VV Avereest sluit seizoen af met overwinning tegen Vitesse’63.

VV Avereest heeft de laatste wedstrijd, onder leiding van de vertrekkende trainer Stef Lamberink, met 4-3 gewonnen van Vitesse’63.

Zaterdag 4 juni was een bijzondere zaterdag voor VV Avereest. De laatste wedstrijd van het seizoen onder leiding van Stef Lamberink. Na 5 jaar gaat Stef de uitdaging aan bij ASC’62 in Dalfsen. Het was ook de zaterdag waarop het hoogste puntenaantal behaald kon worden in de 3e klasse. Ook werd deze wedstrijd afscheid genomen van een aantal vertrekkende of spelers die stoppen c.q. lager gaan spelen. De weersomstandigheden waren prachtig, een heerlijk zonnetje en een prima temperatuur, Het gras was kort gemaaid maar het veld was erg droog (en hobbelig).

Voor zowel VV Avereest als voor onze gasten van Vitesse’63 stond er deze middag niets op het spel dan de spreekwoordelijke eer. Verwacht mocht wel worden dat de spelers van de Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug afscheid wilden nemen van trainer Stef Lamberink met een overwinning.

De pupillen van de week, Matteo en Xavio Lamberink (inderdaad de zoontjes van) passeerden eendrachtig de doelman van Vitesse’63 en gaven zo het goede voorbeeld.

De wedstrijd stond deze middag onder leiding van Jarno Schoonhoven. Hij floot een prima wedstrijd en hield de kaarten op zak in deze sportieve wedstrijd.

De tricolores begonnen voortvarend aan de wedstrijd en in de eerste 10 minuten kregen Sven Joosse, Arjen Dunnink en  Jurgen Visscher goede mogelijkheden om de score te openen. Daarna kreeg Vitesse’63 een uitstekende mogelijkheid maar ook deze werd niet verzilverd. Een counter van de gasten uit Koekange werd op het laatst verijdeld door uitstekend ingrijpen van Bart Koster.

In deze fase was het spel van Avereest nogal slordig en werd er veel met de bal gelopen. Na ruim 30 minuten ontstond een scrimmage voor het doel van Avereest en de bal werd binnengetikt door Peter Kuiper: 0-1. Vrijwel meteen na de aftrap gaf Arjen Dunnink een goede voorzet die door Sven Joosse tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1.

Het spel bleef wat op en neer golven waarbij Avereest nog een tweetal goede mogelijkheden kreeg.

Het begin van de 2e helft was overduidelijk voor de formatie van trainer Lamberink. Tussen de 45e en 55e minuut kreeg Avereest een 4-tal uitstekende mogelijkheden. Het vizier van o.a. Jurgen Visscher stond nog niet op scherp een ook doelman Keizer van Vitesse liet zien uit het goede keepershout gesneden te zijn.

In de 55e minuut sneed Vitesse met een prima en mooi uitgevoerde aanval door de defensie van Avereest. Aan het eind van de combinatie stond Ruben Westert: 1-2.

Avereest leek een beetje van slag door deze tegenvaller maar herpakte zichzelf na een minuut of tien. In de 73e minuut werd Jurgen Visscher in het strafschopgebied aangespeeld, hij draaide weg bij zijn tegenstander en deze haalde hem onderuit. Scheidsrechter Schoonhoven wees direct naar de stip en Kevin Buiter faalde niet: 2-2.

De tricolores kregen de smaak te pakken en combineerden een aantal prima mogelijkheden bij elkaar. Een mooie (dubbele) combinatie tussen Niek Kuiper en Jurgen Visscher werd door laatstgenoemde beheerst achter de doelman geschoten: 3-2.

In de 80e minuut gaf Sander van Dijk een goede voorzet en opnieuw Ruben Westert stond klaar om af te ronden: 3-3. Niek Kuiper kwam nog een teenlengte te kort een om een mooie aanval af te ronden, maar vrijwel direct daarna pikte Sven Joosse een afvallende bal op en rondde keurig af met een schot in de verre hoek: 4-3. René Koster probeerde nog om doelman Keizer te verrassen met een schot vanaf eigen helft. De bal verdween net naast.

De afscheid nemende Ramon Katoele en doelman Reinier Zwijns werd een terechte publiekswissel gegeven. Helaas kon de ook afscheidende nemende Jai Rijpers in verband met een blessure geen speeltijd worden gegeven.

Er waren geen redenen om lang door te laten spelen dus scheidsrechter Schoonhoven besloot om na 90 minuten het seizoen 2021-2022 voor beide ploegen te beëindigen.

VV Avereest kan terugzien op een prima seizoen. Met 39 punten werd een keurige 8e plaats behaald.

Het trouwe publiek heeft regelmatig kunnen genieten van mooi voetbal. Na afloop werd trainer Stef Lamberink bedankt voor zijn inzet en bijdrage aan de verdere (door)ontwikkeling van zowel de spelers als de club VV Avereest. We wensen Stef heel veel succes bij ASC’62 en feliciteren de ploeg uit Dalfsen met Stef als trainer.

De middag en avond werd verder gezellig afgesloten in en om de Thuishaven met een BBQ en gezellige (live) muziek.

Op zaterdag 25 juni zal de laatste activiteit op de Balk worden georganiseerd: het Buiter Beton 7-tallen toernooi. Opgave van zowel dames als heren 7-tallen is nog mogelijk. Voor meer info: www.vvavereest.nl

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns (Vince Snoeijer), Nick Buiter, Bart Koster, Rene Koster, Sander Hoeve (Kevin Buiter) Nick Jonkman,  Maarten Pol (Leyon Courtz), Arjen Dunnink (Niek Kuiper), Ramon Katoele (Nick Oosterveen), Sven Joosse, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s