VV Avereest verliest wederom

Na vorige week de koploper op bezoek gehad te hebben moest VV Avereest bij SC Lutten op bezoek. VV Avereest kon geen beroep doen op de heren Koster, Niels Redder en Dani Dokter. Jay Rijpers werd beloond voor zijn goede ontwikkeling en startte in de basis ten koste van Niek Kuiper.

SC Lutten heeft een goede start en staat stevig in de top 3 genesteld. Nog geen enkele keer verloor men dit seizoen, een team wat dus wel zelfvertrouwen heeft getankt. Waar je zou verwachten dat Lutten direct het verschil zou proberen te maken zag de toeschouwer echter een afwachtend Lutten wat zich als thuisploeg zijnde wel erg ver terug liet zakken tot volledig op eigen helft om er daarna met de snelle spitsen tot een vlijmscherpe counter te komen. Het bleek hun tactiek te zijn die 90 minuten lang gehanteerd werd en al na 14 minuten effectief bleek. Thorben Scholten kreeg de bal aangespeeld door Fons Veltink en liet doelman Zwijns het nakijken, 1-0. De rol van VV Avereest was niet heel erg bijzonder. Er werd veel onnodig balverlies geleden en een duel is pas een duel als er 2 man vechten om de bal. Het was dan ook wachten op de volgende goal van Lutten en in de 23ste minuut dacht Lutten op 2-0 te komen echter deze mooie aanval/goal werd volledig terecht door de scheidsrechter afgekeurd, buitenspel. Niet veel later mocht Lutten toch juichen, Ronald Kosse schiet de 2-0 binnen vanaf 16 meter. Keeper Zwijns leek de goede hoek in te gaan maar de bal werd door een VVA verdediger in een uiterste poging van onderschepping dermate veel van richting veranderd dat Zwijns niets anders kon dan het net zien bollen. Vlak voor rust leek VVA dan toch nog wat terug te kunnen doen, een pass van Visscher was echter net te scherp voor Kevin Buiter die zich uit moest strekken om een poging te doen om de bal nog te raken. Hij raakte daarbij ook de tegenstander waarna er een opstootje volgde waar Lutten geluk mocht hebben dat de scheidsrechter de rode kaart op zak hield.

De 2de helft bleef Ramon Katoele in de kleedkamer achter, voor hem verscheen Niek Kuiper ten tonele. Het besef bij VVA dat er een uit een ander vaatje getapt moest worden werd nu ook omgezet in daden. Er werd met veel meer energie gespeeld en de duels werden aangegaan om te winnen. Het resulteerde in een veldoverwicht en eindelijk ook kansen voor de tricolores. Sven Joosse werd in de diepte aangespeeld maar kreeg de bal niet onder controle waardoor de bal tussen keeper en Sven viel en Sven iets te snel de keeper het voordeel gaf door in te houden. Een paar minuten later leverde Maarten een mooie voorzet af na een 1-2 met Jurgen, Niek Kuiper nam de bal op zijn pantoffel maar wist hem niet lekker te raken. Ook Leon kreeg een voorzet van Maarten aangeboden, zijn schot stuiterde helaas net voor langs. VV Avereest kreeg zo eindelijk wat kansen, ook door corners en vrije trappen echter de interim keeper werd niet voldoende getest om ook een verlossende aansluittreffer te maken. Lutten kwam er mondjes maat nog uit maar wist uiteindelijk in de 82ste minuut alsnog de 3-0 te scoren. Ronald Kosse kapte Leon Courtz uit in de 16 en prikt de bal keurig onhoudbaar in de rechterhoek.

Feit, na 90 minuten zag de trouwe VVA bezoeker voor de 4de week op rij dezelfde getallen op het scorebord staan. Na 4 weken geleden met 0-3 van Fit Boys gewonnen te hebben werd er met deze zelfde cijfers verloren van Klazienaveen en ZZVV en nu dus ook van SC Lutten. Volgende week een weekend vrij, 20 november moet VV Avereest thuis tegen Hoogeveen. Als VVA het op kan brengen om nauwkeuriger in balbezit te zijn en met meer energie en geloof in eigen kunnen te starten dan is alles mogelijk in deze 3de klasse! We zien u graag op sportpark De Balk.

Klik HIER voor de foto’s.