VV Avereest verliest verdiend van de koploper.

VV Avereest heeft vanmiddag niet voor een stunt(je) kunnen zorgen. Koploper ZZVV ging na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 0-3 terug naar Zuidwolde.

Voor de Louwdijk-Rooth formatie stond vanmiddag de derby met koploper en buurman ZZVV op het programma. Op voorhand geen eenvoudige opgave. De geel-zwarten zijn prima aan de competitie begonnen. Er werd alleen verloren van medekoploper Nieuwleusen. De resultaten van de tricolores zijn erg wisselend. Maar iedere wedstrijd begint met 0-0 en een verrassende uitslag zit er iedere competitie wel tussen. Trainer Lamberink moest het deze middag stellen zonder de geblesseerde Sander Hoeve. Ook Niels Redder was nog niet weer van de partij.

De weersomstandigheden aan het begin waren niet geweldig. De druilerige regen viel gestaag uit de lucht. De scheidsrechter van dienst, de heer Dorgelo uit Musselkanaal gaf om 14.30 uur het signaal om te beginnen. ZZVV begon erg energiek en gedreven aan de wedstrijd. Zonder direct grote kansen te creëren speelden  de eerste 10 minuten zich af op de helft van Avereest. Na dit wat stormachtige begin komt Avereest iets beter in de wedstrijd en speelt het bij vlagen aardig mee. ZZVV laat zien dat het niet voor niets één van de betere teams in deze klasse is. Men combineert gemakkelijker en vindt altijd de vrije man. Toch is de eerste grote mogelijkheid voor Avereest. Een prima voorzet van Maarten Pol wordt van dichtbij net naast geschoten door Kevin Buiter. Vrij snel daarna ook een prima mogelijkheid voor ZZVV. Vooralsnog géén wijzigingen op het scorebord. In de 29e minuut een prima één-twee via de linkerkant van ZZVV en Wouter Nouwels werkt de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1. Verdiend op basis van het vertoonde spel. In de fase hierna speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. In de 40e minuut een gemakkelijk gegeven vrije trap voor ZZVV. De indraaiende bal wordt door Bram Ekkel binnen gewerkt: 0-2. Met deze stand zoeken beide teams de kleedkamers op.

Met Jai Rijpers voor Bart Koster begint de formatie van trainer Lamberink aan de 2e helft. Zal Avereest in staat zijn om de wedstrijd nog te laten kantelen? Al vrij snel wordt duidelijk dat ZZVV niet van plan is om zich te laten verrassen. Men blijft goed combinerend en via de vleugels de aanval zoeken. Het is in deze fase aan doelman Reinier Zwijns te danken dat de achterstand niet groter wordt. In een aantal één op één situaties komt hij als winnaar uit de strijd. Avereest hanteert veel de lange bal en probeert van daaruit verder te voetballen. Dit lukt sporadisch want in de meeste gevallen zijn de verdedigers de baas over de aanvallers. ZZVV blijft de  bovenliggende partij. Sven Joosse krijgt nog een schietkans, maar die verdwijnt ruimschoots naast het ZZVV doel. In de 75e minuut krijgt Matthijs Cappellen de bal aan de rechterkant. Zijn schot//voorzet verdwijnt in de kruising achter de kansloze doelman Zwijns. Een prachtig doelpunt: 0-3. Hiermee is de wedstrijd gespeeld en ook aan ZZVV kant vindt men het wel prima. Door beide trainers worden er nog verschillende wissels toegepast. Scheidsrechter Dorgelo besloot om niet veel tijd bij te trekken en daarmee eindigde de wedstrijd in 0-3. Een verdiende overwinning voor de mannen uit Zuidwolde. Ze blijven op doelsaldo koploper in de 3e klasse D.

Voor Avereest is het zaak om niet bij de pakken te gaan neerzitten. De tegenstander van vanmiddag was een maatje te groot. Er werd echter wel met inzet gestreden en dat is een pluspunt. Iets meer zuiverheid in de combinaties en overtuigd blijven van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden, dan komt het resultaat zeker.

Volgende week zaterdag reist VV Avereest af naar Lutten om daar te spelen tegen de plaatselijke SC. Lutten staat toch wel enigszins verrassend op een keurige 3e plaats. Opnieuw een uitdaging voor de tricolores. De heer Hadders zal om 14.30 uur laten beginnen op Sportpark de Kei.

Opstelling VVA:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Jai Rijpers), Wouter Nouwels, René Koster, Maarten Pol (Nick Jonkman), Kevin Buiter, Leyon Courtz (Ramon Katoele), Sven Joosse (Nick Oosterveen), Niek Kuiper, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.