VV Avereest verliest tumultueus duel van SC Lutten.

Na een 1-1 stand bij rust eindigde SC Lutten tegen VV Avereest in 4-2 voor SC Lutten.

Afgelopen zaterdagmiddag stond de streekderby tegen SC Lutten op het programma. Op voorhand een interessante ontmoeting. Beide ploegen hadden belang bij een resultaat gezien de stand op de ranglijst. De wedstrijden zijn vaak spannend en beide ploegen ontlopen elkaar meestal niet heel veel.

Hoe anders deze middag. Was het de wedstrijd , de eindstand, alle gebeurtenissen in het veld? Eigenlijk niet…. Deze middag werd overschaduwd door de dramatische gebeurtenissen in CTP Veldzicht in Balkbrug. Ook vanaf deze plaats willen we ons medeleven betuigen aan de slachtoffers, medewerkers en patiënten van CTP Veldzicht. Op dergelijke momenten zijn er belangrijker dingen dan voetbal.

De wedstrijd onder leiding van de heer Letschert begon om 14.30 uur. De heer Letschert zou, ongetwijfeld onbewust, een grote invloed hebben op de het verloop van de wedstrijd.

De beide teams begonnen afwachtend en aftastend. Door beide teams werden niet echt grote kansen gecreëerd. Na ruim een half uur kregen de tricolores een vrije trap. Jurgen Visscher maakte handig gebruik van het overleg tussen de doelman en de verdedigers en schoot de bal direct op het doel. De bal leek houdbaar maar mogelijk door het effect verdween de bal in het doel: 0-1.

SC Lutten nam hierna iets meer het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Wat er in de laatste minuten voor het rustsignaal gebeurde gaf op dat moment en ook naderhand veel stof tot discussie.

Bij een hoge voorzet richting het Avereest doel leek doelman van de Beld gehinderd te worden. De heer Letschert liet dit doorgaan. De bal kwam vervolgens in het doelgebied en werd door de spits van Lutten met de hand in het doel gewerkt. Iedereen verwachte een vrije trap voor Avereest. Tot ieders verbazing kreeg echter aanvoerder Koster van Avereest een rode kaart omdat hij de bal geraakt zou hebben. Vervolgens kreeg SC Lutten ook nog een strafschop! Fouten maakt iedereen laat dat duidelijk zijn. Het zou de scheidrechter gesierd hebben als hij in ieder geval zijn assistent geraadpleegd had en het zou van sportiviteit getuigd hebben als de spits van SC Lutten had toegegeven dat hij hands had gemaakt. Nu werd door zijn toedoen Avereest eigenlijk drie keer gestraft…. Een rode kaart, strafschop en een schorsing voor je collega amateurvoetballer. Maar mogelijk dat de verslagschrijver een te positief mensbeeld heeft door te verwachten dat iemand een eigen fout toegeeft. De beschikbare beelden van deze wedstrijd laten duidelijk zien dat er sprake was van een foutieve beslissing. Ook van Lutten kant werd toegegeven dat de eigen speler de overtreding maakte. Het veranderd allemaal niet meer, Frank Altena verzilverde de zelf versierde strafschop: 1-1.

In de 2e helft speelden de tricolores een prima wedstrijd ondanks de numerieke minderheid.

Men bleef werken voor een goed resultaat. En dat is een compliment voor de mannen van trainer Magsino. Men kreeg nog een aantal prima mogelijkheden. Voor Lutten scoorden Fons Veltink en Ronald Kosse en kwam zo op een 3-1 voorsprong. Direct daarna trok leidsman Letschert ook een rode kaart voor Boudewijn de Graaf, ook een beslissing waar je je vraagtekens bij kunt plaatsen. Maar goed fouten maken kan en mag iedereen. Voor de Louwdijk-Rooth formatie is het wel extra zuur dat ze de afgelopen weken altijd negatief uitpakken. Na de 4-1 van Frank Altena scoorde Niek Kuiper na een assist van Jurgen Visscher nog de 4-2. Hierna besloot de heer Letschert dat het mooi was geweest. Zowel SC Lutten als VV Avereest waren van mening dat de gebeurtenissen vlak voor rust het kantelpunt in de wedstrijd was. Gedane zaken nemen echter geen keer. Hoe moeilijk te accepteren ook.

Voor Avereest is het zaak om de positieve punten uit deze wedstrijd mee te nemen naar de volgende wedstrijd en dat is een pittige. Op zaterdag 12 november komt Dieze West naar Sportpark de Balk. De Zwollenaren worden door velen getipt als potentieel kampioenskandidaat. Om 14.30 uur zal er worden begonnen. De steun van de supporters is dan ook meer als welkom.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Bart Koster, Sander Hoeve, Maarten Pol (Nick Jonkman), Kevin Buiter, Joost van de Bosch (Leyon Courtz), Nick Oosterveen (Niek Kuiper), Sven Joosse, Jurgen Visscher.