VVA deelt punten met Blauwwitters

VV Avereest en De Blauwwitters uit Borne hebben in een rommelige wedstrijd de punten gedeeld. De 1-1 ruststand was tevens de eindstand.

Op een prachtige zaterdagmiddag waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal: Een lekker zonnetje, mooi veld en twee teams die aan iets moois wilden beginnen of zich wilden revancheren. De wedstrijd van vandaag was de 1e in de derde periode. Dus voor beide ploegen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Blauwwitters wilde de nare smaak van de forse nederlaag van vorige week wegspoelen. De ingrediënten waren er wel, alleen het eindresultaat was niet om over naar huis te schrijven.

Na een hartelijke ontvangst in clubhuis ’t Kuierhoes in Borne, en een korte wedstrijdbespreking, gaf trainer Rick Mulder van de tricolores aan dat hij met hetzelfde basiselftal zou beginnen als vorige week. Kevin Buiter startte opnieuw in de basis en deed dat wederom verdienstelijk.

Scheidsrechter Maathuis gaf om 14.30 uur het startsein voor de wedstrijd. Ondanks alle goede voornemens (in het hoofd) begonnen de Blauwwitters beter aan de wedstrijd dan de tricolores. Veel passie werd gestreden voor elke meter en in de 4e minuut leverde dit een goede kans op. De bal verdween echter over het doel van Dirk Bunk. In de 10e minuut werd een corner van VV Avereest afgeslagen en door Richard Seinen hard op het doel geschoten, ook nu verdween de bal niet binnen de palen. Het spel golfde wat op en neer. In de 15e minuut kregen de Blauwwitters opnieuw een kans en nu was het wel raak: 1-0.

Of het nu de Blauwwitters waren die zich terugtrokken op eigen helft of VV Avereest wat het initiatief naar zich toe trok zal de vraag blijven. Duidelijk was wel dat VV Avereest een twintigtal minuten prima voetbal liet zien. Er volgde een hele serie corners die soms met kunst- en vliegwerk door Blauwwitters werden verdedigd. In de 40e minuut snelde Sven Ester langs een tweetal tegenstanders waarbij de laatste hem aantikte in het strafschopgebied. Scheidsrechter wilde echter niets van een strafschop weten. De Blauwwitters kwamen in deze fase amper op de helft van de tricolores. In de 42e minuut opnieuw een corner voor VV Avereest. Nu was het Richard Seinen die hoog boven iedereen uit torende en de verdiende 1-1 op het scorebord zette. Met deze stand brak ook de rust aan.

Iedereen aan VV Avereest kant die hoopte op eenzelfde spelbeeld als voor rust kwam bedrogen uit. Niet dat Blauwwitters nu opeens veel beter speelde, maar aan Avereest kant werden fouten gemaakt die voor rust niet werden gemaakt. In de 50e minuut kreeg Blauwwitters een 100% kans. Doelman Bunk redde prima in de één op één situatie. De irritatie over het mindere spel werd ook duidelijk uit een aantal domme overtredingen die werden gemaakt (en terecht) met geel bestraft. Na een twintigtal minuten herpakte Avereest zich enigszins en kreeg Yorick Bonen een vrije kopkans op 5 meter van het doel. De bal verdween helaas over het doel. Blauwwitters voelde dat er meer te halen viel en zocht met lange ballen de actieve Nick Nijkamp. Het leidde tot één grote en een paar kleine kansjes waarbij de medewerking door VV Avereest, om deze kansen te creëren, niet onopgemerkt mag blijven. Het lukte VV Avereest niet meer om een bres te slaan in de verdediging van de Blauwwitters.

Vlak voor het eindsignaal tikte doelman Dirk Bunk nog een, van richting veranderd schot, prachtig uit de kruising.

Na ruim negentig minuten maakte de prima leidende scheidsrechter Maathuis een einde aan de wedstrijd en mochten beide ploegen een punt bijschrijven. Voor Blauwwitters prettig na vorige week en voor VV Avereest de 8e wedstrijd waarin men ongeslagen bleef. Dat zijn positieve punten. Met het programma van de komende weken in het achterhoofd zal er echter wel anders gevoetbald moeten worden. Het is bijzonder om te zien hoe groot het verschil is in het vertoonde spel. In bepaalde fases van de wedstrijd worden prima combinatievoetbal met goede keuzes, afgewisseld met fases waarin keuzes worden gemaakt die men (achteraf) zelf waarschijnlijk ook niet kan verklaren. Als de mannen van trainer Mulder de focus scherp hebben en de absolute wil om te durven voetballen, dan zal dat de komende weken ongetwijfeld punten op gaan leveren.

Volgend week komt de nummer 3 van de ranglijst, Rijssen Vooruit, naar Sportpark de Balk.

Om 14.30 uur zal onder leiding van de heer van der Velde worden begonnen aan de wedstrijd.

Opstelling VVA:

Dirk Bunk, Ronald Veldhoen, Richard Seinen, Bernhard Binnendijk, Remon Pielman, Bart Koster , Marcel Dijk, Sven Ester (Leyon Courtz), Kevin Buiter (Johan Tigelaar), Matthijs Platvoet, Yorick Bonen.