VV BRUCHTERVELD NEEMT DE PUNTEN MEE UIT BALKBRUG.

VV Avereest heeft vanmiddag de punten moeten laten aan Bruchterveld. Na een 0-0 ruststand zegevierde Bruchterveld na 90 minuten met 1-2.

Op voorhand was duidelijk dat er deze middag een belangrijke wedstrijd op het programma stond voor VV Avereest. Bruchterveld stond op de 4e plaats met 3 punten achterstand op de formatie van trainer Lamberink. De belangen waren duidelijk voor beide partijen. Voor Bruchterveld om aansluiting te houden en voor Avereest om een klein gaatje te slaan.

Hoewel de zon scheen en de temperatuurmeter boven 0 graden aangaf was de gevoelstemperatuur beduidend lager. Het hoofdveld in Balkbrug was behoorlijk bevroren en dus werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Om 15.00 uur gaf scheidsrechter Wolterink het sein om de wedstrijd te beginnen. Avereest nam direct het initiatief en na 2 minuten speelde Jurgen Visscher zichzelf vrij en schoot de bal hard in de korte hoek. Doelman Huisjes keerde de bal met zijn voet en een corner was het resultaat. De eerste 25 minuten speelden zich voornamelijk af op de helft van Bruchterveld en waren enkele kleine kansjes voor o.a. Niek Kuiper, Jeroen Dijk en Jurgen Visscher het gevolg. Ook was zichtbaar dat Avereest wel (terecht) respect had voor de tricolores uit Bruchterveld. Een prima uitgebalanceerd team. De achterhoede van Avereest moest beducht zijn voor de uitvallen en de gevaarlijke spitsen van Bruchterveld. Het duurde tot de 30e minuut voordat doelman Zwijns echt handelend moest optreden en hij deed dat bekwaam. De wedstrijd was het laatste kwartier van de 1e helft in evenwicht. Een tweetal momenten zijn wel noemenswaardig. Niek Kuiper kwam vanaf de rechtervleugel naar binnen en zijn voortzetting hield het midden tussen een schot en een voorzet en verdween rakelings voor het doel langs. Vlak voor rust werd Jurgen Visscher weggestuurd door Yorick Bonen. Hij passeerde doelman Huisjes en werd vervolgens teruggefloten…. voor vermeend buitenspel…….

In de rust gaf Trainer Lamberink nog een aantal aanwijzingen, maar gewoon doorgaan op dezelfde (voetbal) voet was de belangrijkste boodschap. Blijkbaar had ook trainer Keuken van Bruchterveld zijn manschappen wat tips meegegeven want Bruchterveld kwam wel fanatieker uit de startblokken dan de mannen van Avereest. Zonder direct grote kansen te creëren  had men wel meer balbezit dan in de 1e helft. Vooral de ingevallen Rob Meijerink was een plaaggeest voor de achterhoede van Avereest. In de 65e minuut werd Jurgen Visscher weggestuurd en in één beweging passeerde hij de laatste man van Bruchterveld. Hij passeerde ook doelman Huisjes! Hij kwam echter iets schuin voor het doel uit en zijn inzet werd door de attent meegelopen Nick Ros van de doellijn gehaald. Na deze gemiste kans op de openingstreffer nam Bruchterveld meer het initiatief. Een corner werd hard op de lat gekopt boven doelman Zwijns. Avereest was gewaarschuwd. In de 70e minuut leek Avereest een doeltrap te krijgen. Scheidsrechter Wolterink was echter van mening dat het een hoekschop was voor Bruchterveld. Uit de corner en na een korte scrimmage schoot de mee opgekomen aanvoerder Koen Otten de bal snoeihard in de kruising: 0-1. Avereest was even aangeslagen. Men probeerde het initiatief weer over te nemen, maar hier gaf Bruchterveld niet echt de gelegenheid voor. Het moet gezegd: Avereest bleef de voetballende oplossingen zoeken en de spelers werkten hard voor elkaar. Bruchterveld beschikt echter over een ervaren en gedegen team. Echt onder druk kwam men niet. In de 85e minuut werd de bal scherp voorgegeven en de bal werd binnengetikt door Johan Alberts: 0-2.

Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Avereest herpakte zich nog eenmaal en Leyon Courtz passeerde op de rechterkant twee tegenstanders. Zijn uitstekende voorzet werd prima verlengd door Yorick Bonen en doelman Huisjes was kansloos: 1-2. Avereest rook dat er misschien een puntje in zou zitten en trok nogmaals ten aanval. In de laatste minuut kreeg Avereest nog een corner. De kopbal van Jurgen Visscher mistte echter kracht en richting en verdween naast het doel. Na ruim 90 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Wolterink het welletjes en konden de handen omhoog aan Bruchterveld kant. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht geweest. Maar in voetbalwedstrijden werkt het niet altijd zo. Voor het publiek was het ondanks de kou een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken met twee teams die beiden wilden voetballen.

Door deze overwinning staan Avereest, Bruchterveld en DKB gezamenlijk op de 2e plaats achter het ongenaakbare PH Almelo. De drie teams hebben allemaal 25 punten. In de wetenschap dat de drie ploegen elkaar allemaal nog een keer gaan ontmoeten, is een leuke ontknoping van de competitie (voor de 2e plek) bijna gegarandeerd.

Voor Avereest is het belangrijk om niet bij de beroemde pakken te gaan neerzitten en daar is ook geen enkele aanleiding voor. Vooral de 1e helft werd er prima gespeeld. En zoals een toeschouwer terecht opmerkte: ‘de slag is verloren, maar de oorlog zeker niet’.

Als de weersomstandigheden het toelaten (en die lijken niet heel gunstig..), dan speelt de Louwdijk-Rooth formatie volgende week de uitwedstrijd tegen Rijssen Vooruit. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Avereest. De kans op een afgelasting is, gezien de verwachtte weersomstandigheden, reëel omdat men bij Rijssen Vooruit niet beschikt over kunstgras. We wachten het rustig af.

Opstelling VV Avereest:

Reinier Zwijns, Bart Koster (Nick Buiter), Bernhard Binnendijk (Kevin Buiter), Remon Pielman, Dani Docter, Leyon Courtz, René Koster, Niek Kuiper (Jos Gruppen), Jeroen Dijk, Yorick Bonen, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.