kant en doelman Zwijns te danken dat de achterstand niet groter werd. In de 74e minuut rondde, opnieuw, Aaron Brinks een aanval af en de 3-0 stond op het bord. Naast een schot van Maarten Pol en een prima redding van doelman Zwijns waren er verder géén noemenswaardige wedstrijdfeiten te noteren. De bekende eretreffer was Avereest niet gegund en na ruim 90 minuten gaf de heer Postma aan dat het mooi was geweest.

Om van een off-day te spreken aan Avereest kant is misschien te veel gezegd, maar Avereest werd  deze middag op alle fronten afgetroefd. Dit kan gebeuren en daarom niet te lang getreurd. Volgende week zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden (hoezo voetbaljargon). Dan komt namelijk koploper ZZVV naar Balkbrug. Het zal een pittige klus worden voor de mannen van trainer Lamberink. Het verleden heeft wel laten zien dat Avereest soms voor verrassingen kan zorgen. Laten we hopen dat het volgende week ook zo mag zijn. De steun van de supporters is dan zeker nodig.

Om 14.30 uur zal er onder leiding van de heer Dorgelo worden afgetrapt op sportpark de Balk.

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Wouter Nouwels, René Koster, Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter, Leyon Courtz (Jai Rijpers), Sven Joosse, Niek Kuiper (Nick Oosterveen), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s