VVA sleept gelijkspel uit het vuur

VVA mocht zaterdag 15 augustus in Daarlerveen aantreden tegen het team van trainer Ruben Kloosterman. Bij Daarleveen loopt nogal wat Deto bloed door de aderen en is niet te vergelijken met de tijd toen uw verslaggever nog in de weide stond tegen deze club. Men was het afgelopen afgebroken seizoen hard op weg naar een promotie naar de 3de klasse, op het moment van stoppen van de competitie stond men op een keurige 2de plek met maar liefst 81 goals in 17 wedstrijden. VV Avereest was niet op volle oorlogssterkte aangekomen, de heren Koster en Maarten Pol waren afwezig. Trainer Stef Lamberink kon dan ook het een en ander uitproberen, daarvoor zijn deze wedstrijden dan ook bedoeld.
Daarlerveen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en wist met hun sterke as en bewegelijke voorhoede VVA al snel onder druk te zetten. VVA grossierde in fouten en was veel te slap in de duels. Het was een wonder te noemen dat er na 45 minuten een tussenstand van maar 3-0 op het bord stond. Doelpunten werden gemaakt door Lars Reekers, Berkan Bozkurt en Stef Reekers. Een terechte tussenstand al moet wel gezegd worden dat aan de 3-0 een duidelijke handsbal vooraf ging die niet door de goed leidende scheidsrechter gezien kon worden.

De 2de helft begon VV Avereest als herboren. Het tempo ging aanzienlijk omhoog en het positiespel werd beter en beter. Toch wist Daarleveen in de 55ste minuut te scoren. De supersnelle Berkan Bozkurt stond meerdere keren onnodig in buitenspelpositie maar dit keer werd deze opgeheven door een terugstappende verdediger van VVA. De bal werd keurig over de verdediging gelegd waarna Berkan in 1 op 1 tegen Reinier nu geen fout maakte en de 4-0 op het scorebord zetten. Compliment voor VVA dat de koppies niet naar beneden gingen maar bleven voetballen en de ingevallen Niek Kuiper wist dit te belonen met een snoeihard schot vanaf de 16 diagonaal in het doel waarbij de keeper het antwoord schuldig moest blijven. De periode daarop had VVA veruit het meeste balbezit en Daarlerveen onder druk waarbij gewaakt moest worden voor de snelle uitvallen. Bij een scrimmage voor het doel na een voorzet viel de bal rond de penaltystip uit de lucht en wist, ja ja, de bijna 40 jarige Erik Mostert de keeper te verschalken in een 1 op 1 luchtduel. De bal viel keurig onder de lat binnen, 4-2 met nog een kwartier te spelen. De wisselspelers maakten duidelijk het verschil in deze 2de helft want de 4-3 kwam op naam van Arjen Dunnink die ook zeer gedreven speelde. In de laatste minuut wist Niek Kuiper de gelijkmaker te noteren waardoor de zeer slechte 1ste helft weer enigszins rechtgezet werd. De veerkracht was mooi om te zien en een compliment waardig.

Daarleveen gaat het dit jaar vast redden, we wensen ze veel succes het nieuwe seizoen!