Avereest wint ook derde thuiswedstrijd

De Blauwwitters uit Borne waren zaterdag de uitdagers voor de drie punten op sportpark De Balk. Avereest begon sterk, kwam terecht op 1-0, maar toen begonnen de Bornenaars steeds meer aanspraak te maken op ook een goal, die er ook terecht kwam. Maar direct na de aftrap stond VVA alweer op 2-1. Toen het ook nog 3-1 werd en de gasten dankzij een rode kaart in de 43e minuut met tien man door moesten, was de wedstrijd gespeeld.
Avereest speelde thuis, maar trok de uittenues aan omdat het anders wel erg een streepjescode zou worden op het veld. Al in de eerste minuut zette Leyon Courtz Jurgen Visscher vrij voor de goal, maar hij kwam niet uit met zijn passen en raakte de bal vervolgens niet goed. In de zevende minuut was Avereest weer gevaarlijk. Leyon Courtz kopte de bal voorlangs, waar hij hem misschien beter had kunnen afgeven. Na een kwartier zet Avereest weer druk. Marcel Dijk kreeg de bal, draaide, nam een meter en schoot hard en beheersd de bal in de verre hoek: 1-0. Na deze openingstreffer nam de strijd in de duels toe, alsook de druk van De Blauwwitters op de helft van Avereest. Dit resulteerde in de 30e minuut in de 1-1. De bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd op 15 meter en er werd vrij ingeschoten. De gelijkmaker lag in de lange hoek. Een minuut later stond Avereest alweer op voorsprong. Na de aftrap werd de bal lang gegeven op Yorick Bonen, die de bal bij Jurgen Visscher bracht. Tussen twee man in punterde hij de 2-1 in het net. Vijf minuten later leverde VVA een kopbal over. In de 40e minuut wist Yorick Bonen met scherp te schieten. Zijn afstandsschot betekende de 3-1. Twee minuten voor de rust zag scheidsrechter Siertsema een overtreding die hij bestrafte met een tweede gele kaart, oftewel rood. De gasten konden verder met tien man. Net hierna zagen we nog een mooie samenwerking tussen Kevin Buiter en Jurgen Visscher, maar de bal belandde net naast.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door een onfortuinlijke actie van Marcel Dijk. In zijn lies verdraaide hij wat en lag minutenlang met pijn plat op het gras. Met een brancard werd hij van het veld gedragen. We hopen dat we onze aanvoerder niet al te lang hoeven te missen. Hierna hadden Jurgen Visscher en Dani Docter nog kansen, waarna de ingevallen Niek Kuiper dacht de 4-1 te scoren. Deze goal werd echter afgekeurd. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een schot van Dani Docter, maar deze werd gered door de keeper.

Avereest heeft nu alweer twaalf punten uit vijf wedstrijden en klimt hiermee naar de derde plek van de stand. Komende zaterdag reist VVA af naar Almelo om tegen DRC 2012 te spelen. Zij staan met één punt uit vijf wedstrijden één-na laatste op de ranglijst.
Opstelling Avereest:

Reinier Zwijns, Bart Koster, René Koster, Bernhard Binnendijk, Dani Docter, Leyon Courtz, Marcel Dijk (’60 Nick Buiter), Jeroen Dijk, Kevin Buiter, Yorick Bonen en Jurgen Visscher (’75 Niek Kuiper).

Klik HIER voor de foto’s.