Jong VVA 1 deelt punten.

Op zaterdag 26 oktober 2019 speelde Avereest tegen SC Lutten. Op voorhand een moeilijke uitwedstrijd gezien de statistieken in de eerdere edities.

Doelstelling vandaag was duidelijk een tegenreactie geven, na de slechte wedstrijd van vorige week. Want vorige week werd er niet uitgestraald dat we bezig waren voor een overwinning.

Avereest begon wijfelend en oogde in veel situaties onzeker. Met name in situaties waarin het niet nodig was om de bal weg te roeien gebeurde dat wel. De verdediging van SC Lutten werd daardoor weinig in de problemen gebracht, jammer want daar lagen vanaf het eerste bedrijf wel de mogelijkheden. SC Lutten had het betere van het spel aan de bal in de beginfase en werden met name door ballen in te brengen vanaf de zijkant het meest gevaarlijk. De achterhoede van Avereest inclusief de keeper, speelde een sterke wedstrijd. Ondanks dat de verdediging nauwelijks tijd had om goed te staan, door het snelle balverlies, stonden ze sterk in de organisatie. Naarmate de eerste helft vordere kwam Avereest vaker op de helft van de tegenstander en dat resulteerde tot enkele mogelijkheden tot een kans en een open schiet kans voor Sven Joosse. Deze pogingen werden niet gevaarlijk.

In de rust werd duidelijk gedeeld dat er meer inzat. Avereest speelde tot aan de rust matig en een goed Avereest maakte kans op een overwinning. Meer druk op de verdediging van SC Lutten bij een afgeslagen lange bal en betere keuzes aan de bal in de omschakeling moesten leiden tot een dominanter Avereest.

De tweede helft resulteerde gelijk in een kans voor Avereest, na een goede aanval over de rechter kant. Naar 5 minuten kantelde de wedstrijd wederom naar SC Lutten, die tot aan de 75e minuut aan de bal het meest op de helft van Avereest bezig waren. Een opkomende rechtsback en aantal voorzetten was hierbij het gevaarlijkste. Een goede kans ontstond hierbij ook voor SC Lutten, een vrij schietkans in de zestien belandde in de handen van de keeper. Het was duidelijk dat het grootste gedeelte van de 2e helft, SC Lutten het meeste kans maakte op een doelpunt. Avereest had zeker mogelijkheden in de omschakeling, maar hiervoor was het aan de bal gewoon niet voldoende. Vanaf de 80e minuut was het echter Avereest die het meeste kant maakte op een doelpunt, met de grootste kans voor Arjen Dunnink. De poging werd geblokt door de tegenstander, waar velen dachten met de hand, beoordeelde de scheidsrechter dit als handen aan het lichaam. Dus helaas ook geen penal voor Avereest. Andere mogelijkheden tot een kans, waarbij in deze een kans is om 1 op 1 tegenover de keeper te komen, werden verkeerd ingespeeld of naar de verkeerde speler. Dit leverde in de counter niks op. De wedstrijd resulteerde in een 0-0, waarbij Avereest tevreden mee kan zijn. Mooi feitje is dat vier spelers die overgekomen zijn van de jeugd aan de aftrap stonden. De man van de wedstrijd was Sander Hoeve, die met ingrepen en rust in de manier van uitverdedigen, ijzersterk was. Daarnaast is het mooi om te zien dat de onderlinge concurrentie sterk is gezien de wisselingen en het opvangen van blessures en schorsingen.

Opstelling Avereest

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Sander Hoeve, Bernhard Binnendijk, Maarten Pol, Ramon Katoele(70e minuut Dani Docter), Kevin Buiter, Niels Redder (60e min Leyon COurtz), Arjen Dunnink, Jurgen Visscher, Sven Joosse (45e minuut Niek Kuiper)