VV Avereest wint rommelig duel in Nijeveen.

Op een warme en soms klamme zaterdagmiddag in Nijeveen won VV Avereest na een 1-1 ruststand met 1-2 van SVN’69.

Na een enerverende en mooie doordeweekse wedstrijd tegen SV Nieuwleusen moest er zaterdag worden aangetreden tegen SVN’69 uit Nijeveen. SVN’69 maakt een moeilijk seizoen door. Men is nog in een felle strijd gewikkeld om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De tricolores spelen een prima seizoen en staan stevig in de middenmoot. De wedstrijd werd al om 13.30 uur gespeeld omdat er verschillende activiteiten waren in het actieve Drentse dorp en in de omgeving van het sportpark.

De scheidsrechter van dienst, de heer van Dijk gaf dus op tijd het signaal om de te beginnen. SVN’69 begon fanatiek aan de wedstrijd en bracht veel energie in de wedstrijd. Men liet zien ergens voor te spelen. Hoewel SVN wel meer balbezit had creëerde men niet veel echt uitgespeelde kansen. Na een goedlopende aanval kwam men in een 1 op 1 situatie met doelman Zwijns. De doelman van Avereest kwam, zoals wel vaker dit seizoen, als winnaar uit de strijd. In de 26e minuut werd een tackle door scheidsrechter van Dijk zodanig beoordeeld dat hij de bal op stip legde; Dit soort kansen kun je wel aan routinier Anton Bijker overlaten; 1-0. De Louwdijk-Rooth formatie van trainer Lamberink besefte dat er uit het beroemde ‘andere vaatje’ getapt moest worden. Men nam meer het initiatief en in de 35e minuut kwam een corner ongelukkig op de schouder van een SVN verdediger en dit maakte doelman Miedema kansloos: 1-1. Veel gebeurde er verder niet meer of het moeten de soms wat warrige beslissingen van scheidsrechter van Dijk zijn geweest.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Het speltempo lag niet erg hoog. De weersomstandigheden zullen daar ook zeker debet aan geweest zijn. Het spelaandeel was redelijk in evenwicht. In de 59e minuut een vrije trap voor SVN op de rand van  het strafschopgebied. De goed genomen vrije trap was een prooi voor doelman Zwijns.

Niet lang daarna pikte Jurgen Visscher de bal op bij de middenlijn en dribbelde snel richting het SVN doel. Op het juiste moment speelde hij Niek Kuiper aan en Niek rondde beheerst af: 1-2.

SVN probeerde het initiatief weer te pakken om zodoende een resultaat te behalen. Dit gaf echter wel meer ruimte voor de snelle Nick Oosterveen en Niek Kuiper. Na een vlotte aanval bereikte een voorzet van Nick net niet de inkomende Jurgen Visscher. Ook SVN kwam af en toe dreigend richting het Avereest doel.

In de 71e minuut schoot Jurgen Visscher een vrije trap op de kruising van paal en lat. Dit had een beter lot verdiend. Ook de voorwaartsen uit Nijeveen raakten nog een keer het aluminium. Een afgeslagen bal werd in één keer op de pantoffel genomen en spatte op de paal uiteen. Ook dit bracht geen verandering in de stand. Het laatste noemenswaardige wapenfeit was een vlotte SVN aanval door het midden van het veld. Ook nu kreeg doelman Zwijns nog een hand achter de bal en was het weer een prooi voor de (positief) grijpgrage handen van de doelman.

Scheidrechter van Dijk trok ruim blessuretijd bij en gaf deze middag soms onbegrijpelijke gele kaarten. De sfeer in de wedstrijd was daar in het geheel niet naar en dat is dan erg jammer. Ook trainer Lamberink werd vermanend toegesproken. De opmerkingen werden echter door een aantal toeschouwers gemaakt…..

Na ruim 90 minuten werd de wedstrijd naar de geschiedenisboeken gefloten en mochten de tricolores weer 3 punten bijschrijven.

Zaterdag 21 mei komen de Fit Boys uit Beilen naar sportpark de Balk. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt en we hopen dat de weersomstandigheden ook dan zodanig zijn dat veel toeschouwers dan de weg naar het sportpark weten te vinden.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter (Bart Koster), René Koster, Sander Hoeve, Nick Jonkman, Sven Joosse, Leyon Courtz (Ramon Katoele), Kevin Buiter (Niek Kuiper), Niels Redder,  Nick Oosterveen , Jurgen Visscher.