VVA 3 – SEH 5

Zaterdag 16 november speelden de mannen van Das Dritten een thuiswedstrijd tegen SEH 5, dat helemaal aan de andere kant van de IJssel ligt, in het plaatsje Heerde. Heerde, dat bekend is om de McDonald’s. Het schijnt dat als je een big mac menu besteld, en je begint in de auto met eten, dat je ‘m precies bij Zwolle Noord op hebt, zodat je daar er af kunt voor een Mc Flurry. Dat beloofd wat voor de terugwedstrijd.

De grote lijder (DGL) was er niet bij. Hij was met onder andere de steeds groter wordende lijder (DSGWL) van het tweede en meerdere kornuiten naar ‘The land of the free’ om daar een bruiloft bij te wonen van Knik. Eltoy was daarom gezaghebber die dag. Bonemans was er ook nog even, maar die zag al snel dat het goed was. Had bovendien ook storingsdienst.

Door een overschot aan manschappen bij het tweede, of ietwat te weinig bij het 3e, of een combinatie daarvan, in ieder geval had Herr Franz ons drie man gegeven. Puido Gielman, Sven van Dike en Rooie Mark. Hierdoor zag de opstelling er als volgt uit:

Goal: Oublie
Verdediging: Puido G, Smeer, Bollema, Ecke
Middenveld: Rooie Mark, Shota, Pinkel, Skippy
Aanval: Kocksie, Dike
Bank: Malibu, Louigi, Dogger, Kale Pirlo
Bus: Soumah

Het zal u niet ontgaan zijn dat er iemand die al twee jaar geen wedstrijd gemist heeft er niet bij is. Dit is HalloIkSoumaila. Soumaila en Soumah zijn overgeplaatst naar het AZC in Hardenberg. Hierdoor wordt het praktisch niet mogelijk om bij ons team te blijven. Soumah deed, zoals u leest, nog een poging om met het OV te komen, maar dit kostte hem 2,5 uur en natuurlijk wat geld. We hopen dat het ze goed gaat, en af en toe nog kunnen komen kijken of spelen.

De wedstrijd begon goed. Er werd voor het eerst dit seizoen gelijk van af het begin redelijk goed gevoetbald. SEH 5 konden dat ook wel redelijk dus was het een mooi potje om naar te kijken. Doordat het 1e vrij was, gebeurde dat ook door een aantal hillsiders. SEH kwam op een 0-1 voorsprong. Er werd balverlies geleden, een splijtende pass naar de vlugge spits en daar lag hij in het netje.  We lieten de koppies niet hangen en dat resulteerde al gauw in de 1-1. Kocksie senior (aldus Bert) maakte de gelijkmaker. Vlak voor rust beloonde Shota zijn goede spel ook met een doelpunt. Zijn eerste in de tricolores. Zodoende gingen we met een 2-1 voorsprong naar de thee.

In de rust werd Ecke gewisseld voor Louigi. Soumah was ondertussen ook gearriveerd en kwam er ook in voor Kocksie en Dogger voor Skip, of andersom wat maakt dat uit. Vlak daarna kwam kale Pirlo er in voor Rooie Mark. Malibu ruilde nog met Bollema later. De kansen kwamen steeds meer voor Das Dritten. De junioren van het 2e moesten af en toe nog wel wennen aan de snelheid van het derde, althans het gebrek daaraan, maar de vraag was niet of we de 3-1 zouden maken maar wanneer. Nou dat weet ik niet meer precies maar Dike maakte hem wel. Niet lang daarna moest hij er af want hij had zich helemaal misselijk gespeeld. Happend naar adem slofte hij, onder luid applaus, naar de kant.

De keeper van SEH zat toevallig die dag net midden in zijn maandelijkse periode en probeerde dat af te reageren op mensen van ons die toevallig dicht in zijn buurt stonden. Zo schopte hij de bal van dichtbij tegen Shota aan en gilde dat we niet moesten huilen als meisjes. Als we dat gedaan hebben bied ik namens ons allemaal excuses aan daarvoor. Bij de corner die daarop volgde stompte hij met 2 vuisten zo hard hij kon richting de bal. Gelukkig kan Kale Pirlo niet meer zo hoog springen anders was het gedeukte Pirlo geworden. Bij het vallen schopte de keeper nog wel tegen zn benen. De scheids vond het wel welletjes en floot af. Iedereen snelde zich naar een koud beugeltje dat bij de kleedkamer op ons stond te wachten.

Hopelijk is de weg naar boven nu echt ingeslagen, want we hebben meer dan de helft van onze punten in de laatste 2 wedstrijden gehaald. Als we volgende week tegen Berkum 8 ( aanvang 16.45!!) weer punten weten te behalen, dan kan de platte kar voorzichtig weer uit het vet gehaald worden.