VVA 3 officieus winterkampioen

Tijdens het schrijven van dit verslag zitten Kale Pirlo en DGL in de auto richting Neef Willem en Neef Tom. Luid tuuterend en met een VVA-vlag uit het raam ook al is het -8 graden buiten. Das Dritten won zaterdag namelijk met maar liefst 6-2 van Olympia 7 en daardoor zijn we officieus winterkampioen!

Ondanks de achterlijke kou, hadden we gewoon weer zestien man op papier staan. We verzamelden  in onze nieuwe Thuishaven en het was rustig. Geen enkel ander elftal hoefde te voetballen. Dit betekende dat we eindelijk eens in een fatsoenlijke kleedkamer konden omkleden. Waarom wij als vlaggenschip van de vereniging altijd in die gehalveerde kleedkamer 7 worden gedrukt is ons onduidelijk. Het lijkt ons beter dat een ander team daar heen gaat, omdat het toch duidelijk is wie de vereniging weer op de kaart zet.

Want dat hebben we weer gedaan vandaag met de volgende basis-elf: Oubel op de goal. Onze keeper was gelukkig weer herstelt van een ernstige enkelblessure. Van links naar rechts achterin: Zwaailamp, Daanvoerder,Hauptsturmfuhrer en Japie. Op de midden, Skippie, Mini-Katoekan, Puddy en Ecke. Voorin Kocksie en Sven.

We begonnen lekker. DGL en Eltoy hadden aangegeven dat we vanwege de kou lekker warm moesten worden en dus gelijk druk moesten zetten. Dat resulteerde als snel in de 1-0. Puddy werd aangespeeld en hij draaide handig naar links, waar hij Sven weg stak. Nou, dan weet je het wel: die hangt sowieso!

Toch kregen we al snel de 1-1 tegen. Uit natuurlijk balverlies, schakelde Olympia snel, gooide de bal achter onze op lijn staande verdediging en de spits scoorde. Niet veel later kregen we zelfs nog een strafschop tegen. Gelukkig hebben wij Oubel op de goal. Want weer ging hij er niet in. Olympia had een soort van Jack Grealish die zichzelf wel redelijk goed achtte. Toch keek onze keeper zijn inzet gewoon op de buitenkant paal.

Vlak daarna kregen wij ook een strafschop nadat Kocksie in een duel in de zestien in de rug werd gedrukt. Puddy ging achter de bal staan. Hij schoot gelukkig hard genoeg, want de keeper zat er nog vlakbij, maar de 2-1 was een feit.

In de rust gaven DGL en Eltoy aan dat het prima ging. Toch moest er wel even opgepast worden voor de dode spelmomenten van Olympia die al meermaals gevaarlijk waren gebleken. Mini-Katoekan ging er samen met Kocksie en een zwaar bloedende Skippie vanaf. De Tovenaar had iemand neergeschopt, maar was daar zelf het grootste slachtoffer van. Bert, Buurman en Kale Pirlo kwamen erin.

Het ging gelijk lopen. Kans op kans werd gecreëerd en een goal kon dan ook niet lang uit blijven. Onze Sven, zoon van de secretaris, scoorde beheerst. Vervolgens kreeg Puddy kramp en na een laatste alles of niets actie ging het vuur in de vuurtoren ook uit. Dogger en Katoekan kwamen er in en die eerste scoorde prompt. Buurman zette goed door op hun laatste man en snoepte hem de bal af. Net zo onzelfzuchtig als zijn vader is, gaf hij de bal keurig af aan Dogger die de 4-1 binnenschoof.

Daarna volgde een heuse tikkie-taka goal. Buurman speelde Kale Pirlo in op de zestien in. Die controleerde de bal net niet goed, maar legde hem daardoor wel panklaar voor Sven die zijn hattrick complementeerde. Kale Pirlo zat vlak daarvoor en daarna er niet niet lekker in. Hij peerde een mooi teruggelegde bal bijna vanaf het kunstgras de Diamanthal in. Zijn tweede dikke kans kreeg hij wederom panklaar op de zestien en hij kreeg net als Mbappe tegen Polen zoveel tijd dat het alleen maar goed kon gaan. Toch schoot hij hem onberispelijk over in plaats van onberispelijk in.

Bij zwaailamp was het licht op dat moment weer aangegaan. Japie had namelijk ineens kramp. De snelheidsduivel op rechts was weer van actie op actie doorgeklapt en het schoot hem erin claimde hij. Wij denken dat het aan de gel lag. In de rust had de zoon van Gerlof namelijk aangegeven dat hij gel nodig had, omdat zn haartjes in zn oogjes zaten. Ecke had zoals altijd de complete make-up tafel van Marrit mee en die gaf hem wat eucalyptus extract balzakverwarming voor in zijn haar. Het werkte blijkbaar niet, want de kuiten zaten vol.

Het slotakkoord was voor Buurman die wél vanaf de zestien een afgeslagen bal hard met de binnenkant in de goal schoot. Olympia had nog ergens de 6-2 gescoord, maar dat was voor de statistieken.

Door deze overwinning zijn we nu officieus winterkampioen en dat gaan we zeker nog een weekend of vier vieren! Net als dat onze supporters langs de zijlijn al aan het doen waren. Top dat jullie er waren!

Klik HIER voor de foto’s.