VVA 3 is weer los

Dames en heren, we zijn er weer. Na dik drie maanden rust, kunt u vanaf nu eindelijk weer genieten van de avonturen van ons aller derde. Na een heerlijke voorbereiding waarin we weer op glorieuze wijze door zijn in de beker, moesten we afgelopen zaterdag op Sportpark de Balk aantreden voor onze eerste competitiewedstrijd. ASC 8 kwam op bezoek.

We beginnen even met het samenvatten van de transferperiode. DGL had een aardig transferbudget van het bestuur gekregen om te gaan investeren in het vlaggenschip van VV Avereest. Prioriteit nummer 1 was natuurlijk het lozen van Piele, half playboymodel, half gelreclame. Logische overstap was die naar het tweede elftal.

Daar is Frans, half mens, half voet, tegenwoordig de trainer. Die had natuurlijk helemaal geen zin in Piele, maar na de onderhandelingen kwam het er op neer dat DGL 9.995 euro, Dildo en Spieker zou betalen als Frans Piele zou overnemen. Frans zou dan een kleine concessie doen door Soumaila naar 3 over te hevelen. Hierdoor had DGL nog maar 5 euro over om een speler te kopen. Dat is uiteindelijk Frank Louwdijk geworden. Deze goedlachse pizzabezorger had vorig seizoen al beloofd om te komen voetballen, maar heeft nu eindelijk daad bij woord gevoegd. Zijn bijnaam is bij deze Luigi (fonetisch uitgesproken: Loe-ie-dsjie. Of te wel de vrolijke groen geklede vriend van Mario).

Nu Piele opgesodemieterd is, hebben we natuurlijk een vacature vrij voor de mooiboy van het team. Ecke ging hier vol voor. Nadat er voor de gein gezegd werd dat hij er goed uit zag, nam de knul dit zeer serieus op. Hij vertelde vol trots dat hij nieuwe wax had. En wat voor wax! 18 euro per potje! En daarbij dat hij ook speciale shampoo had. Niet zomaar shampoo. Het is namelijk geen shampoo uit een fles maar het is een zeepje. Dat zeepje moet je eerst een aantal minuten in je handen wrijven, alvorens je het in je haar doet. Nou het had effect hoor. Toch is Ecke niet de nieuwe mooiboy, dat is KP geworden. Zijn haar zat zo strak in de plooi dat zelfs de regen er geen grip op kreeg. Dat hij ook nog eens een lekker luchtje op had gedaan voor de jongens, trok de jury volledig over de lijn.

Sinds kort hebben we er ook nog een Georgiër bij: Shotta. Hij traint vaak mee, maar blijft waarschijnlijk niet in Nederland. Hij had uiteraard niet goed door dat het een wedstrijddag was en hij eigenlijk niet mee mocht doen, maar na een telefoontje richting de bobo’s van de KNVB was er toch geregeld dat de knul eenmalig de Tricolores aan mocht doen.

Zodoende begonnen we zaterdag met de volgende selectie: Oubel, weer een zomer aan kilo’s zwaarder, op goal. Ecke rechtsback, Mengsmeer linksback, Daanvoerder (C) en Bonemans centraal achterin. Kale Pirlo rechtshalf, Skippie linkshalf en Bert en Pinkel centraal. Voorin Strik Veters en Soumaila. Op de bank huisden KP, #, Luigi en Shotta.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Toch kreeg VVA de grootste kansen. Skip jaste op de vijf meter een bal op schitterende wijze huizenhoog over en Kale Pirlo schoot nog een keer knap op de bovenkant van de lat. In de rust was het devies om te zorgen dat er iets beter gekanteld moest worden op het middenveld bij tegenaanvallen en dat het allemaal iets sneller van links naar rechts en andersom moest. Duidelijk taal dus.

Dit resulteerde dan ook in een aantal vrije trappen rond de zestien. Waar Pinkel eerst nog een keer in de muur gefaald had, pegelde onze Ti Ta Theo Jansen hem rond de 60e minuut toch keurig achter de veldspeler die in de goal geposteerd was. Niet gek veel later kwam de bal aan de rechterkant in de zestien uit bij Soumaila. Waar menig speler van het derde hem in die situatie blind over had geknald, bleef onze goedlachse tropische verrassing ijzig koel, nam hij de bal aan, kapte hij nog een keer en schoot hij hem beheerst binnen.

Niks aan het handje en de vier jongens die wissel stonden waren uiteindelijk ook al binnen de lijnen. Blubsie zei nog: dit geven we nooit meer weg.

Niet veel later werd het dan toch weer spannend. Oublie verkeek zich op een schot van afstand die zo de rechterhoek inwaaide. Zijn moeder kwam toevallig een keer kijken en dat maakte hem blijkbaar toch wat zenuwachtig. Zij houdt het nu gewoon weer bij tennis kijken, want dit leek ook nergens op. Door die goal werd het toch nog een dikke vijf minuten chaos, maar we sleepten de 2-1 overwinning uit het vuur.

Duidelijk is wel dat KP een gigantische talenknobbel heeft. Shotta spreekt namelijk geen woord Nederlands, gebrekkig Engels en het liefst Frans. Dat laatste is bij niemand van 3 een optie, dus dan wordt het vaak Engels. Waar DGL Shotta eerst al vertelde hij mocht voetballen omdat de scheids het voor 1 keer through the vingers zag, probeerde KP de Georgiër te coachen door te roepen dat er een speler in z’n back zat. ‘Hij zit in je back, in je back!!!’

Al met al een lekker potje en aangezien VVA tijdens de eerste Super Saturday direct 10 punten binnen harkte was de sfeer weer opperbest in de Thuishaven. Volgende week moeten we uit naar Kloosterhaar waar we vorig seizoen nog ontiegelijk genaaid werden toen ze vier spelers van het eerste opstelden. We gaan kijken hoe het er nu aan toe zal gaan.

De cijfers.

Oublie             7          Pakte een aantal prima ballen, maar werd zenuwachtig door de aanwezigheid van zijn moeder
Ecke                8          Onze rechtsback heeft besloten om beslissender te worden. Er moet meer gescoord worden en er moeten assists op zijn conto komen. Met 34 schoten en 32 voorzetten, zeer betrokken bij de aanval.
Mengsmeer     3          Daar issie weer, de eerste 3 van het seizoen!
Daanvoerder   8          Heeft zijn blessureleed achter zich gelaten. Voetbalt weer alsof hij al jaren aanvoerder van het team is.
Bonemans       8          Zat overal tussen waar hij tussen moest zitten
Kale Pirlo        8          Ondanks een trainingsachterstand, prima gebald
Skippie            8          Ti Ta Tovernaart er weer wat aan af
Pinkel              8          Prima vrije trap en lekker gelopen
Bert                 8          Was vandaag koning opendraaien
Strik                8          Rennend weer levensgevaarlijk
Soumaila         8          Koelbloedig en de rust zelve
KP                  8          ‘Als jij zegt dat ik op goal moet schieten dan doe ik dat toch’
Shotta              8          Kan zeker een potje voetballen
Luigi               8          Kan zeker niet koppen
#                      8          Begint tegenwoordig vaak als rechtshalf, maar staat dan binnen 30 seconden