VV Avereest wint belangrijke wedstrijd van vv Hollandscheveld (2-1)

Het is VV Avereest zaterdag gelukt om een krater te slaan in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. In een duel thuis tegen Hollandscheveld was het gat voorafgaand vijf punten. BSVV hing daar net onder (zeven punten), de punten waren dus gewenst. Het was allemaal niet groots op het eigen sportpark ‘de Balk’, maar er werd wel gewonnen. Invaller Job Lamberink kopte VVA naar de overwinning in de slotfase. Het is zo goed als zeker dat Avereest volgend jaar wederom derde klasse speelt!

Waar Marcel Dijk (rug), Erik Mostert en Remon Pielman afwezig waren, keerde René Koster weer terug in de basis. De pezige verdediger is weer fit na een vervelende schouderblessure. Verder koos trainer Stef Lamberink voor Dani Docter links achterin en speelde Bart Koster op rechtshalf. De wedstrijd ging niet daverend van start, grote kansen werden nog niet gecreëerd. De bedrijvige Jurgen Visscher werd wel veel aan het werk gezet en dat bracht wat dreiging met zich mee. De uitploeg speelde veelal via de laatste man en de aanvoerder. Toen de passing van die verdediger er wat meer werd afgehaald, kreeg VVA iets meer grip. Nadat Kevin Buiter werd neergelegd buiten de zestien, moest de keeper handelend optreden ten opzichte van Léyon Courtz. De vrije trap werd uit de hoek gehaald. Even later deed Reinier Zwijns exact hetzelfde na een vrije trap van Hollandscheveld.

De oranjezwarten lieten veel ruimte aan de zijkant voor Avereest en daar werd dan ook gebruik van gemaakt. Bart Koster kon in alle rust aannemen en voorgeven. De timing van Visscher was perfect, hij torende boven zijn verdediger uit en kon de hoek uitkiezen. De inzet was echter in de reach van de keeper, hij redde op de lijn. VVA kwam rond het halfuur alsnog op voorsprong. Jurgen Visscher werd weggestuurd nadat een verdediger onder de bal doorging. Hij werd neergelegd en leek er toch doorheen te zijn, rode kaart..? Het bleef bij geel. De vrije trap ging wel binnen! Sven Joosse schoot via de muur raak, 1-0. Avereest probeerde door te gaan, maar werd verdedigend wat minder kordaat het laatste kwartier. Via de linkerkant werden wat mogelijkheden gecreëerd door Hollandscheveld en daar kwam vlak voor rust ook de gelijkmaker uit. Na niet ingrijpen kwam de bal al stuiterend bij de aanvoerder. Ook hij werd niet aangepakt en mocht uithalen van een meter of twintig. De tegendraadse inzet werd niet geblokt en viel binnen.

Na rust werd het spel niet beter. De krachten vloeiden weg in de zon en het spel werd slordiger. Het winnen van de tweede bal lukte Hollandscheveld wat beter waardoor Avereest ietwat werd teruggeroepen. Grootse kansen werden niet gecreëerd, maar dat deed VVA zelf ook niet. Aanvoerder Jeroen Dijk had daarvoor de afspeelmogelijkheden niet. De besluiteloosheid leek regie te houden op het veld, maar daar bracht trainer Lamberink verandering in aan. Zijn broertje Job betrad het veld in de 70e minuut voor de moegestreden Sven Joosse. Job joeg de boel weer wat op tijdens het druk zetten wat ervoor zorgde dat Avereest het laatste kwartier meer en meer de bal had. Nick Buiter kwam erin voor Dani Docter en had alles ook uitstekend onder controle. Na goed werk van de invallers kon de bal worden uitgehaald naar René Koster. Ter hoogte van de middenlijn kon hij een rechte diepe bal op zijn broertje Bart geven. De pass viel achter de verdediging en met een laatste krachtsinspanning kon Bart de bal nog voorkrijgen. De bal stuiterde voor het doel langs en Job Lamberink gooide zijn hele hebben en houden tegen de voorzet aan. De kopbal ging hard binnen, Lamberink zelf vloog ook vol het net in, 2-1! Het moet gezegd worden dat de grensrechter van Hollandscheveld volkomen eerlijk handelde, hij vlagde niet voor een achterbal waar menig andere assistenten dit vast en zeker wel hadden gedaan.

Hollandscheveld probeerde het nog wel, maar kreeg geen kansen meer voor de gelijkmaker. De verdediging had het prima voor elkaar in de slotfase. Yorick Bonen kwam nog even in het veld voor Léyon Courtz. Hij won wat tijd in de hoek en Job Lamberink kon Jurgen Visscher nog eenmaal aanspelen in de zestien. Hij kapte zich vrij en werd onderuitgehaald, maar de arbiter dacht niet aan een penalty. De prima fluitende leidsman haalde de bal op en zodoende waren de drie punten voor VV Avereest. Hollandscheveld is daardoor op acht punten gezet, BSVV won verrassend in Lutten en staat op zeven punten. Ze moeten nog tegen elkaar. VVA speelt nog tegen ZZVV, Lutten en Hoogeveen. Als Avereest nog twee plekken zakt is de derde klasse nog in gevaar, dit lijkt toch onwaarschijnlijk. De komende twee weken is VV Avereest vrij, op 11 mei wordt de competitie hervat in Zuidwolde!

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, R. Koster, Binnendijk, Docter (N. Buiter); B. Koster, K. Buiter, Courtz (Bonen), Dijk; Visscher, Joosse (Lamberink).

Klik HIER voor de foto’s.