VV Avereest wint ook de derby in Nieuwleusen!

Na het verlies thuis tegen SC Elim was het voor VV Avereest zaak om de winterstop met vertrouwen in te gaan. Dit werd geen gemakkelijke opgave gezien de uitwedstrijd in en tegen SV Nieuwleusen. Maar VVA wil zich tegen geen enkele tegenstander kansloos achten en gaat altijd met moed voor een resultaat. Met geweldig keeperswerk van Reinier Zwijns, een flink portie werklust, concentratie en wat geluk op het houtwerk leverde Avereest een teamprestatie: 0-2.

De binnenkomst bij Nieuwleusen was enthousiasmerend. Eerst in de gezellige, knusse maar betegelde kantine, daarna naar buiten om de nieuwe kantine en bijbehorende tribune te bewonderen. Het is allemaal nog niet af, maar de mensen van Nieuwleusen zijn vol goede moed dat het over een paar maanden allemaal ingedronken kan worden. Bewonderenswaardig is de wijze waarop het allemaal wordt gefinancierd. Alle respect voor het grote project, westerburen!

In de kou floot scheidsrechter Siertsema om 14:30 uur voor het begin van de wedstrijd. De thuisploeg nam het initiatief en zette direct aan om de openingstreffer te maken. Avereest kreeg de bal maar niet weg en verdedigde aanval na aanval slecht uit. Kevin Buiter werd direct op de bon geslingerd omdat hij de bal bij een overtreding twee meter meenam, even daarna reageerde de arbiter op het publiek door uitleg te geven over een vermeende handsbal. De normaal gesproken prima leidsman leek wat last te hebben van de gure temperaturen. Wouter Tabbers kreeg in de beginfase de grootste kans op de 1-0. Een inzet vanaf de linkerkant ging via Zwijns op de paal en stuiterde gelukkig weer in de handen van de doelman.

VVA kwam na het eerste kwartier iets beter in de wedstrijd. Jos Gruppen knokte zich een aantal malen langs zijn tegenstander aan de rechterkant en ook Wouter Nouwels liet zich gelden. Marcel Dijk won veel duels voorin en speelde een erg sterke eerste helft. De altijd loerende Niek Kuiper werd een paar keer diep gestuurd, wat maakte dat het spel zich ook wat meer op de helft van Nieuwleusen liet afspelen. Nieuwleusen probeerde het veelal met positiewisselingen voorin en daarna de lange bal, maar dit werd vaak in de kiem gesmoord door Wouter Nouwels en René Koster. Jeroen Dijk kreeg een dot van een kans na een piekfijne voorzet van Gruppen. Keeper Hoogenkamp bewoog echter goed mee met de inzet en kon zodoende keren. Nieuwleusen werd nog dreigend via de levensgevaarlijke Tom Vasse, maar hij had het vizier niet op scherp. Zwijns kon zijn schot pakken en had ook op een antwoord op een harde poeier van Ruben Brinkman. VVA had minder balbezit, maar bood genoeg tegenstand om er een leuke tweede helft van te maken. En dat gebeurde.

Trainer Lamberink bracht Dani Docter op linkshalf voor Remon Pielman, hij had het moeilijk naast Kevin Buiter op de CVM. Jeroen Dijk ging met Kevin centraal spelen. Dani werd een paar keer gezocht aan de linkerkant en kon zo in het wedstrijdritme komen. In de 56e minuut werd Docter wederom aangespeeld. Hij wilde naar binnen kappen, maar dit was toch echt onmogelijk. Totdat oranje-zwart aanvoerder Mark de Weerd uitgleed en Jeroen Dijk de bal mee kon nemen. Hij stak direct Jos Gruppen weg tussen drie verdedigers en zo ging Jos 1-op-1! Gruppen bleef koel, wachtte en schoof de bal rustig binnen, 0-1! Het werd het begin voor het offensief van Nieuwleusen, maar Avereest groepeerde zich en ging vol voor de overwinning. Wederom gesteund door veel uitpubliek uit Balkbrug en omstreken, geweldig!

Bernhard Binnendijk ging voorop in de strijd en werkte zich een slag in de rondte. In een duel om de bal blokte hij met links, rechts, links, nam de bal met zijn romp mee en kon er uiteindelijk een ingooi van maken. SV Nieuwleusen had wederom meer de bal, maar had moeite om Avereest echt kapot te spelen. Een schot op randje zestien kreeg doorgang tot het doel van Zwijns, maar spatte uiteen op de paal. Een andere inzet werd ook onschadelijk gemaakt door de Avereester goalie. René Koster bleef rustig achterin en werkte zoals gewoonlijk ontzettend veel weg. Jeroen Dijk zorgde er meerdere malen voor dat Avereest met bal kon omschakelen. De sprinters Docter en Kuiper bleven zo voor dreiging zorgen. Jos Gruppen kon rond de 70e minuut niet meer verder en werd vervangen door Erik Mostert.

De komst van de oudgediende bracht veel gevaar met zich mee. Dani Docter kreeg de bal in de loop en leek de verdediging van Nieuwleusen al te zijn ontsnapt. Toch gaf hij de bal af aan Mostert, die voor de keeper kwam. Ook Erik bleef koel en schoot binnen! Dhr. Siertsema leek de goal in eerste instantie goed te keuren, maar nam Avereest de goal toch af na overleg met de grensrechter. De 0-2 leek even later alsnog binnen te gaan. Docter was wederom los en gaf geweldig voor op Niek Kuiper, maar zijn volley ging dit keer naast. Hij had zijn kruid nog in Hollandscheveld liggen. Hierna kwam Nieuwleusen weer opzetten. Een corner werd op de lat gekopt en in de omsingeling erna ging de bal maar ternauwernood voorlangs. Nick Buiter was flink geraakt in het vijfmetergebied, maar het mocht allemaal door.

In de 85e kwam VVA eruit via Nick Buiter. De hardwerkende linksback had het verdedigend op orde en kon crossen richting Kuiper. Mark de Weerd was eerder bij de bal en speelde terug op zijn keeper. Erik Mostert had dit echter door en snoepte het speeltuig af van Hoogenkamp. De alweer -met alle respect- 38-jarige topschutter had een leeg doel voor zich en schoot dan ook binnen, 0-2! De ontlading was groot aan Avereester zijde, maar Nieuwleusen was nog niet klaar met deze wedstrijd. De handige Tom Vasse snelde zich langs Wouter Nouwels, maar hij trok flink aan de noodrem. Nouwels kreeg geel, de vrije trap zeilde in de handen van Zwijns. Even later pakte ook de met adrenaline volgelopen Binnendijk een gele prent. De in principe gestopte Job Lamberink kwam nog in de ploeg van de Tricolores voor de laatste minuten en hield samen met de rest het doel schoon. Siertsema floot af voor het einde van de wedstrijd en zo won Avereest ook de derby in Nieuwleusen!

Winterstop. Evaluerend staat VV Avereest er gewoonweg prima voor. Ondanks diverse blessures heeft de brede selectie zich niet van de wijs laten brengen. Het is elke week weer afwachten wat er om half vijf op de het scorebord staat, maar VVA laat zien dat het mee kan komen in deze Noordelijke 3e klasse D.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, N. Buiter; Gruppen (Mostert), K. Buiter, Pielman (Docter), J. Dijk; M. Dijk en Niek Kuiper (Lamberink).

Klik HIER voor de foto’s.