VVA DA1 – Den Ham VR2

Met een 9-0 overwinning aan het begin van dit seizoen tegen de Den Hamse dames leek het op voorhand een eenvoudig spelletje te worden tegen dezelfde dames afgelopen zaterdag.

Kleine vergissing. Terugkijkend kunnen we in ieder geval stellen dat er een heel ander elftal stond, wat er voor de rest in hemelsnaam gaande was op deze grasmat, no one knows!

Even geleden speelden we al tegen het buurteam van Den Ham, de Vroomshoopse Boys met een beuk van een vrouw op goal. Het zal wel aan het water liggen in die regione, want er leek afgelopen zaterdag een heel regenwoud tussen de lijnen te staan op ons geliefde sportparkje.

Maar goed, dit weten we nu. Zaterdag even voor half 3 nog niet. En op basis van die ontbrekende kennis, kwam tante Jo met zijn opstelling. Een 3-4-3’tje had hij bedacht. Na er ff een wikipediaatje tegen aan te hebben gegooid vond ik het volgende;

“3-4-3 is een van de moeilijkste maar misschien wel een van de mooiste speelwijzen, een formatie die enkel door de betere teams gebruikt kan worden. Natuurlijk kunnen de minder goddelijke voetbalteams deze formatie ook wel gebruiken mits er duidelijke afspraken heersen binnen de spelers”.

Ik gok zo, dat we kansen hebben laten liggen wat betreft de afspraken.

Het 3-4-3-tje van ons Jo zag er zo uit;

achterin het ijzersterke trio Redder, Pielman en Hoeve.

daarvoor Buijs, Lunenborg, Jansen en Huzen

voorin Hakkers, Heetebrij en vd Linde.

Het doel werd vertegenwoordigd door ons Roosje.

Op de bank zaten Spaan en Vonder die zich voor een paar uurtjes uit het Zwolse nachtleven had kunnen onttrekken.

Na het fluitsignaal om 14:30 speelden we heel even op de goeie helft, maar VVA kwam al vrij snel onder druk te staan. Het trio achterin werd aardig op de proef gesteld, hopende dat voor even zou zijn, maar dit bleek de komende 90 minuten the way to go.

Toch waren de eerste pannenkoeken voor onze dames. Anouk weet zichzelf in deze eerste fase van de wedstrijd uit de schaduw te werken van het regenwoud en schudt een beste goal uit haar rechter.

1-0

Niet direct reden om relaxed achterover te gaan hangen, er is weinig sprake van lekker voetbal, laat staan van een goed gecontroleerd samenspel. Het zijn veel halve balletjes, halfslachtige passjes, niet aankomende ballen.. het was een rommeltje. Het duurde dan ook niet lang tot Den Ham het net van VVA wist te vinden.

1-1

Een 1 op 1 met de keep van Heetebrij vertaalt zich niet in een doelpunt, wel in een verrekte spier voor onze spits.

Hoeve heeft niet lang hierna een fenomenale redding op de eigen doellijn nadat de bal Roos al voorbij was, ze weet de bal via Huzen bij vd Linde te krijgen die er een mooie voorzet uit gooit.

Zonder verder resultaat.

Een wederzijdse 1 op 1 volgt, nu met onze Roos en een van de bomen die zich door de verdediging heeft heen gebeukt. Maar onze kersverse keep deinst niet zomaar ergens voor terug, het blijft 1-1.

Er volgen vlak voor de rust nog een heel aantal billenknijpmomenten in ons 16 meter gebied en op de helft van Den Ham wordt er nog een vrije trap gegeven. Terecht of onterecht.. Altijd discutabel.

Of het aan de verrekte spier lag of een andere factor, Heetebrij weet de vrije trap niet te verzilveren naar een 2-1.

10 minuten voor de rust kiest zij eieren voor dr geld en vertrekt naar de verzorger. Hakkers schuift hierdoor naar het midden en Daphne neemt haar plek linksvoor in.

Dat het niet lekker loopt staat als een huis, maar een minimaal gelijkspelletje moeten we hier toch uit kunnen halen.

De tweede helft maakt Huzen plaats voor Vonder en vd Linde voor Heetebrij. Met dit 11 koppige stel zetten we het gezapige potje voetbal voort.

De tweede helft is nog meer dan de eerste 1e helft volledig toe te schrijven aan de achterhoede, waar Iris, Linda, Esmee en Roos deze wedstrijd hebben gedragen tot de 90e minuut.

Roos die een snoeiharde bal van de Rico Verhoeven achtige spits van Den Ham klemvast had, maakte haar zonder twijfel in 1 klap woman of the match.

Er zijn verder weinig woorden aan vuil te maken. Een gezapig potje voetbal zoals eerder al in de VVA media verscheen, is dan ook de beste samenvatting van dit duel dat met een gelijkstand tot een einde kwam.

1-1

Het duurt nog ff tot de volgende competitie pot op de planning staat. Maarrrrr as. zaterdag is dit goddelijke elftal gewoon weer tussen de lijnen te vinden in Avereest. Al dan niet voor een oefenpotje, waarvan ik niet anders kan zeggen dan dat dat helemaal geen gek idee is na dit dramatische schouwspel.

12:30 @ de Balk..

See You There!