VV Avereest  verliest terecht van Dieze West.

De wedstrijd eindigde in 0-3 na een 0-1 ruststand.

Vanmiddag stond voor de Louwdijk Rooth formatie de thuiswedstrijd tegen Dieze West op het programma. Na het kampioenschap van vorig jaar draait de ploeg uit Zwolle ook nu weer mee aan de kop van de ranglijst. Een uitdaging voor de tricolores om een resultaat te behalen.

Trainer Magsino kon toch beschikken over aanvoerder René Koster. Scheidsrechter van dienst Ron Steen gaf om 14.30 uur het signaal om te beginnen. Avereest begon gemotiveerd aan de wedstrijd en probeerde vooruit te voetballen. Men zocht waar mogelijk de aanval. Vanaf het begin werd ook duidelijk dat de ploeg van trainer Tom IJzerman over een paar uitstekende voetballers beschikt die ook op een hoger niveau zeker niet zouden misstaan.

Het eerste halfuur was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Jurgen Visscher werd in de 15e minuut richting vijandelijk doel gestuurd. Hij werd echter zodanig uit balans gebracht dat deze mogelijkheid verloren ging. Dieze West kwam steeds vaker dreigend in de buurt van doelman van de Beld.

In de 39e minuut werd spits de Nooijer ingespeeld. De stevige targetman liet de bal panklaar vallen voor Danni Lohman. De dynamische en technisch vaardige middenvelder plaatste de bal prachtig in de kruising achter een kansloze doelman van de Beld: 0-1.

De tricolores bleven het wel proberen maar de goede bedoelingen stranden vaak voortijdig.

Ook in de 2e helft was de ploeg uit Zwolle de bovenliggende partij. Men combineerde gemakkelijk. Doelman van de Beld moest een aantal keren handelend optreden en dit deed ook nu weer prima.

In de 65e minuut kreeg Dieze West een vrije trap op ruim 20 meter van het Avereest doel. Spits de Nooijer ontfermde zich over de bal en schoot de bal langs de muur. Doelman van de Beld was onderweg naar de hoek, maar helaas voor hem werd de bal van richting veranderd en was ook hij kansloos: 0-2. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dieze West nam geen gas terug en bleef de aanval zoeken. Het mag gezegd worden, de tricolores bleven de voetballende oplossingen zoeken maar konden de achterhoede van de zwollenaren niet echt in de problemen brengen.

In de 72e minuut maakte Junny Samboe aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 binnen te tikken.

In het laatste deel van de wedstrijd onderscheidde doelman van de Beld zich nog een aantal keren met prima reddingen. De tricolores kregen nog één mogelijkheid. Een geplaatst schot van Dawit Baauw werd door de zwolse doelman met een uitstekende redding tot corner verwerkt.

Dit was ook het laatste wapenfeit van de middag. Een terechte overwinning voor Dieze West. Scheidsrechter Steen floot een prima wedstrijd en had het uitstekend onder controle.

Volgende week speelt VV Avereest de uitwedstrijd tegen SC Rouveen. Ook een nieuwe tegenstander voor de formatie van trainer Magsino. We hopen dat veel supporters zich laten zien en horen aan de Korte Kerkweg in Rouveen. Er zal om 14.30 uur worden begonnen.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Bart Koster, Sander Hoeve, Nick Jonkman (Maarten Pol), Kevin Buiter, Leyon Courtz (Joost van de Bosch), Nick Oosterveen (Dawit Baauw), Sven Joosse (Niek Kuiper), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.