VVA 3 haalt ‘slechts’ 1 punt bij HHC 10

Op zaterdag 19 november stond de uitwedstrijd van VVA 3 tegen het 10e van HHC gepland. Voor het eerst dit jaar hadden we geen 36 wissels, maar met de net weer fit wordende Piellie erbij, gingen we met 15 man richting de hoofdstad van onze gemeente. Daar aangekomen bleek, tot onze schrik, dat de volle parkeerplaats en het hoofdveld niet voor ons bedoelt waren, maar voor hun 1e team. Dit vonden we erg vreemd en jammer, maar we moesten het er maar mee doen. The Fat one had de volgende opstelling op een bierviltje gekrabbeld:
Goal: Oublie
Verdediging: Terror, Bollema, Pavement en Ecke
Middenveld: Kale Pirlo, Bonemans, Pinkel en Epke
Aanval: SpiekerJozuf en Koksie
Bank: Blubs, Mengsmeer, Baard, Piellie en Boxje.

The Fat one had voor de wedstrijd het strijdplan uitgelegd, met allemaal slimme, tactische snufjes daarin, maar op het veld kwam dat toch iets minder tot zijn recht. Er werd veel balverlies over en weer geleden, waardoor het niveau van de 6e klasse, waarin we spelen, goed tot zijn recht kwam. Door het vele balverlies kwamen er ook veel kansen  voor beide teams.

In de ongeveer 20e minuut kreeg de Hardenbergse goalie een terugspeelbal. Doordat hij die te gehaast wilde wegpoeieren, raakte hij hem niet lekker en schoot de bal in de voeten van een van zijn verdedigers. Die was daar niet helemaal op berekend, en dat werd opgemerkt door Kale Pirlo, die hem de bal ontfrutselde en richting het doel liep. Net toen hij de laatste verdediger voorbij wilde spelen en op doel zou gaan schieten, hoorde hij Bonemans al schreeuwend aankomen. Hij gaf de bal een klein tikje, precies in de loop van onze dikste speler uit Ommen, die er handig 0-1 van maakte. Één minuut later speelde Epke de bal in de voeten van een Hardenberger, die hun spits bediende, wat resulteerde in de 1-1

Enkele minuten later kreeg HHC 10 haar 40e corner, en we weten nog steeds niet wie die kleine, grijze man moest bewaken, maar die kon ongehinderd de 2-1 binnenkoppen. Niet lang daarna schoot Pinkel maar weer eens van een meter of 20 op de lat, en kon Kale Pirlo de terugkaatsende bal oppikken, en schoot deze beheerst tussen de palen.

In de tweede helft zouden we nog meer druk gaan zetten, om zo wat meer kansen te creëeren, maar HHC 10 had nóg een speler uit een hoger elftal gebracht, en die werd goed gebruikt. Dus in plaats van kansen creëren, liepen we meer achteruit dan vooruit. Gelukkig stond keeper Oublie zijn mannetje, en werd hij af en toe ook goed geholpen door een oplettende Pavement.

Blubs en Piellie kwamen voor SpiekerJozuf en Bollema (die gelijk de vlag van Mengsmeer afpakte). Die zelfde Mengsmeer kwam er in voor Terror, en Epke maakte plaats voor Baard. Boxje bleef de hele wedstrijd op de bank.

Ondanks hun middenvelder met rugnummer 3, die niet vies was van een tikje of een schopje uit te delen, bleef de wedstrijd kaartloos.

In een van de laatste minuten kregen de Hardenbergers nog een grote kans. De spits, die naar verluidt normaal gesproken  in hun 3e elftal speelde, kwam een op een tegenover onze Schotse doelman. Die wist met een uitstekende redding de bal uit zijn doel te houden. Hij kuste het Ajax logo op zijn arm en juichte luid.

Cijfers:
Oublie 7 Bleef heel lang in de kantine van HHC en heeft daar om overschrijvingspapieren gevraagd.
Terror: 7.5 De onderhoudsmensen hebben dankzij zijn geploeg weer voor 3 weken werk
Bollema: 5 had geen makkelijke taak, maar was gewoon niet zijn dag
Pavement: 7.5 Keepte goed maar mag wel eens een ander nummer van Jovink aanvragen
Ecke: 6 Heeft wel 8 keer op doel geschoten. Voortaan gewoon weer een voorzet aub
Mengsmeer: 3.5 was te laat
Piellie: 6.5 deed hij best netjes na 4 jaar niet gevoetbald te hebben
Epke: 5 al zijn passjes over 3 meter gingen fout en dat waren er best veel
Pinkel: 6.5 heeft veel km gemaakt en de 2-2 ingeleid
Bonemans: 6.5 deed ook nog een mooi hakje langs de zijlijn alleen de 2e keer ging dat fout
Kale Pirlo: 7 doelpunt en assist en geen kramp na 90 min!
Baard: 6 voorzet moet lager
SpiekerJozuf: 6 liep vaak op de plek van Epke, waardoor die de kluts kwijtraakte
Allan: 6.5 hard gewerkt helaas niet kunnen scoren
Blubs: 6 vond het veel te gezellig op de bank