VV Avereest verliest derby van DVC Dedemsvaart.

Avereest heeft helaas geen punten overgehouden aan de derby tegen DVC. Na een 0-1 ruststand werd de wedstrijd afgesloten met een 0-2 eindstand.

Het was een gezellige drukte op Sportpark de Balk. Onder prima weersomstandigheden stond de derby Avereest – DVC Dedemsvaart op het programma. Beide ploegen staan in de middenmoot en laten de laatste weken redelijk goede resultaten zien. De heenwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel.

Voor trainer Stef Lamberink was het wel even puzzelen deze middag. Naast een aantal blessuregevallen moest hij het deze middag ook doen zonder Sander Hoeve en Ramon Katoele. Dit zorgde voor een aantal aanpassingen in de basisopstelling van de Louwdijk-Rooth formatie.

Scheidsrechter van dienst, de heer Huis in ’t Veld uit Elburg gaf om 14.30 uur eerst het signaal aan pupil van de week Tristan Veijer om te proberen doelman Jelmer Koes van DVC te passeren en dat lukte hem prima! Daarna mochten de 22 volwassen acteurs de wedstrijd beginnen.

DVC nam eigenlijk direct het initiatief in de wedstrijd. Een beeld wat we niet heel vaak zien aan de Balk. Meestal neemt de tegenstander een wat afwachtende houding aan. De mannen uit Dedemsvaart waren feller en scherper in de duels. Echte kansen werden er niet gecreëerd in de fase, maar mogelijkheden kreeg men zeker. Na ruim een kwartier schoot Dimitri Tempelman de bal uit een bijna onmogelijke hoek op het doel van Avereest. Via de onderkant van de lat kwam de bal het veld weer in. Daan Valk besloot het laatste tikje te geven: 0-1.

De tricolores beseften dat het anders moest en namen toch wat meer het initiatief. DVC loerde op de counter en optisch had Avereest een overwicht. Echte kansen kreeg men niet, dreigend werd het af en toe wel voor het doel van doelman Koes. Soms maakten de voorwaartsen van Avereest de keuze om de eer aan de medespeler te laten, waar men mogelijk beter voor eigen succes had kunnen gaan.

In de omschakeling kreeg Melvin Hulleman nog een grote kans, maar de anders zo trefzekere Hulleman werd op het allerlaatste moment verdedigd door Leyon Courtz.

Scheidsrechter Huis in ’t Veld deelde een aantal gele kaarten uit, in deze verder hele sportieve derby.

Na de rust kwam Nick Oosterveen in het veld voor Niek Kuiper. Nick bracht zondermeer nieuwe energie in de wedstrijd. De tricolores namen ook het initiatief en waren ook veel op de helft van DVC te vinden. Ook nu bleef het oppassen voor de snelle omschakeling van DVC. De betere kansen in de tweede helft waren voor Avereest. De echte overtuiging en dan vooral in de laatste fase ontbrak deze middag bij Avereest. Nick Oosterveen kreeg een tweetal prima kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Doelman Zwijns redde nog een keer in een één op één situatie met een aanvaller van DVC, dus met de 0-1 stand bleef het spannend. In de 70e minuut kwam hier een einde aan. Dimitri Tempelman kwam vanaf rechts naar binnen en schoot met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek: 0-2.

Grote kansen of mogelijkheden creëerden beide ploegen niet meer en zo bleef de 0-2 ook na 90 minuten op het bord staan en verdween zo de geschiedenisboeken in. Avereest haalde vanmiddag niet haar gebruikelijke niveau en dat mag ook een verdienste genoemd worden van DVC. Over het geheel gezien een verdiende overwinning voor de buren uit Dedemsvaart. Proficiat.

Vervelend moment deze middag was de blessure waarmee Marc van der Graaf van DVC het veld moest verlaten. Hij verdraaide zijn knie zonder in een duel te zijn, We hopen dat de schade mee zal vallen en wensen hem vanaf deze kant beterschap.

Een mooi moment was wel het debuut van Dawit Baauw aan de kant van Avereest. De speler uit JO-19 liet zien uit het goede voetbalhout gesneden te zijn en zorgde met zijn snelheid en acties voor een aantal mooie momenten.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Coevorden tegen CSVC op het programma. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpak Klinkenvlier. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Kevin Buiter, Bart Koster, René Koster, Sven Joosse, Arjen Dunnink (Bernhard Binnendijk), Niels Redder, Leyon Courtz (Dawit Baauw),  Niek Kuiper (Nick Oosterveen), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.