Avereest boekt verdiende overwinning op SVBO

Bijna direct na de aftrap stond VVA al tegen een achterstand aan te kijken. SVBO kwam flitsend uit de startblokken en scoorde de 0-1. Gelukkig voor Avereest was dit de laatste keer dat keeper Bunk moest vissen. VVA creëerde zoals vaak genoeg kansen en trof drie keer het net.Na luttele seconden voetballen kwam Avereest twee keer in gevaar. Een schot van net buiten de 16 werd half gekraakt en belandde op de onderkant van de lat. Bunk stond er bij en keek er naar, net zoals de rest van de VVA verdediging. Robert Veringa was namens SVBO wel scherp en schoot fluks de 0-1 in de touwen. Eén voordeel: voor Avereest kon het in ieder geval alleen maar beter. Toch bleef eerst nog SVBO de bovenliggende partij. De geel-zwarten uit Emmen hebben een aantal grote en sterke spelers, tel felheid daarbij op en het winnen van veel duels was het resultaat. Dit loonde voor hen tot het overwicht in het begin van de wedstrijd. Pas na 20 minuten spelen begon Avereest van zich af te bijten en schakelde een tandje bij. Erik Wencker kreeg een bal in de diepte, welke hij over de uitkomende keeper heen wipte. SVBO had echter nog twee verdedigers die op tijd in het lege doel waren om het gevaar weg te werken. Niet veel later was het Wencker die de voorzet gaf. Vanaf links stelde hij Jurgen Visscher in kansrijke positie. Visscher wist de bal hard tegendraads de hoek in te koppen. De goalie uit Emmen dook de hoek in, raakte de bal nog, maar tevergeefs. De bal lag in het net en Avereest kwam op 1-1. Kort hierna stond Nick Jonkman oog in oog met keeper Mark Bruinewoud, maar hij miste overtuiging. Aan de andere kant zag Dirk Bunk de bal naast zijn doel vliegen na een mooie actie van SVBO. Vervolgens had Kevin Buiter een fraaie doelpoging. Zijn schot ging via de vingertoppen van Bruinewoud en de paal naast. Jeroen Dijk had een schotkans, maar zijn schot werd gekraakt. De bal die toen bij Kevin Buiter viel, werd ook nu naast het doel gewerkt door Buiter. Ook Nick Jonkman had een schot dat geen doel trof en zo zochten de twee teams met een gelijke stand de kleedkamers op.
Vlak na rust stevende Jeroen Dijk af op het vijandelijke doel richting de 2-1, maar hij werd door de verdediger in zijn nek op zijn hakken gelopen en gevloerd. Scheidsrechter Hiemstra floot en wees naar de elf-meter stip. Het was Erik Wencker die deze taak op zich nam en faalde niet. Zonder twijfel schoot hij strak de 2-1 in de touwen. Binnen de twintig minuten die hierop volgden creëerde Avereest drie grote kansen waarmee het de wedstrijd in het slot moest gooien. Marcel Dijk gaf een diepe steekbal op Jurgen Visscher en laatstgenoemde legde de bal bij de tweede paal panklaar voor Jeroen Dijk. Na deze mooie en snelle aanval ging het schot van Jeroen voorlangs. Vervolgens was het zijn broer Marcel, die op aangeven van Nick Jonkman, niet de nekslag uitdeelde. Marcel Dijk torende boven zijn mandekker uit, maar schampte de bal naast het doel. Ook Niek Kuiper liet na de 3-1 te scoren. Hij was net ingevallen en werd meteen diep gestuurd. In het duel dat volgde, één op één met Bruinewoud, was laatstgenoemde de baas. De rebound werd door Erik Wencker hard langs de kruising gejaagd. Het leek er op dat de aloude voetbalwet in werking ging treden, als je zelf de kansen niet maakt…. Een kwartier voor tijd kregen de geel-zwarte gasten een vrije trap op een aantrekkelijke positie. Vanaf een meter of 17 belandde de bal op de paal. Bunk stond erbij en keek ernaar. Gelukkig voor Avereest viel de dan onverdiende gelijkmaker niet. Zes minuten later haalde VVA de trekker wel over en leken de drie punten in de tas. Een verdediger van SBVO speelde te kort terug op Bruinewoud en de bal werd onderschept door Erik Wencker. Wencker omspeelde Bruinewoud en legde de 3-1 in het doel. De marge was twee en de winnaar van deze middag leek duidelijk. Een minuut later voorkwam Bruinewoud de 4-1 op een schot in de korte hoek van Niek Kuiper. Vlak hierna was Niek weer dreigend. Hij koerste af op Bruinewoud, maar Kuiper werd licht gehinderd door een verdediger in zijn rug. Niek ging neer, maar kreeg van Hiemstra geen vrije trap of penalty. Als laatste wapenfeit had Avereest een veelbelovende counter maar verspeelde deze slordig. VVA had zeker meer dan drie doelpunten kunnen maken, maar het was genoeg voor de tweede winst van het nieuwe seizoen. Met zes punten neemt Avereest nu de vijfde plek van de ranglijst in.

Volgende week speelt Avereest om half drie in Nieuw-Weerdinge tegen NWVV. Dit team bezet de één-na laatste positie van de ranglijst met één punt. Nieuw Weerdinge ligt tussen Emmen en Stadskanaal, wederom een flink eind weg en wederom een onbekende tegenstander voor VVA.

Opstelling Avereest: Dirk Bunk, Remon Pielman, Bernhard Binnendijk, René Koster, Wouter Nouwels, Kevin Buiter, Marcel Dijk, Jeroen Dijk (’60 Sander Buijs) , Nick Jonkman (’72 Niek Kuiper), Jurgen Visscher en Erik Wencker.

Klik HIER voor de foto’s