VVA 3 op koers naar de tweede plek

Op zaterdag de zestiende van april, was de derby SCD 4 – VVA 3 geplant. Volgens de ranglijst een makkelijke uitwedstrijd voor ons, maar tegen Dedemsvaart is het natuurlijk altijd een wedstrijd op zich.

Met een slappe smoes over de veldbezetting van Dedemsvaart, vroegen zij ons of het een probleem was dat de wedstrijd een half uurtje later gespeeld kon worden. De werkelijke reden was dat ze te weinig spelers hadden. Hun derde elftal was pas rond drie uur klaar, en zeven man gingen door naar het vierde. Als ze dit gewoon gevraagd hadden waren we ook wel akkoord gegaan, zelfs als hun hele eerste mee zou doen. Kom maar op!

The Fat One had de volgende opstelling gemaakt:
In de goal stond Oublie
Verdediging: Koksie, Bollema, Bonemans en Mengsmeer
Middenveld: SpiekerJozef, De Beer, Eltoy en Epke
Spitsen: Blub en Trekpik
Op de bank zaten #, Kale Pirlo, Denize en Terror (aan de vlag omdat hij met 2-0 (!) rock paper scissor verloren had van Kale Pirlo)

Avereest begon veel beter dan Dedemsvaart. Er stond een flinke wind die het voor beide partijen een behoorlijk stukje lastiger maakte. Na een kwartier kwam SCD heel even op de helft van Avereest maar Bollema en Bonemans stuurde ze direct weer terug. Blub, die vanwege zijn enorme lengte, de corners nam, had er al een paar mooi in de zestien gelegd, toen hij er weer een mocht nemen. Hij schopte het leer pan klaar op de kop van de Beer die richting de goal kopte. De keeper wilde hem er nog uit slaan maar de Beer gromde een keer flink en de keeper koos eieren voor zijn geld, 0-1. (of de keeper de eieren later nog heeft opgegeten is onbekend)

In de tweede helft kwam Kale Pirlo er in voor Epke, die dat zeer betreurde omdat zijn ouders net kwamen kijken. Er waren minder kansen dan in de eerste helft. Dit is niet helemaal juist, Avereest creëerde wel kansen, maar hun grensrechter vlagde alles af. Ik kan hem niet anders dan een enorme valsspeler noemen. # kwam er in voor Eltoy en later Denize voor Trekpik en Epke mocht ook nog even zijn ouders laten zien hoe hard hij kan rennen. Blub, die een uitstekende pot speelde, maakte graag plaats voor hem.

SpiekerJozef had de hele wedstrijd nog geen duel verloren. Af en toe moesten de benen van de SCD-ers het bekopen met wat schoppen, maar verliezen deed hij niet. Toen hij weer eens de bal afpakte van een Dedemsvaarder, ging hij richting de goal. Onderweg sneuvelde iedereen die hem probeerde te tackelen. Vlak voor de goal kon de keeper net wat eerder bij de bal komen, en roste deze over de zijlijn.  De twaalfde man van SCD, in dit geval de grensrechter, vlagde pontificaal de verkeerde kant op. Omdat scheidsrechter Joop het niet gezien had, kwam hij er nog mee weg ook.

Het laatste kwartier was nog een beetje billenknijpen voor Avereest maar er werd niet meer gescoord. De eindstand bleef dus 0-1 en de drie punten gingen mee naar kleedkamer 7 aka De Thuishaven.

Oublie: 8,5 Had niet veel te doen maar hield wel de nul
Koksie: 8 Altijd hard werken en heeft maar 1 kans gemist
Bollema: 8.8 Kreeg nog een knietje in zijn bamischijf maar moest niet huilen
Bonemans: 9 Heer en meester achterin. Zorgde voor rust in het spel
Mengsmeer: 3 Reed die morgen zo hard langs Meppel dat hij zijn rijbewijs kwijt is geraakt
Terror: 8 Viel goed in en maakt goeie slidings
Epke: 8 Heeft weinig indruk op zijn ouders kunnen maken
De Beer: 8,5 Won z’n duels en scoorde weer eens
Eltoy: 8,5 Speelde alsof hij nooit weg is geweest
SpiekerJozef: 9 MVP Hoewel hijzelf dacht dat dat Michael van Persie betekende
#: 8 Viel goed in alleen wilde de bal niet aan Kale Pirlo geven
Kale Pirlo: 7 Moet de avond ervoor toch maar eens meer drinken om uit te blinken. Haha dat rijmt
Blub: 8,5 Speelde zijn beste pot van het seizoen en had goeie corners.
Trekpik: 8 Was voor zijn doen wel wat onzichtbaar
Denize: 6  Fungeerde een tijdje als dertiende man van SCD