VV Avereest wint doelpuntrijk duel van Fit Boys.

Avereest hield deze zaterdag de punten in Balkbrug. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel in een 4-2 overwinning voor de tricolores.

VV Avereest ontving deze middag Fit Boys uit Beilen. De hekkensluiter in 3D. Die plaats willen de groen-gelen graag verlaten. Een resultaat tegen VV Avereest zou daar natuurlijk een goeie bijdrage aan kunnen leveren. Voor de mannen van trainer Lamberink staat er niets meer op het spel. En dan is het belangrijk om een ‘doel’ vinden om voor te spelen. Zonder de geschorste Ramon Katoele, maar met een van een blessure terugkerende Maarten Pol in de selectie, werd om 14.30 uur begonnen. De leidsman deze middag was de heer Pot uit Zwolle.

Avereest begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut kopte Kevin Buiter een corner van Sven Joosse prima binnen: 1-0. Fit Boys trapte hierna af en eigenlijk vanaf de aftrap rondde Kars Hilberts af: 1-1. Met dit tempo leek het een doelpuntrijke wedstrijd te worden.

Avereest probeerde wel om het spel naar zich toe te  trekken, maar was in de fases van de 1e helft erg onnauwkeurig in de passing. In de 15e minuut gaf Jurgen Visscher een voorzet op de inkomende Nick Buiter. Doelman Niels van der West redde echter heel knap. Daarmee is overigens direct de beste man aan de kant van de formatie uit Beilen genoemd. De jonge doelman keepte een prima wedstrijd.

Door de onzorgvuldigheid aan Avereest kant, kreeg Fit Boys een tweetal 100% kansen. Men was echter ongelukkig in de afronding of maakte de verkeerde keuzes waardoor er geen verandering in de stand kwam. Na ruim een half uur gaf Nick Buiter een voorzet die (onverwachts?) eindigde op de paal.

In de 2e helft werd er door beiden teams weer vol enthousiasme aan de wedstrijd begonnen. Doelman van der West redde op een schot van Niek Kuiper na een voorzet van Sander Hoeve. In de 54e minuut kwam een mislukt schot met een hoge curve voor het doel van Fit Boys. Vol overgave ging Sven Joosse het duel aan en kopte de 2-1 achter de doelman.

Maar opnieuw gaf de Louwdijk-Rooth formatie de voorsprong binnen no time weg. Een onnauwkeurige breedtepass werd opgeschept en opnieuw Kars Hilberts liet iedereen zijn hielen zien en schoot de 2-2 keurig binnen.

Een aantal wissels werd doorgevoerd aan Avereest kant en die brachten energie in het spel van de tricolores. In de 70e minuut kopte Kevin Buiter een voorzet keihard op de onderkant van de lat.

Vrijwel direct daarna dribbelde Niek Kuiper het strafschopgebied van de Fit Boys binnen en gaf op tijd af aan Jurgen Visscher. Jurgen rondde goed af: 3-2.

Iedereen verwachtte dat de gelijkmaker zo zou vallen, maar dat gebeurde gelukkig nu niet. Sven Joosse kreeg nog een goede kans maar opnieuw redde de doelman.

In de 80e minuut maakte de doelman zijn enige fout van deze middag. Een scherp indraaiende corner van Niek Kuiper werd door doelman van der West ongelukkig in eigen doel gewerkt: 4-2.

Hierna kwam Maarten Pol weer binnen de lijnen aan Avereest kant na maanden afwezigheid door een blessure. Fijn om Maarten weer te zien voetballen. Ook Dawit Baauw en Joost vd Bosch kwamen nog in het veld en de jongelingen lieten beide mooie voetballende acties zien.

Dawit werd in de 90e minuut binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd echter door Kevin Buiter op de lat geschoten. Dus de stand onderging geen verandering meer.

Zo eindigde deze, niet altijd even goede, maar wel vermakelijke wedstrijd in het voordeel van VV Avereest.

Zaterdag 28 mei reist VV Avereest af naar onze goede buren in Ommen. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Westbroek tegen FC Ommen.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Maarten Pol), René Koster, Sander Hoeve, Sven Joosse, Leyon Courtz (Nick Jonkman), Kevin Buiter, Niels Redder (Niek Kuiper),  Nick Oosterveen (Dawit Baauw) , Jurgen Visscher (Joost vd Bosch).

Klik HIER voor de foto’s.