VVA Verliest van koploper

Voor Avereest een mooie kans om geschiedenis te schrijven in relatief korte voetbalhistorie.
Op 15 februari kon er bij winst een periode worden gepakt voor promotie. Iets wat sterker ging leven omdat het spelbeeld van de laatste weken en de ontwikkeling het reëel maken.
Daarbij moet wel gezegd worden dat de tegenstander Achilles vooraf de onbetwiste titelkandidaat is en veel kwaliteit zal bezitten. Dus realisme overheerste.

De selectie is nagenoeg fit. Hierdoor gingen Bart Koster en Jos Gruppen met het 2e elftal mee. Arjen Dunnink zal de komende weken zijn rentree maken.
Bij aankomst bleek dat we gingen uitwijken naar kunstgras. Gezien de omstandigheden jammer, omdat het kunstgrasveld wat troosteloos oogde. Het veld leek ook goed bespeelbaar, de keuze is gemaakt omdat JO 19 van het Nederlands elftal de wedstrijden in Assen gaat afwerken. Het veld werd daarom gespaard.

Avereest begon vanaf de aftrap met druk zetten en hield dit gedurende de wedstrijd in fases goed en lang vol. Op enkele details na werd dit aardig uitgevoerd en leverde dit de gedwongen lange bal bij de tegenstander op of werden er fouten gemaakt. Daarnaast lukte het Achilles ook enkele keren om er onder uit te spelen en lieten zien dat ze over veel voetballend vermogen beschikte in combinatie met veel balans in het elftal, door fysiek in de vorm van lengte en kracht.

Achilles had aan de de bal in de beginfase meer overwicht. Zij werden vooral gevaarlijk door sterk genomen corners en het oppakken van de 2e bal. Toch kwam de voorsprong uit het niets. Door wijfelend ingrijpen aan de zijkant kon er een voorzet worden gegeven en werd de bal goed in de lange hoek geschoven. 1-0.

Avereest bleef op dezelfde voet verder gaan en leek niet van slag. Door een goede combinatie via Maarten en Kevin kon er uiteindelijk een voorzet worden gegeven, deze werd onderweg aangeraakt en daardoor kwam die perfect voor Sven Joosse die de bal heel beheerst onder de keeper doorschoof. 1-1.

Avereest liet zien dat het vandaag prima opgewassen was tegen Achilles en dat blijkt geen incident meer.

De 2e helft werd Achilles gevaarlijker met vooral de uittrap van hun keeper richting hun linksbuiten. De rechterzone van Avereest stond daar vaak te passief opgesteld i.p.v. vooraf ruimte pakken of actief op de voorvoeten staan. De handige buitenspeler van Achilles kon zo vaak zijn dribbel inzetten. Nick Buiter speelde hem samen met Sander de 1e helft aardig uit de wedstrijd, maar in de 2e helft kwam daar meer dreiging vandaan. Avereest speelde op een onnodig moment de lange bal, die kwam terecht bij de centrale verdedigers van Achilles. Van hieruit kon de bal vrij snel naar de linksbuiten van Achilles waar de 2-1 uitkwam. Na ongeveer 10 minuten na de rust, ook vanuit hun linksbuiten, door een ingezette dribbel in de 16 meter, die tergend langzaam de korte hoek inging.

Toch bleef Avereest vrij koel en naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen er meer mogelijkheden. Achilles ging zelfs zichtbaar en hoorbaar inzakken en zette geen druk meer op de verdediging van Avereest. Helaas waren de keuzes toen niet altijd even gelukkig, omdat er veel mogelijkheden waren om op te bouwen via de backs en daar door te komen. Veelal werd nu de lange bal gespeeld op het verkeerde moment. Toch kreeg Avereest twee hele goede kansen om gelijk te maken en dit was ook verdiend geweest gezien het spelbeeld. Helaas leek de echt overtuiging te missen. Maar dit is vanaf de zijkant makkelijk te oordelen, omdat de wedstrijd ook geen extra vuur nodig had.

Compliment voor het elftal, dat ontzettend veel inzet toont om zich door te ontwikkelen. Tegen Hoogeveen en Achilles bleek Avereest in de eindfase de sterkste ploeg. Een verbeterpunt zit hem dan ook in de eindfase, hoe hier beter mee om kan worden gegaan. De andere kant is dat dit eerdere jaren, garant stond voor tegendoelpunten.

Komende weken een paar vriendschappelijke wedstrijden en daarna wordt de competitie hervat tegen BSVV.
Vol vertrouwen kan er na toe worden gewerkt, met deze vorm. Dat bied geen garantie, maar is wel in eigen hand van de selectie.

Klik HIER voor wat foto’s.